• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    فواید مصرف سیب زمینی

    فواید مصرف سیب زمینی

    سیب زمینی یک سبزی ریشه همه کاره و غذای اصلی بسیاری از خانواده ها است.

    آنها یک غده زیرزمینی هستند که روی ریشه های گیاه Solanum tuberosum رشد می کنند

    سیب زمینی نسبتا ارزان است، به راحتی رشد می کند و دارای انواع مواد مغذی است.

    فواید مصرف سیب زمینی : مواد مغذی

    سیب زمینی منبع عالی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است.

    یک سیب زمینی پخته متوسط (6.1 اونس یا 173 گرم)، با احتساب پوست:

    • کالری: 161
    • چربی: 0.2 گرم
    • پروتئین: 4.3 گرم
    • کربوهیدرات: 36.6 گرم
    • فیبر: 3.8 گرم
    • ویتامین C: 28 درصد از رژیم غذایی روزانه
    • ویتامین B6: 27 درصد از رژیم غذایی روزانه
    • پتاسیم: 26 درصد از رژیم غذایی روزانه
    • منگنز: 19 درصد از رژیم غذایی روزانه
    • منیزیم: 12 درصد از رژیم غذایی روزانه
    • فسفر: 12 درصد از رژیم غذایی روزانه
    • نیاسین: 12 درصد از رژیم غذایی روزانه
    • فولات: 12 درصد از رژیم غذایی روزانه

    محتوای غذایی سیب زمینی بسته به نوع و نحوه تهیه آن می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، سرخ کردن سیب زمینی کالری و چربی بیشتری نسبت به پختن آنها اضافه می کند.

    همچنین مهم است که پوست سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی باشد. پوست کندن سیب زمینی می تواند محتوای غذایی آنها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد .

    فواید مصرف سیب زمینی : آنتی اکسیدان

    سیب زمینی سرشار از ترکیباتی مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسیدهای فنولیک است.

    این ترکیبات با خنثی کردن مولکول های بالقوه مضر به نام رادیکال های آزاد به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند. هنگامی که رادیکال های آزاد جمع می شوند، می توانند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان را افزایش دهند .

    به عنوان مثال، یک مطالعه لوله آزمایش نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی ممکن است رشد سلول های سرطانی کبد و روده بزرگ را سرکوب کند .

    مطالعات همچنین نشان داده اند که سیب زمینی های رنگی مانند سیب زمینی بنفش می توانند سه تا چهار برابر بیشتر از سیب زمینی سفید آنتی اکسیدان داشته باشند. این باعث می شود که آنها به طور بالقوه در خنثی کردن رادیکال های آزاد موثرتر باشند .

    با این حال، بیشتر این شواهد از مطالعات لوله آزمایش است. قبل از ارائه هر گونه توصیه بهداشتی، تحقیقات بیشتر مبتنی بر انسان لازم است.

    فواید مصرف سیب زمینی : کنترل قند خون

    سیب زمینی حاوی نوع خاصی از نشاسته به نام نشاسته مقاوم است.

    این نشاسته تجزیه نمی شود و به طور کامل توسط بدن جذب می شود. در عوض، به روده بزرگ می رسد و در آنجا منبعی از مواد مغذی برای باکتری های مفید روده شما می شود .

    تحقیقات نشان داده است که نشاسته مقاوم با بسیاری از فواید سلامتی، از جمله کاهش مقاومت به انسولین، که به نوبه خود، کنترل قند خون را بهبود می بخشد، مرتبط دانسته است.

    در یک مطالعه حیوانی، موش هایی که با نشاسته مقاوم تغذیه شده بودند، مقاومت به انسولین را کاهش دادند. این بدان معنی است که بدن آنها در حذف قند اضافی از خون کارآمدتر بود.

    مطالعه ای بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف یک وعده غذایی با نشاسته مقاوم به حذف بهتر قند خون اضافی بعد از غذا کمک می کند.

    در مطالعه دیگری، ده نفر روزانه 30 گرم نشاسته مقاوم در یک دوره چهار هفته ای تغذیه شدند. دانشمندان دریافتند که نشاسته مقاوم مقاومت به انسولین را تا 33 درصد کاهش می دهد .

    جالب اینجاست که می توانید محتوای نشاسته مقاوم سیب زمینی را نیز افزایش دهید. برای انجام این کار، سیب زمینی پخته شده را یک شب در یخچال نگهداری کنید و سرد مصرف کنید .

    فواید مصرف سیب زمینی

    سلامت گوارش

    نشاسته مقاوم موجود در سیب زمینی نیز ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد.

    هنگامی که نشاسته مقاوم به روده بزرگ می رسد، تبدیل به غذای باکتری های مفید روده می شود. این باکتری ها آن را هضم می کنند و به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تبدیل می کنند .

    نشاسته مقاوم سیب‌زمینی عمدتاً به اسید چرب با زنجیره کوتاه بوتیرات تبدیل می‌شود – منبع غذایی ترجیحی برای باکتری‌های روده.

    مطالعات نشان داده اند که بوتیرات می تواند التهاب روده بزرگ را کاهش دهد، دفاع روده بزرگ را تقویت کند و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش دهد .

    علاوه بر این، بوتیرات ممکن است به بیماران مبتلا به اختلالات التهابی روده، مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و دیورتیکولیت کمک کند .

    گفته می شود، بیشتر شواهد پیرامون بوتیرات از مطالعات لوله آزمایش یا حیوانات است. قبل از ارائه توصیه ها، تحقیقات بیشتر مبتنی بر انسان ضروری است.

    به طور طبیعی بدون گلوتن

    رژیم غذایی بدون گلوتن یکی از محبوب ترین رژیم های غذایی در سراسر جهان است. این شامل از بین بردن گلوتن است که خانواده ای از پروتئین ها است که در غلات مانند غلات، گندم، جو و چاودار یافت می شود.

    اکثر مردم علائم نامطلوب مصرف گلوتن را تجربه نمی کنند.

    با این حال، افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن غیر سلیاک می توانند هنگام مصرف غذاهای حاوی گلوتن ناراحتی شدیدی را تجربه کنند. علائم عبارتند از درد شدید معده، اسهال، یبوست، نفخ و بثورات پوستی است.

    اگر از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی می کنید، باید سیب زمینی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. آنها به طور طبیعی بدون گلوتن هستند، به این معنی که علائم ناراحت کننده را ایجاد نمی کنند.

    در حالی که سیب زمینی بدون گلوتن است، بسیاری از دستور العمل های رایج سیب زمینی فاقد گلوتن هستند. برخی از غذاهای سیب زمینی که حاوی گلوتن هستند شامل دستور العمل های خاص اوگراتن و نان سیب زمینی است.

    اگر به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن غیر سلیاک مبتلا هستید، قبل از خوردن غذای سیب زمینی، حتما فهرست کامل مواد تشکیل دهنده را بخوانید.

    فوق العاده پر کننده

    سیب زمینی علاوه بر مغذی بودن، فوق العاده سیر کننده است.

    در یک مطالعه، 11 نفر با 38 غذای معمولی تغذیه شدند و از آنها خواسته شد تا بر اساس میزان سیری غذاها را ارزیابی کنند. سیب زمینی بالاترین رتبه پر بودن را از همه آنها دریافت کرد.

    در واقع، سیب زمینی ها هفت برابر سیر کننده تر از کروسان ها بودند که به عنوان کم سیرترین ماده غذایی رتبه بندی شدند.

    غذاهای سیر کننده ممکن است به شما در تنظیم یا کاهش وزن کمک کنند، زیرا درد گرسنگی را مهار می کنند.

    برخی شواهد نشان می دهد که یک پروتئین خاص سیب زمینی، معروف به مهارکننده پروتئیناز سیب زمینی 2 (PI2)، می تواند اشتها را کاهش دهد. به نظر می رسد این پروتئین باعث افزایش ترشح کوله سیستوکینین (CCK) می شود، هورمونی که احساس سیری را تقویت می کند .

    بسیار متنوع

    سیب زمینی نه تنها سالم است، بلکه خوشمزه و همه کاره است.

    سیب زمینی را می توان به روش های مختلفی از جمله آب پز، پخته و بخارپز تهیه کرد. با این حال، اگر از روغن زیاد استفاده کنید، سرخ کردن سیب زمینی ممکن است به طور چشمگیری محتوای کالری خود را افزایش دهد.

    در عوض، سعی کنید سیب زمینی ها را برش دهید و سپس آنها را با کمی روغن زیتون خالص و کمی رزماری در فر تفت دهید.

    مطمئن شوید که پوست سیب زمینی را جدا نکنید، زیرا بیشتر مواد مغذی در آنجا قرار دارند. این تضمین می کند که حداکثر مقدار مواد مغذی را از سیب زمینی دریافت کنید.

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author