• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    فواید مصرف روغن بادام زمینی

    فواید مصرف روغن بادام زمینی

    با توجه به تعداد زیادی روغن آشپزی موجود در بازار، سخت است که بدانید کدام یک برای سلامتی شما بهترین است.

    روغن بادام زمینی روغن محبوبی است که معمولا در پخت و پز به خصوص هنگام سرخ کردن غذاها استفاده می شود.

    در حالی که روغن بادام زمینی ممکن است برخی از فواید سلامتی داشته باشد، دارای معایب قابل توجهی نیز می باشد.

    این مقاله نگاهی دقیق به روغن بادام زمینی می اندازد تا متوجه شود که آیا این روغن یک انتخاب سالم است یا ناسالم.

    همچنین ببینید: تعداد محدود مدل رایگان و تخفیف ویژه مانیکور و پدیکور در جنت آباد

    روغن بادام زمینی چیست؟

    روغن بادام زمینی که به آن روغن بادام زمینی یا روغن آراکیس نیز گفته می شود، روغنی است که از گیاهی مشتق شده از دانه های خوراکی گیاه بادام زمینی تهیه می شود.

    اگرچه گیاه بادام زمینی در بالای زمین گل می دهد، دانه ها یا بادام زمینی ها در زیر زمین رشد می کنند. به همین دلیل است که بادام زمینی به بادام زمینی نیز معروف است.

    بادام زمینی اغلب با مغزهای درختی مانند گردو و بادام گروه بندی می شود، اما در واقع نوعی حبوبات است که از خانواده نخود و لوبیا است.

    بسته به فرآوری، روغن بادام زمینی می تواند طیف گسترده ای از طعم ها را داشته باشد که از ملایم و شیرین تا قوی و مغزی متفاوت است.

    انواع مختلفی از روغن بادام زمینی وجود دارد. هر کدام با استفاده از تکنیک های مختلفی ساخته می شوند:

    روغن بادام زمینی تصفیه شده:

    این نوع تصفیه شده، سفید و خوشبو می شود که قسمت های حساسیت زا روغن را از بین می برد. معمولا برای کسانی که به بادام زمینی حساسیت دارند بی خطر است. معمولاً در رستوران ها برای سرخ کردن غذاهایی مانند مرغ و سیب زمینی سرخ کرده استفاده می شود.

    روغن بادام زمینی پرس سرد:

    در این روش بادام زمینی را خرد می کنند تا روغن آن خارج شود. این فرآیند با حرارت کم بیشتر طعم بادام زمینی طبیعی و مواد مغذی بیشتری را نسبت به پالایش حفظ می کند.

    روغن بادام زمینی لذیذ:

    این نوع که یک روغن ویژه در نظر گرفته می شود، تصفیه نشده و معمولاً بو داده است و به روغن طعم عمیق تر و شدیدتر از روغن تصفیه شده می دهد. از آن برای دادن طعم قوی و آجیلی به غذاهایی مانند سرخ کردنی استفاده می شود.

    مخلوط روغن بادام زمینی:

    روغن بادام زمینی اغلب با روغنی با طعم مشابه اما ارزان تر مانند روغن سویا مخلوط می شود. این نوع برای مصرف کنندگان مقرون به صرفه تر است و معمولا برای سرخ کردن غذا به صورت عمده به فروش می رسد.

    روغن بادام زمینی به طور گسترده در سراسر جهان استفاده می شود، اما بیشتر در آشپزی چینی، آسیای جنوبی و آسیای جنوب شرقی رایج است. در طول جنگ جهانی دوم زمانی که روغن های دیگر به دلیل کمبود مواد غذایی کمیاب بودند، در ایالات متحده محبوب تر شد.

    نقطه دود آن 437 ℉ (225 ℃) است و معمولاً برای سرخ کردن غذاها استفاده می شود.

    ترکیب مواد مغذی

    در اینجا تجزیه و تحلیل تغذیه ای برای یک قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی آمده است:

    • 1-کالری: 119
    • 2-چربی: 14 گرم
    • 3-چربی اشباع شده: 2.3 گرم
    • 4-چربی تک غیراشباع: 6.2 گرم
    • 5-چربی غیراشباع چندگانه: 4.3 گرم
    • 6-ویتامین E: 11 درصد از RDI
    • 7-فیتواسترول: 27.9 میلی گرم

    تجزیه اسیدهای چرب روغن بادام زمینی 20 درصد چربی اشباع، 50 درصد چربی تک غیراشباع (MUFA) و 30 درصد چربی غیر اشباع چندگانه (PUFA) است.

    نوع اصلی چربی تک غیراشباع موجود در روغن بادام زمینی اسید اولئیک یا امگا 9 نام دارد. همچنین حاوی مقادیر زیادی اسید لینولئیک، نوعی اسید چرب امگا 6، و مقادیر کمتری اسید پالمیتیک، یک چربی اشباع شده است.

    مقدار بالای چربی های امگا 6 موجود در روغن بادام زمینی ممکن است چیز خوبی نباشد. این چربی ها باعث التهاب می شوند و با مشکلات سلامتی مختلفی مرتبط هستند.

    مقدار قابل توجهی از چربی تک غیراشباع موجود در این روغن، آن را برای سرخ کردن و سایر روش‌های پخت با حرارت بالا مورد استفاده قرار می‌دهد. با این حال، حاوی مقدار زیادی چربی غیراشباع چندگانه است که در دماهای بالا پایداری کمتری دارد.

    از سوی دیگر، روغن بادام زمینی منبع خوبی از ویتامین E است، یک آنتی اکسیدان که دارای مزایای سلامتی بسیاری مانند محافظت از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد و کاهش خطر بیماری قلبی است.

    فواید بالقوه مصرف روغن بادام زمینی

    روغن بادام زمینی منبع عالی ویتامین E است.

    همچنین با برخی از فواید سلامتی از جمله کاهش برخی عوامل خطر بیماری قلبی و کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت مرتبط است.

    سرشار از ویتامین E است

    فقط یک قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی حاوی 11 درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین E است .

    ویتامین E در واقع نام گروهی از ترکیبات محلول در چربی است که عملکردهای مهم زیادی در بدن دارند.

    نقش اصلی ویتامین E این است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند و از بدن در برابر مواد مضر به نام رادیکال های آزاد محافظت کند.

    اگر تعداد رادیکال های آزاد در بدن بیش از حد افزایش یابد، می توانند به سلول ها آسیب وارد کنند. آنها با بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری قلبی مرتبط هستند .

    علاوه بر این، ویتامین E به قوی نگه داشتن سیستم ایمنی کمک می کند، که از بدن در برابر باکتری ها و ویروس ها محافظت می کند. همچنین برای تشکیل گلبول های قرمز خون، پیام رسانی سلولی و جلوگیری از لخته شدن خون ضروری است.

    این آنتی اکسیدان قوی ممکن است خطر بیماری قلبی، سرطان های خاص، آب مروارید را کاهش دهد و حتی ممکن است از زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند .

    در واقع، تجزیه و تحلیل هشت مطالعه که شامل 15021 نفر بود، کاهش 17 درصدی در خطر آب مروارید مرتبط با افزایش سن را در افرادی که بیشترین مصرف ویتامین E را در رژیم غذایی داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین دریافت را داشتند، نشان داد.

    ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد

    روغن بادام زمینی دارای چربی های تک غیراشباع (MUFA) و چند غیراشباع (PUFA) است که هر دو به دلیل نقششان در کاهش بیماری های قلبی تحقیقات گسترده ای انجام شده است.

    شواهد خوبی وجود دارد که مصرف چربی های غیراشباع می تواند برخی از عوامل خطر مرتبط با بیماری قلبی را کاهش دهد.

    به عنوان مثال، سطوح بالای کلسترول LDL و تری گلیسیرید در خون با خطر بیشتر بیماری قلبی مرتبط است. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که جایگزینی چربی های اشباع شده با MUFA یا PUFA ممکن است سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کاهش دهد .

    یک بررسی بزرگ توسط انجمن قلب آمریکا نشان می دهد که کاهش مصرف چربی های اشباع شده و افزایش مصرف چربی های تک غیر اشباع و چند غیراشباع می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا 30٪ کاهش دهد .

    بررسی دیگری یافته‌های مشابهی داشت و به این نتیجه رسید که کاهش چربی‌های اشباع شده در رژیم غذایی تأثیری بر خطر بیماری قلبی ندارد، اگرچه جایگزینی برخی از چربی‌های اشباع شده با چربی‌های غیراشباع چندگانه ممکن است خطر بروز حوادث قلبی را کاهش دهد .

    این مزایا تنها زمانی دیده می‌شوند که چربی‌های اشباع شده با چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع جایگزین شوند. مشخص نیست که افزودن بیشتر این چربی ها به رژیم غذایی شما بدون تغییر سایر اجزای رژیم غذایی تأثیر مثبتی بر سلامت قلب خواهد داشت یا خیر.

    علاوه بر این، توجه به این نکته مهم است که سایر مطالعات عمده تأثیر کمی بر خطر بیماری قلبی در هنگام کاهش چربی اشباع شده یا جایگزینی آن با سایر چربی ها نشان داده اند.

    در حالی که روغن بادام زمینی مقدار خوبی از چربی های اشباع نشده چندگانه دارد، گزینه های مغذی دیگری نیز وجود دارد که در این نوع چربی مانند گردو، تخمه آفتابگردان و دانه کتان بیشتر است.

    روغن بادام زمینی ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد

    مطالعات نشان داده اند که چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع ممکن است کنترل قند خون را در افراد مبتلا به دیابت بهبود بخشد.

    مصرف هر نوع چربی همراه با کربوهیدرات به کند شدن جذب قندها در دستگاه گوارش کمک می کند و منجر به افزایش آهسته تر قند خون می شود. با این حال، به ویژه چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع ممکن است نقش بیشتری در کنترل قند خون داشته باشند .

    در بررسی 102 مطالعه بالینی که شامل 4220 بزرگسال بود، محققان دریافتند که جایگزینی تنها 5 درصد از چربی های اشباع شده با چربی های اشباع نشده چندگانه منجر به کاهش قابل توجه سطح قند خون و HbA1c، که نشانگر کنترل طولانی مدت قند خون است، می شود.

    علاوه بر این، جایگزینی چربی اشباع شده با چربی اشباع نشده به طور قابل توجهی باعث بهبود ترشح انسولین در این افراد شد. انسولین به سلول ها در جذب گلوکز کمک می کند و از بالا رفتن بیش از حد قند خون جلوگیری می کند .

    مطالعات حیوانی همچنین نشان می دهد که روغن بادام زمینی کنترل قند خون را بهبود می بخشد.

    در یک مطالعه، موش های دیابتی تغذیه شده با روغن بادام زمینی، کاهش قابل توجهی در سطح قند خون و HbA1c را تجربه کردند. در مطالعه دیگری، موش های دیابتی که رژیم های غذایی غنی شده با روغن بادام زمینی دریافت کردند، کاهش قابل توجهی در قند خون داشتند.

    فواید مصرف روغن بادام زمینی

    فواید مصرف روغن بادام زمینی

    خطرات بالقوه سلامتی

    اگرچه برخی از مزایای مبتنی بر شواهد برای مصرف روغن بادام زمینی وجود دارد، اما برخی از معایب بالقوه نیز وجود دارد.

    فواید مصرف روغن بادام زمینی : روغن بادام زمینی سرشار از چربی های امگا 6 است

    اسیدهای چرب امگا 6 نوعی چربی غیراشباع چندگانه هستند. آنها یک اسید چرب ضروری هستند، به این معنی که شما باید آنها را از طریق رژیم غذایی دریافت کنید زیرا بدن شما نمی تواند آنها را بسازد.

    همراه با اسیدهای چرب امگا 3 شناخته شده تر، اسیدهای چرب امگا 6 نقش مهمی در رشد و تکامل مناسب و همچنین عملکرد طبیعی مغز دارند.

    در حالی که امگا 3 به مبارزه با التهاب در بدن کمک می کند که می تواند منجر به تعدادی از بیماری های مزمن شود، امگا 6 بیشتر پیش التهابی است.

    اگرچه هر دوی این اسیدهای چرب ضروری برای سلامتی حیاتی هستند، اما رژیم های غذایی امروزی تمایل زیادی به اسیدهای چرب امگا 6 دارند. در واقع، رژیم غذایی معمول آمریکایی می تواند حاوی 14 تا 25 برابر اسیدهای چرب امگا 6 بیشتر از اسیدهای چرب امگا 3 باشد .

    کارشناسان پیشنهاد می کنند که این نسبت برای سلامتی مطلوب باید به 1:1 یا 4:1 نزدیکتر باشد. مصرف امگا 6 در چند دهه اخیر به همراه نرخ بیماری های التهابی مانند بیماری قلبی، چاقی، بیماری التهابی روده و سرطان به شدت افزایش یافته است .

    در واقع، مطالعات متعدد مصرف زیاد چربی‌های امگا 6 را با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط می‌سازد .

    شواهد حاکی از ارتباط بین مصرف زیاد این چربی‌های پیش‌التهابی و برخی بیماری‌ها قوی است، اگرچه باید توجه داشت که تحقیقات در حال انجام است.

    روغن بادام زمینی سرشار از امگا 6 است و فاقد امگا 3 است. به منظور خوردن نسبت متعادل تر این اسیدهای چرب ضروری، مصرف روغن های سرشار از امگا 6 مانند روغن بادام زمینی را محدود کنید.

    روغن بادام زمینی ممکن است مستعد اکسیداسیون باشد

    اکسیداسیون واکنشی بین یک ماده و اکسیژن است که باعث تشکیل رادیکال های آزاد و سایر ترکیبات مضر می شود. این فرآیند معمولاً در چربی‌های غیراشباع اتفاق می‌افتد، در حالی که چربی‌های اشباع در برابر اکسیداسیون مقاوم‌تر هستند.

    چربی های چند غیر اشباع به دلیل میزان بیشتری از پیوندهای دوگانه ناپایدار، مستعد اکسید شدن هستند.

    به سادگی گرم کردن یا قرار دادن این چربی ها در معرض هوا، نور خورشید یا رطوبت می تواند این فرآیند نامطلوب را شعله ور کند.

    مقدار بالای چربی های اشباع نشده در روغن بادام زمینی، همراه با استفاده از آن به عنوان روغن با حرارت بالا، آن را مستعد اکسیداسیون می کند.

    رادیکال های آزاد که هنگام اکسیده شدن روغن بادام زمینی ایجاد می شوند می توانند باعث آسیب به بدن شوند. این آسیب حتی ممکن است منجر به پیری زودرس، سرطان های خاص و بیماری قلبی شود.

    روغن ها و چربی های پایدارتر دیگری برای پخت و پز با حرارت بالا در بازار موجود است.

    این روغن ها نسبت به روغن بادام زمینی در برابر اکسیداسیون بسیار مقاوم تر هستند. اگرچه روغن بادام زمینی به دلیل نقطه دود بالای آن تبلیغ می شود، اما ممکن است بهترین انتخاب نباشد.

    فواید مصرف روغن بادام زمینی

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author