اموزش اشپزی و طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه و آسان سنتی ایران :
مواد مورد نیاز :
- پیاز بزرگ دوعدد
- سیر سه حبه
- بامیه ۴۰۰ گرم
- گوجه فرنگی چهار عدد
- گوشت ۵۰۰ گرم
- روغن مایع به میزان کافی
- آبلیمو ترش دو قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
- نمک ، فلفل ، زرد چوبه به میزان کافی
دستور پخت و طرز تهیه خورشت بامیه :
دوستان عزیز. اول سیر ها و پیاز ها رو پس از اینکه پوست گرفتین به صورت نگینی ریز خرد می کنین ( در صورت تمایل می تونین سیرها رو رنده کنین ) ،بعد یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دین و مقداری روغن مایع داخل قابلمه می ریزین.
پس از اینکه روغن داغ شد مخلوط سیر و پیاز خرد شده رو به قابلمه اضافه می کنین و تفت می دین . بعد از اینکه سیر و پیاز رو کمی تفت دادین مقداری زردچوبه اضافه می کنین و مجددا مخلوط سیر و پیاز رو تفت می دین تا کاملا نرم بشن و با زردچوبه یکدست بشن.
در همین حین گوشت خورشتی رو با دقت می شورین و بعد از خرد کردن به صورت قیمه ای به مخلوط سیر و پیاز اضافه می کنین. تفت دادن گوشت خورشتی رو ادامه می دین تا رنگ گوشت تغییر کنه و کمی سرخ بشه.
در ادامه گوجه فرنگی ها رو رنده می کنیم و به همراه رب گوجه فرنگی به خورشت اضافه می کنین. تفت دادن مواد رو ادامه می دین تا مواد یکدست بشن و رب گوجه فرنگی هم کمی سرخ بشه سپس چند لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه می کنین.
پخت گوشت:
بعد از اضافه کردن آب جوش درب قابلمه رو می زارین و حرارت زیر قابلمه رو کم می کنین تا گوشت به آرومی بپزه و شیره گوشت خارج بشه . در حین پختن گوشت باید بامیه ها رو آماده کنین. به همین منظور دم بامیه ها رو با دقت جدا می کنین.
باید با دقت این کار رو انجام بدین به صورتی که به بافت بامیه ها آسیب نرسه، زیرا اگر بافت بامیه ها باز بشه در پایان پخت روی ظاهر خورشت تاثیر می زاره. بعد از اینکه بامیه ها رو تمیز کردین یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دین و مقداری روغن داخلش می ریزین.
اجازه می دین روغن داغ بشه سپس بامیه ها رو داخل روغن تفت می دین تا کمی رنگشون تغییر کنه. اگر بیش از حد بامیه ها رو سرخ کنین بیشتر خواص بی نظیرشون رو از دست می دن . بعد از اینکه گوشت خورشت به طور کامل پخت بامیه ها رو به خورشت اضافه می کنین.
در همین مرحله آبلیمو رو به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به خورشت اضافه می کنین و اجازه می دین خورشت با حرارت ملایم جا بیفته . بعد از اینکه بامیه ها پختن خورش آمادست ولی اگر آب خورشت زیاد بود کمی صبر کنین تا خورشت غلیظ تر بشه بعد اونو به همراه برنج سرو کنین.