اموزش و طرز تهیه خورشت ترش واش سنتی گیلان :
خب حالا بریم سراغ یکي از همين خوراك هاي استان گيلان (بيشتر شرق گيلان) كه سواي خوووووشمزه بودنش خيليم مقرون به صرفه اس
ترش واش خورش
كه ممكنه در شهر هاي ديگه با روش و اسمهاي ديگه درست بشه كه اصالتأ در ظرفهاي سفالي (سبز رنگ) به اسم گَمَج طبخ ميشه كه معمولا هم در كنارش ماهي شور ، دودي يا كولي ميذارن
مواد مورد نیاز برای ۶ نفر:
- سينه مرغ ٥٠٠ گرم
- بادمجان متوسط سرخ شده ٦ عدد
- گوجه فرنگي ٤ عدد
- رب آلوچه ١/٤ پيمانه
- آبغوره ١/٤ پيمانه
- سير يك بوته
- نمك فلفل زردچوبه روغن به ميزان لازم
- سبزي ترش واش ٥٠٠ گرم
- سير ٥٠ گرم
- تره و جعفري و گشنيز ١٥٠ گرم
- چوچاق و خالواش و نعناع و كمي برگ چغندر جمعأ ٢٠٠ گرم
دستور پخت خورشت ترش واش :
در ظرفي يكم روغن بريزين و سينه هاي مرغ رو تفت بدين چند حبه سير له شده رو اضافه كنين و بعد از مخلوط شدنش با مرغ و بلند شدن عطرش زردچوبه بزنين و حدود يك ليتر آب اضافه كنين بعد از جوش اومدن حرارت رو كم كنين وقتي مرغ كاملا پخت سبزي سرخ شده رو به مرغ اضافه كنين يكي دوجوش كه زد رب آلوچه رو اضافه كنين و با همون حرارت كم بزارين خورش جا بيوفته ، نمك و فلفلش رو اندازه كنين و براي حفظ ويتامين سي چاشني آبغوره رو در آخر اضافه كنين ميتونين بادمجون ها رو هم به خورش اضافه كنين ميتونين بعد از اينكه خورش رو سرو كردين كنارش بذارين ، گوجه ها رو از وسط نصف و سرخ كنين و دست آخر كنار ظرف خورش بچينين و نووووش جونتون كنين
چرا بادمجوناش معلوم نيس
اين خورش معمولا كم آبه اگر حين پخت آبش كم بود يكم آب اضافه كنين اگر زياد بود در ظرف خورشت رو بردارين تا آب اضافي خورش تبخير بشه.
اين خورش معمولا با كته ي دودي خورده ميشه نه آبكش و نه زعفروني