فواید مصرف اسفناج
اسفناج (Spinacia oleracea) یک سبزی سبز برگ است که منشا آن ایران است.
از خانواده تاج خروس است و از چغندر و کینوا است. علاوه بر این، بسیار سالم در نظر گرفته می شود، زیرا سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است.
خوردن اسفناج ممکن است به سلامت چشم، کاهش استرس اکسیداتیو، کمک به پیشگیری از سرطان و کاهش سطح فشار خون کمک کند.
روش های زیادی برای تهیه اسفناج وجود دارد. می توانید آن را به صورت کنسرو یا تازه بخرید و به صورت پخته یا خام مصرف کنید. به تنهایی یا در غذاهای دیگر خوشمزه است.
ارزش غذایی
حقایق تغذیه ای برای 3.5 اونس (100 گرم) اسفناج خام عبارتند از :
- کالری: 23
- آب: 91%
- پروتئین: 2.9 گرم
- کربوهیدرات: 3.6 گرم
- شکر: 0.4 گرم
- فیبر: 2.2 گرم
- چربی: 0.4 گرم
فواید مصرف اسفناج: استرس اکسیداتیو
رادیکال های آزاد محصولات جانبی متابولیسم هستند. آنها می توانند باعث استرس اکسیداتیو شوند که باعث تسریع پیری می شود و خطر ابتلا به سرطان و دیابت را افزایش می دهد.
با این حال، اسفناج حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با استرس اکسیداتیو مبارزه می کند و به کاهش آسیب ناشی از آن کمک می کند.
یک مطالعه روی هشت فرد سالم نشان داد که اسفناج به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کمک می کند. اگرچه این مطالعه بسیار کوچک بود، یافته های آن توسط سایر تحقیقات حیوانی و انسانی پشتیبانی می شود.
فواید مصرف اسفناج : سلامت چشم
اسفناج سرشار از زآگزانتین و لوتئین است که کاروتنوئیدهای مسئول رنگ در برخی سبزیجات هستند.
چشم انسان همچنین حاوی مقادیر بالایی از این رنگدانه ها است که از چشم شما در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید محافظت می کند.
علاوه بر این، چندین مطالعه نشان میدهد که زآگزانتین و لوتئین برای جلوگیری از دژنراسیون ماکولا و آب مروارید، که از علل اصلی نابینایی هستند، کار میکنند .
این ترکیبات حتی ممکن است بتوانند آسیب های موجود را معکوس کنند .
فواید مصرف اسفناج: پیشگیری از سرطان
اسفناج حاوی دو جزء MGDG و SQDG است که ممکن است رشد سرطان را کند کند.
در یک مطالعه، این ترکیبات به کند کردن رشد تومور در دهانه رحم افراد کمک کردند. آنها همچنین اندازه تومور را کاهش دادند .
چندین مطالعه انسانی مصرف اسفناج را با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط می دانند. خوردن این برگ سبز ممکن است به پیشگیری از سرطان سینه نیز کمک کند.
به همین ترتیب، یک مطالعه حیوانی اشاره می کند که اسفناج ممکن است تشکیل سرطان را سرکوب کند.
علاوه بر این، اسفناج حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که ممکن است با سرطان نیز مبارزه کند.
فشار خون
اسفناج حاوی مقادیر زیادی نیترات است که نشان داده شده است که به تعدیل سطح فشار خون و کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کند .
یک مطالعه روی 27 نفر نشان داد که خوردن اسفناج به طور موثر سطح فشار خون را کاهش می دهد. چندین مطالعه دیگر اثرات مشابهی را مشاهده کردند که نشان میدهد اسفناج سلامت قلب را تقویت میکند.
نکات منفی بالقوه
اسفناج به طور کلی بسیار سالم در نظر گرفته می شود. با این حال، ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی ایجاد کند.
سنگ کلیه
سنگ کلیه در اثر تجمع اسید و نمک معدنی ایجاد می شود. رایج ترین نوع سنگ های کلسیمی است که از اگزالات کلسیم تشکیل شده است.
اسفناج هم سرشار از کلسیم و هم اگزالات است، بنابراین افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به سنگ کلیه هستند باید مصرف خود را محدود کنند.
لخته شدن خون
اسفناج سرشار از ویتامین K1 است که عملکردهای مختلفی را در بدن شما انجام می دهد، اما بیشتر به دلیل نقش آن در لخته شدن خون شناخته شده است.
به این ترتیب، می تواند با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنند، باید قبل از مصرف مقادیر زیاد اسفناج با پزشک خود مشورت کنند.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !