طرز تهیه شیرینی نان ماه :
لیوان استفاده شده 200 میلی است. اگر لیوان دسته دار فرانسوی یا پیمانه قنادی دارید لیوان را به اندازه 1 سانت سرخالی پر کنید با لیوان 200 میلی برابر میشود. هر استکان معادل نصف پیمانه میباشد.
مواد لازم:
- 100 گرم کره
- 1 استکان روغن مایع
- 1 استکان آب
- 4 قاشق غذاخوری شکر
- 1 عدد تخم مرغ (سفیده برای داخل خمیر، زرده برای رویه خمیر)
- یک قاشق مرباخوری مایه خمیر
- 1 قاشق چایخوری محلب (اگر نداشتید میتوانید نریزید، محلب یا آلبالوی تلخ درختی با اصالت ایرانی است که میوههایی مانند آلبالو داشته وهسته ی میوه را آسیاب کرده در خمیرها مثل نان وشیرینی وگاهی حلوا کاربردی استفاده میشود وباعث بوی خوش وترد شدن خمیر میشود)
- نصف قاشق چایخوری نمک
- 3 لیوان آرد (با کنترل اضافه شود)
مواد میانی:
- 1پاکت کیک آماده (حدود 200 گرم)
- 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- 2 قاشق غذاخوری شکر
- 1 استکان کشمش
- 1 استکان گردوی خرد شده
- 2 قاشق مرباخوری رنده پوست پرتغال
- 1 قاشق چایخوری دارچین
- نصف استکان آب یا شیر
برای رومال :
- زرده تخم مرغ
- 1 قاشق چایخوری ماست (اگر نبود هم می توان صرفنظر کرد)
- پسته یا فندق
دستور پخت شیرینی نان ماه :
برای تهیه خمیر به جز آرد بقیه مواد را داخل کاسهای بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. خمیر با کنترل اضافه کنید و خمیر نرمی درست کنید.
برای تهیه مواد میانی همه مواد را داخل کاسه گودی بریزید و مخلوط کنید. قوام خمیری دارد. خمیر را به 9 چانه تقسیم کنید. و به همین ترتیب، مواد میانی را هم به 9 قسمت تقسیم کنید. به این شکل خیلی راحتتر آماده میشود.
خمیر را به صورت طولی روی سطح کار باز کنید و از مواد میانی نیز به صورتی لوله ای کنید و وسط آن بگذارید. خمیر را دور آن رول کنید و به شکل ماه شکل دهید. همه خمیر را به این شکل آماده کنید و در سینی فری که کاغذ روغنی انداختهاید بچینید. زرده تخم مرغ و یک قاشق مرباخوری ماست را با یکدیگر مخلوط کنید و روی نانها رومال کنید. در فر از پیش گرم شده در دمای 180 درجه سانتیگراد در حدی که روی نانها سرخ شوند، بپزید. نوش جان