• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه مناقیش یا نان زعتر لبنانی با روش آسان و سریع !!

    طرز تهیه مناقیش :

    طرز تهیه مناقیش

    طرز تهیه مناقیش :

    مناقیش یا نان زعتر لبنانی

    مناقیش، نانی آغشته به ادویه زعتره که برای صبحانه در لبنان مورد استفاده قرار می‌گیره. پر از کنجد و مواد معطر!

    به نظرم یکی از گزینه‌های خوشمزه برای افطار، همین نان‌های کوچکی که با ادویه‌ زعتر معطر شدنه!

    مواد مورد نیاز:

    • آرد همه کاره حدود ۵۰۰ گرم
    • آب ولرم ۱ پیمانه
    • مایه خمیر ۲ قاشق چایخوری
    • شکر ۲ قاشق چایخوری
    • روغن (ترجیحا روغن زیتون ) ۵ تا ۶ قاشق سوپخودی
    • نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
    • ادویه زعتر طبق دستور داده شده در ادامه حدود ۴ قاشق سوپخوری

    طرز تهیه نان مناقیش :

    برای تهیه خمیر، آب ولرم، شکر و مخمر را با هم مخلوط کنید. روی ظرف را بپوشانید تا مایه به عمل بیاید و روی آن کف ایجاد شود که نشانه سالم بودن مایه خمیر است.

    سپس نمک و آرد را به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا خمیر لطیفی که کمی چسبنده است تهیه شود. ( دقت کنید، ممکن است تمام آرد مورد استفاده قرار نگیرد، مقدار آرد مصرفی بستگی به سایز پیمانه آب و میزان رطوبت مواد دارد.)

    خمیر را روی سطح آرد پاشی شده ورز دهید تا سطحی صاف و بافتی کشدار پیدا کند. سپس ۲ قاشق سوپخوری روغن را به تدریج و از طریق ورز دادن به خورد خمیر بدهید و به مدت حدود دو ساعت خمیر را در کاسه‌ای که روی آن را پوشانده‌اید استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

    مجددا خمیر را ورز دهید تا پف اضافه آن بخوابد و به قسمت‌های مساوی چانه‌گیری کنید و به صورت دایره‌های یک اندازه خمیر را باز کنید و داخل سینی فر بچینید. روی سینی را با دستمال مرطوب بپوشانید تا ۲۰ دقیقه استراحت کنند.

    ادویه زعتر و بقیه روغن زیتون را با هم مخلوط کنید. وسط خمیرها را با دست کمی فشار دهید تا گود شوند و مقداری از مخلوط زعتر روی نان‌ها بریزید و در فر داغ با حرارت ۱۸۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که نانها رنگ بگیرند بپزید.

    برای زعتر پنیری: ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم پنیر لبنه یا خامه‌ای یا پنیر محلی را با ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه زعتر مخلوط و یک قاشق سوپخوری کره نرم و مقداری کنجد مخلوط و از این مواد وسط خمیر نان‌ها بریزید و سپس در فر بپزید.

    ادویه زعتر :

    یک قاشق سوپخوری سماق، یک قاشق سوپخوری آویشن، نصف قاشق سوپخوری پونه یا نعناع خشک، ۲ قاشق سوپخوری کنجد برشته، مقداری نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید.

    About The Author