آموزش درست کردن و طرز تهیه سمنو خونگی:
مواد لازم:
- گندم پاک شده نیم کیلو
- آرد سنگگ 2 لیوان
- پودر جوانه گندم1لیوان
طرز تهیه سمنو خونگی:
گندم را تمیز کنید و بشویید. دقت کنید حتی یک عدد گندم شکسته و پوچ شده نباید داخل گندم ها بماند چون باعث لیز شدن و در نهایت کپک زدن ریشه های گندم میشود. این نکته خیلی مهمه. حالا گندم ها رو تقریبا به مدت دو روز در آب خیس کنید . طی این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید تا نوک گندم جوانه بزند. (مثل سبزه عید) حالا گندمها را در دستمالی تمیز بریزید تا ریشه بزند.
جوانه ریشه زده را داخل ابکش بریزید و رویش را پارچه نخی نازک انداخته میگذاریم تا گندم جوانه غلاف نقره ای بزند. مهمترین زمان ریختن گندم در ابکش تا زدن جوانه سخت ترین مرحله است و باید مرتب گندم ها شسته شود و اب داده شود تا مبادا ریشه ها ترش شود یا کپک بزنه زمان ریشه زدن بسته به دمای مکانی هست که گندمها گذاشته میشه دقت کنید. اگر جوانه ها سبز بشوند تمام زحمت شما هدر می رود و ریشه ها دیگه شیرین و مناسب نیس و بر عکس تلخ می شود و مناسب پخت نیست، حالا با دستگاه سبزی خورد کن یا چرخ گوشت یا غذا ساز دوبار چرخ میکنیم.
تا کاملا له بشه حالا ریشه های چرخ شده را داخل لگن ریخته و شش لیوان آب روی آن ریخته نیم ساعت بعد از الک رد میکنیم. تفاله ها را درمخلوط کن با شش لیوان آب گرم میکس میکنیم. مجددا از صافی رد میکنیم به طوری که شیره از پوسته گندم کامل درآید. چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد. آرد و پودر جوانه گندم را به شیره به دست آمده اضافه و بعد از هم زدن از تور نازکی رد میکنیم.
درون قابلمه ی مناسبی (مسی) بریزید و ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش بیاید. حالا شعله را کم میکنیم. چند عدد بادام هم اضافه میکنیم و هر 15دقیقه یکبار هم میزنیم. بعد از اینکه آب تبخیر شد شعله را ملایم کرده و با دمکنی یک و نیم ساعت دم میکنیم. هر یک ربع هم میزنیم تا به غلظت مناسب برسه