دستور پخت و طرز تهیه نان هل :
از اون معرکه های خوش عطر و بو که هنوزم مزه شون از خاطرم نرفته
نان هل و گلاب از دسته نانهای خاصه با طعم خاطره… تا خودتون نخورین متوجه ی منظورم نمیشین، من که فقط عاشق اون لحظه م که چایی افطار و بریزم، با یه تیکه نون هل و کمی کره روزم و باز کنم
با این میزان مواد ۳ عدد نان ۴۰۰ گرمی خواهید داشت
- آرد سفید ۴۵۰ گرم
- آرد سبوسدار ۱۵۰ گرم (اگر ندارین همه رو آرد سفید بریزین،که میشه ۶۰۰ گرم)
- آب گرم ۹۰ گرم
- شکر ۲۵۰ گرم
- ماست ۱۲۵ گرم
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- پودر هل ۱ ق غذاخوری
- وانیل ۱ ق چایخوری
- بیکینگ پودر ۱ ق چایخوری
- خمیر مایه ۱ ق غذاخوری
- نمک ۱ ق چایخوری
- گلاب ۲۰ گرم
طرز تهیه نان هل :
ابتدا شکر، ماست و آب گرم را باهم مخلوط کرده و کناری میگذاریم، آردها را داخل میکسر ریخته و روغن مایع را آهسته آهسته اضافه میکنیم، وقتی کاملا مخلوط شد، هل، نمک، خمیر مایه، وانیل و بیکینگ پودر و گلاب را اضافه میکنیم و در آخر هم مخلوط ماست و آب و شکر و تخم مرغ، حالا ده دقیقه داخل میکسر ورز میدیم، خمیر با همه ی خمیرهایی که تا حالا درست کردیم، متفاوته. بسیار لطیف و کمی چسبنده ست، کاملا طبیعیه، کمی روی آن آرد پاشیده و مجددا با دست مقداری ورز میدیم، روی خمیر را پوشانده و یک ساعت استراحت میدهیم.
اگر خواستین نان ها اندازه ی مال من باشن، از قالب ۷ اینچی ( ۱۷ سانتی) استفاده کنین، حتما ابتدا نان ها را روی کاغذ روغنی و به اندازه ی قالب مورد نظرتون گرد کنین، و فرم بدین.
مواد لازم برای رومال:
- زرده ۱ عدد
- شیر ۱ ق غذاخوری
- زعفران دم کرده کمی
- کنجد و سیاه دانه (دلخواه)
در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار میدیم تا زمانیکه روی نانها طلایی شود ( ۲۵ تا ۳۰ دقیقه)
پ.ن نان بعد از فرم دادن نیازی به استراحت دوم ندارد.