طرز تهیه نان مغزدار:
مواد خمیر:
- دو عدد تخم مرغ (یکی از زردهها برای رومال)
- یک قاشق غذاخوری شکر (20گرم)
- یک قاشق غذاخوری خمیر مایه خشک فوری(10گرم)
- یک لیوان شیر ولرم (200 میلی)
- 4 لیوان آرد (480 گرم)
- یک قاشق مرباخوری نمک( 8 گرم)
- 70 گرم کره نرم شده
مواد میانی:
- 4 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 200 گرم گوشت چرخکرده
- یک عدد پیاز
- دو عدد فلفل سبز
- یک عدد گوجه فرنگی
- دو حبه سیر
- نمک فلفل سیاه پودر فلفل قرمز
- برای روی نان:
- زرده تخم مرغ باضافه یک قاشق شیر
- کنجد سیاه دانه جعفری
طرز تهیه نان مغزدار:
برای تهیه خمیر تخم مرغ شکر شیر خمیر مایه را مخلوط می کنیم آرد و نمک را هم اضافه کرده و وقتی خمیر کمی جمع شد کره را مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم. روی خمیر را پوشانده و 40 دقیقه استراحت می دهیم.
پیاز و سیر و فلفل را خرد می کنیم و با روغن مایع کمی تفت می دهیم. کمی که سبک شد گوشت را اضافه کرده و تفت می دهیم پوست گوجه فرنگی را گرفته و خرد می کنیم و به مواد اضافه می کنیم . نمک و ادویه را هم اضافه کرده و تا کشیده شدن آب گوجه خوب تفت می دهیم.
خمیر را دو قسمت کرده و هر کدام را به اندازه قالب باز می کنیم قالب را با کره چرب می کنیم . یکی از خمیر ها را داخل تابه انداخته و مواد گوشتی را رویش می ریزیم و با خمیر ذگدیگر روی مواد گوشتی را پوشانده و کناره ها را محکم می کنیم و شکل می دهیم. رومال زده و روی نان کنجد سیاهدانه و جعفری پاشیده و در فری که روی 180 درجه گرم شده تا طلایی شدن روی نان می پزیم.
نوش جان