نان چاودار لهستانی:
مواد مورد نیاز:
- آرد چاودار ۲۲۵ گرم
- آرد نان ۲۲۵ گرم
- خمیر مایه خشک دو قاشق چایخوری
- شیر ولرم ۱۴۰ میلی لیتر
- آب گرم ۱۴۰ میلی لیتر
- عسل یک قاشق چایخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
طرز تهیه نان چاودار لهستانی:
عسل رو در شیر ولرم حل کنید و خمیر مایه رو داخلش بریزید و ده دقیقه صبر کنید تا فعال بشه و کف کنه
همه مواد رو با هم مخلوط کنید و با خمیر زن بزنید ( یا با دست ورز بدید ) تا حدودا ۱۰ دقیقه که خمیر لطیفی به دست بیاد
اگه خیلی چسبناک بود از آرد اضافه استفاده کنید
خمیر رو کمی چرب کنید و در ظرف چرب شده حدودا یک ساعت استراحت بدید
بعد از استراحت اول خمیر رو ورز بدید و به شکل دلخواه روی سینی پهن کنید و بزارید یک ربع دیگه استراحت کنه
اصولا رومال نان روگن رو آرد الک میکنن و با کار تیز طرح میندازن ولی من زرده تخم مرغ و زعفران زدم که به نظرم خوشمزه تر میشه
بعد هم داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه حدود ۲۵ دقیقه بپزید تا روی نان کاملا طلایی بشه
برای نرم تر شدن نون ها خوبه توی فر یک کاسه آب بزاریم که رطوبت لازم تامین بشه
زمان پخت بستگی به فرم نونتون هم داره
نوش جان