آیا بیکن سرطان زاست ؟
آیا بیکن سرطان زاست؟
هرچند ارتباط علمی بین مصرف انواع بیکن و سرطان وجود دارد اما هنوز هم راههایی وجود دارد که میتوانید این ماده غذایی را گاهبهگاه مصرف کنید و کمتر در معرض خطرات ناشی از مصرف آن قرار بگیرید.
اکثر محصولات بیکن حاوی نیتریت سدیم هستند که طعم و رنگ محصول را بهبود میبخشد. هنگامی که گوشت فراوریشده در معرض حرارت قرار میگیرد، نیتریت سدیم ممکن است نیتروزامین تولید کند؛ ترکیبی که با سرطان ارتباط دارد. علاوهبراین، فراوری کردن گوشت به تشکیل ترکیبات مضر مانند هیدروکربنهای آروماتیک چندحلقهای، آمینهای هتروسیکلیک و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته کمک میکند که همه آنها سرطانزا محسوب میشوند.
بیکن دارای مقدار زیادی سدیم است و در هر برش حدود ۱۹۳ میلیگرم سدیم دارد. وزارت کشاورزی ایالات متحده توصیه میکند مصرف سدیم خود را به کمتر از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیگرم در روز محدود کنید زیرا مصرف مقادیر زیاد سدیم نهتنها ممکن است سطح فشار خون شما را افزایش دهد بلکه با افزایش خطر ابتلا به سرطان بخصوص سرطان معده و ریه در ارتباط است. با این وجود، اگرچه بیکن ممکن است سالمترین گزینه غذایی نباشد اما لازم نیست آن را بهطور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.
یکی از سادهترین و موثرترین روشها برای کاهش ترکیبات سرطانزا در بیکن، تغییر روش پخت است. پختن بیکن در دمای پایینتر ممکن است غلظت ترکیبات مضر را کاهش دهد. برخی تحقیقات همچنین نشان میدهد که پخت بیکن در مایکروویو میزان نیتروزامینها را در مقایسه با سرخکردن کاهش میدهد.