اموزش درست کردن و طرز تهیه نان بابکا با روش اسان:
- شیر ۳۷ درجه ٣/٤ پیمانه
- خمیر مایه ۲ ق چ و ۱/۴ ق چ
- آرد ۴۵۰ گرم
- شکر ۵۰ گرم معادل ۴ ق غ
- کره ذوب شده ۴ ق غ
- تخم مرغ گرم ۲ عدد
- نمک ۱/۲ ق چ
- وانیل ۱/۲ ق چ
مواد میانی دلخواه، مثل گاناش، نوتلا، کرم های منسجم یا خمیر مغز ها. در اینجا از گردوی له شده به میزان ۱و ۱/۲ تا ۲ پیمانه، شکر ۲ ق غ و دارچین ۱ ق چ استفاده شده. از گردو های چرب تر استفاده کنید و طوری بسابید که خمیری شود. اين مقدار خمير براي ٢ عدد نان ميباشد.
دستور پخت و طرز تهیه نان بابکا:
شیر و توی کاسه ای ریخته و مخمر روش میپاشیم . ۷ دقیقه استراحت میدهیم. بعد دو ق غ از شکر و برمیداریم که میشه حدود نیمی از اون به همراه ۱ پیمانه از آرد و با مایه خمیر کمی مخلوط کرده سپس کاور میکنیم. استراحت میدهیم ۲۵ تا ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که عمل کند و حجم آن تقریبا دو سه برابر شود.
بعد از این مرحله مابقی شکر ۳ ق غ از کره ذوب شده که نباید داغ شده باشد، نمک تخم مرغ ها و وانیل را میافزائیم، مواد و خوب مخلوط کنید و بعد آرد رو کم کم افزوده تا تمام شود، خمیر بسیار لطیف است بعد از اتمام آرد خمیر جمع شده باید ۸ دقیقه ورز بخورد. تخم مرغ کره ذوب شده مابقی شکر نمک و وانیل را خوب با ویسک هم میزنیم تا یکدست شود. بعد مایه خمیر عمل آمده را آرام با مواد کمی مخلوط و بعد ۲/۳ از آرد را افزوده خمیر را جمع میکنیم .
مابقی آرد را روی میز کار ریخته خمیر را هم از کاسه خارج کرده و جمع میکنیم و به خورد هم میدهیم. خمیر بسیار لطیف است نیاز به آرد اضافی ندارد برای چسبندگی احتمالی دستها رو کمی چرب نمائید .
نمته ی مهم:
نکته مهم دیگر در خمیرها اینه که خمیر و روی میز کار بچرخونین اگر یک جا ورز بدین خمیر به میز میچسبه. روی خمیر و کاور کرده و مدت یک ساعت یا تا زمانی که حجم آن دو سه برابر شود استراحت میدهیم. سطح کار و روی خمیر و آرد میپاشیم و به قطر حدودی ۱ سانت ۳۰ در ۴۰ روی میز کار به وسیله وردنه باز میکنیم. حالا مواد میانی را روی خمیر پخش و از یک طرف رول میکنیم. هر دور دو سر را به سمت داخل و مرتب کردن هدایت میکنیم.
رول را روبروی خودتون قرار بدین. از یک سمت ۴ سانت فاصله داده و مابقی را تا انتها برش میزنیم تا دو قسمت شود . سپس دو بال را دور خودش میپیچیم و سرآنرا به داخل میفشریم. داخل قالب و کاغذ روغنی میگذاریم. خمیر و توش قرار میدیم روش و کاور میکنیم تا حدود ۳۰ دقیقه یا تا زمانیکه دوباره حجم بگیره استراحت میدهیم. روی خمیر و باقیمانده کره برس میکنیم. سپس در فر بادمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که سطحش طلائی بشه میپزیم.
دستور از الهام عزیز از کانادا