طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه :
لیوان استفاده شده 200 میلی است. اگر لیوان دسته دار فرانسوی یا پیمانه قنادی دارید لیوان را به اندازه 1 سانت سرخالی پر کنید با لیوان 200 میلی برابر میشود.
مواد لازم برای شربت:
- 4 لیوان آب
- 4 لیوان شکر
- 6 تا 7 قطره آب لیمو
برای خمیر:
- 150 گرم مارگارین همدمای اتاق (یا اگر دوست داشتید کره)
- 2 عدد تخم مرغ ( زرده یکی از تخم مرغها را برای شیرینی کنار بگذارید)
- 1 قاشق غذاخوری پودر نارگیل
- 1 قاشق غذاخوری ایرمیک
- 2 قاشق غذاخوری ماست
- 2 قاشق غذاخوری پودر شکر
- 1 پاکت (10 گرمی) بکینگ پودر
- 1 پاکت (5 گرمی) وانیل
- به میزان لازم آرد ( به طور متوسط 2 تا 5/3 لیوان با کنترل اضافه شود)
مواد میانی:
- گردوی ریز خرد شده
دستور پخت شیرینی تاتلی شانه :
ابتدا شربت را آماده کنید. شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید و هم بزنید. وقتی به جوش آمد، 15 دقیقه بعد آب لیمو را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر بجوشانید. از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید خنک شود.
برای تهیه خمیر غیر از آرد همه مواد را داخل کاسهای بریزید. آنها را مخلوط کنید و سپس آرد را با کنترل و کم کم اضافه کنید.
خمیر نرمی درست کنید که به دست نمی چسبد. همانگونه که در عکسها می بینید به اندازه گردو از خمیر بردارید و روی دندانه های شانه فرم دهید. از گردوی خرد شده وسط خمیر بریزید و لبه های آن را جمع کنید و در سینی فر بچینید. روی تاتلی ها را زرده تخم مرغ بمالید. من وسط آنها یک عدد بادام گذاشتم شما می توانید دوست نداشتید فندق یا پسته بگذارید.
در فر از پیش گرم شده در دمای 180 درجه سانتیگراد در حدی که سرخ شوند بپزید. به محض اینکه تاتلی را از فر خارج کردید شربت خنک را روی آن بریزید. بعد از ریختن شربت می توانید روی شیرینی را با پودرپسته یا پودر نارگیل تزیین کنید. نوش جان