• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه مفلک + نکات کلیدی

    طرز تهیه مفلک


    یکی از غذاهای اصیل و سنتی جنوبی که با بلغور جو درست میشه .
    اصل این غذا با ماهی شور درست میشه ولی با ماهی تازه،میگو خشک و گاها با تن ماهی هم درستش میکنن.
    همونطور که میدونین جو منبع غنی ویتامین های گروه ب هست به همین خاطر مفلک غذایی سالم با فیبر بالا و قند کم به حساب میاد مخصوصا جایگزین مناسبیه به جای برنج برای افراد دیابتی و اونایی که قند بالایی دارن .
    اون دونه های ریز و نرم جو، که زیر دندون میاد رو تصور کنین
    خیلی خوشمزست.

    مواد مورد نیاز :

    • بلغور جو دولیوان(دونه جوتکه تکه شده)
    • ماهی شور یک تکه
    • پیاز یک عدد بزرگ
    • سیر دو حبه
    • گوجه فرنگی پوست گرفته دو عدد
    • فلفل سبز یک الی دو عدد‌بستگی به تندیش داره.
    • سبزی گشنیز خرد شده یک مشت

    طرز تهیه مفلک


    خب اول باید بلغور جو رو پاک کنیم . چون بعضی وقتا سنگای کوچیک قاطیشه که باید درش بیاریم .
    بلغور رو مشت مشت داخل سینی میریزیم و سنگارو بیرون میاریم.
    بعد داخل قابلمه ترجیحا روحی میریزیم . با حرارت ملایم تفت و یا به اصطلاح ما جنوبیا بریه میدیم. این مرحله یه خورده زمان‌بر هست . به هیچ عنوان شعله رو بلند نکنید چون بلغورا میسوزه و تلخ میشه.
    بلغور که تغییر رنگ داد و به رنگ قهوه ای روشن دراومد آمادست . بعضی دوستان تیره تر برمیدارن و بعضیا روشن‌تر میپسندن سلیقه ایه.


    بلغور رو میتونین به مقدار زیاد تفت بدین و داخل فریزر نگه داری کنین . هر وقت هوس مفلک کردین به مقداری که نیاز دارین ازش بردارین و مثل برنج یه نیم ساعت خیسش کنین.
    ماهی شور هم که از اسمش پیداست خیلی شوره . باید از صبح زود داخل آب خیس کنیم چند بار هم آبش رو عوض میکنیم تا شوریش کمتر بشه. به خاطر استفاده از ماهی شور خیلی وقتا از نمک استفاده نمیکنم . شوری ماهی برای این غذا کافیه شما آخر کار نمکشو چک کنین.
    داخل قابلمه مورد نظر پیاز نگینی رو تفت میدیم. زردچوبه میزنیم.


    سیر و فلفل سبز ریز خرد میکنیم میریزیم.
    سبزی گشنیز میریزیم با پیاز تفت میدیم.
    ماهی شور که شوریش رو گرفتیم و تکه کردیم اضافه میکنیم.
    گوجه رو پوست میگیریم نگینی خرد میکنیم میریزیم.
    گوجه که نرم شد ادویه و فلفل قرمز میریزیم.


    حدودا دو کاسه خورشتی آب میریزیم . آب که جوش اومد مثل برنج ،بلغورای خیس خورده رو اضافه میکنیم آب غذا که کشیده شد شعله رو کم میکنیم و دم میزاریم.
    بهتره اول آب زیاد استفاده نکنین که شفته نشه . البته بعضیا مفلک رو حالت شل دوست دارن و بعضیا حالت دون دون .
    یه جورایی دستورش شبیه هواری سوره با این تفاوت که به جای برنج از بلغور جو بریه داده استفاده میشه.
    سعی کنین حتما از بلغور جو استفاده کنین با بلغور گندم هم میشه درستش کرد ولی به خوشمزگی جو نمیشه.

    طرز تهیه مفلک

    About The Author