روش متوقف کردن نفخ
امروز ما در مورد مسئله ای بسیار رایج و ناراحت کننده مشاوره می دهیم. در اینجا پنج راه تایید شده توسط متخصصین تغذیه برای توقف احساس نفخ و توصیه های متخصص در مورد اینکه چگونه آنزیم های گوارشی می توانند به شما کمک کنند، آورده شده است.
چرا ممکن است احساس نفخ کنید
نفخ شکم یکی از آن احساساتی است که وقتی آن را تجربه کردید بهتر تشخیص می دهید. تجمع گاز در دستگاه گوارش شما منجر به ناراحتی ناشی از احساس سیری بیش از حد، تورم و وزن می شود. در اینجا به چند دلیل رایج که منجر به احساس نفخ می شود اشاره می کنیم.
پرخوری
پرخوری یکی از شایع ترین علل نفخ است و سریع غذا خوردن با آن ارتباط نزدیک دارد. این ضرب المثل قدیمی که می گوید معده شما زمان می برد تا به مغزتان بگویید که سیر است، در واقع درست است. در واقع حدود 20 دقیقه طول می کشد. سریع غذا خوردن منجر به پرخوری می شود که اغلب می تواند منجر به احساس نفخ شود.
غذاهای محرک نفخ یا عدم تحمل غذایی
غذاهای پرفیبر مانند غلات کامل، برخی از سبزیجات خام و حبوبات حاوی کربوهیدرات غیرقابل هضم هستند که می تواند باعث ایجاد گاز، نفخ یا یبوست شود. علاوه بر این، بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی قند طبیعی فروکتوز هستند که هضم آن برای بسیاری از افراد دشوار است.
برخی افراد بیشتر و راحت تر از دیگران احساس نفخ می کنند و این می تواند به دلیل حساسیت یا عدم تحمل غذایی باشد. حساسیت های رایج روده شامل لاکتوز (قند شیر) است که مصرف لبنیات را سخت می کند. گلوتن همچنین می تواند نگران کننده باشد زیرا از یک پروتئین فشرده تشکیل شده است. آنزیم های هضم کننده پروتئین به طور طبیعی در تجزیه این ترکیب مشکل دارند. به همین دلیل است که حذف گلوتن از رژیم غذایی می تواند مزایای گوارشی زیادی برای برخی افراد داشته باشد.
نفخ قبل از قاعدگی
عدم تعادل هورمونی همچنین می تواند منجر به احتباس آب شود، به همین دلیل است که نفخ و گاز از علائم رایج PMS هستند. افزایش سطح هورمون ها (از جمله پروژسترون) در دو هفته آخر چرخه قاعدگی اتفاق می افتد. احتمالاً می تواند روند هضم را کند کند و از تخلیه دستگاه گوارش با سرعت معمول خود جلوگیری کند. این اتفاق می تواند منجر به مشکلات بیشتر گاز یا یبوست شود.
پیری بدن
با افزایش سن، نسبت به کمبود ویتامین ها و مواد معدنی آسیب پذیرتر می شویم که می تواند به نگرانی های سلامتی و مشکلات گوارشی کمک کند. به عنوان مثال، افراد مسن کاهش تولید آنزیمی را تجربه می کنند که برای تجزیه غذاها، جذب مواد مغذی و بهینه سازی هضم عمل می کند.
5 روش متوقف کردن نفخ
در اینجا چند نکته برای متوقف کردن احساس نفخ و تقویت روند گوارشی سالم آورده شده است.
روش متوقف کردن نفخ : این را تمرین کن…
همانطور که گفته شد، سریع غذا خوردن منجر به بلع بیشتر هوا می شود که به معنی گاز بیشتر در سیستم گوارش است. این تجمع گاز عامل اصلی نفخ و ناراحتی گوارشی است. خوردن وعده های کوچکتر را تمرین کنید در حالی که آهسته تر و با دقت جویدن را انجام دهید تا فواید متعددی داشته باشید.
روش متوقف کردن نفخ : این را بخور…
پتاسیم یک ماده مغذی کلیدی برای کمک به کاهش مشکلات گوارشی است. نمک عامل اصلی نفخ است زیرا آب را نگه می دارد و از دفع مواد زائد جلوگیری می کند. به همین دلیل است که غذاهای غنی از پتاسیم مانند موز و پرتقال به تعادل سطح سدیم و کاهش احتباس آب کمک می کنند.
سایر مواد مغذی کلیدی مفید برای نفخ را می توان در برخی میوه ها یافت. اینها به طور طبیعی حاوی آنزیم هایی هستند که به بدن شما کمک می کنند تا مواد مغذی را جذب کرده و غذا را به اجزای مغذی و قابل هضم آن تجزیه کند. شما می توانید این آنزیم ها را در میوه های استوایی مانند پاپایا، آناناس و گریپ فروت پیدا کنید.
برخی از داروهای گیاهی نیز به طور سنتی برای حمایت از جریان هضم استفاده می شود، از جمله زنجبیل، لیمو و دارچین. استفاده از این گیاهان در شیوه های شرقی و آیورودا برای تسکین روده بزرگ و تسکین سوء هاضمه، گاز و نفخ رایج است.
روش متوقف کردن نفخ : این را بنوش…
اگرچه شگفتانگیزترین توصیهها نیست، اما آب برای حفظ نرمی هضم و دفع مواد زائد ضروری است. با این حال، کمتر شناخته شده این است که هنگام غذا خوردن، بهتر است از آب یخ اجتناب کنید و به جای آن از آب با دمای اتاق استفاده کنید. هضم مطلوب در 37 درجه سانتی گراد ثابت کار می کند. وقتی آب یخ مصرف می کنیم، بدن برای گرم کردن آن بیش از حد کار می کند.
وقتی نوبت به نوشیدنی انتخابی شما می رسد، برای جلوگیری از نفخ شکم، می خواهید نوشابه – حتی انواع رژیمی را هم کنار بگذارید. شیرین کننده طبیعی رایج سوربیتول نمی تواند توسط دستگاه گوارش جذب شود و در عوض در روده بزرگ تخمیر می شود و باکتری و گاز تولید می کند که این ترکیب را به یک پیش ساز معمول برای نفخ تبدیل می کند.
این را رها کن…
استرس می تواند سیستم گوارشی را ویران کند، آن را کند کرده و حتی آن را به طور کامل متوقف کند تا روی عوامل استرس زای موجود تمرکز کند. سوء هاضمه و التهاب در روده محصولات جانبی طبیعی هستند. برای از بین بردن استرس، کمی کاردیو می تواند راه زیادی را برای شما به ارمغان بیاورد. ورزش برای تقویت اندورفین، بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی یا اضطراب شناخته شده است. کاردیو همچنین به جریان گوارش شما ضربه بیشتری می دهد زیرا به عبور گاز از روده بزرگ کمک می کند.
مکمل با…
وقتی صحبت از مکمل برای نفخ می شود، آنزیم های گوارشی با طیف کامل فواید اساسی را ارائه می دهند. افراد سالم زمانی که علائمی مانند نفخ و گاز یا پری ناراحتکننده را دو تا چهار ساعت پس از صرف غذا تجربه میکنند، ممکن است از آنزیمهای گوارشی بهره ببرند. همچنین، وگان ها و گیاهخواران ممکن است از آنزیم های گوارشی برای کمک به تجزیه بخش های بزرگ فیبر حاصل از لوبیا و سبزیجات در رژیم غذایی خود بهره مند شوند. مصرف آنزیم های گوارشی قبل از غذا خوردن به بدن شما کمک می کند تا مواد مغذی مورد نیاز برای تولید انرژی و رشد سلولی را برای سلامتی بهینه روده هضم و جذب کند.
دیدگاه متخصص در مورد آنزیم های گوارشی
آنزیم های گوارشی به تجزیه غذایی که می خوریم به اجزای کوچکتر قند، فیبر، کربوهیدرات، چربی و پروتئین کمک می کنند تا آن غذا راحت تر در دستگاه گوارش جذب شود. بدن ما به طور طبیعی چندین آنزیم گوارشی مانند لاکتاز می سازد که به تجزیه لاکتوز قند شیر کمک می کند.
اما گاهی اوقات بدن ما به اندازه کافی تولید نمی کند، مانند کسانی که عدم تحمل لاکتوز دارند. اگرچه بدن ما چندین آنزیم گوارشی را به طور طبیعی می سازد، اما فاقد آنزیم هایی برای تجزیه دیواره های گیاهی مانند سلولز، پکتین ها و نشاسته های مقاوم به نام فیبر هستیم. بسیاری از میوه ها و سبزیجات دارای آنزیم های گوارشی هستند، اما غلظت آنزیم ها در محصول به مرور زمان یا با رسیدن محصول کاهش می یابد.
برای افرادی که شرایط سوء جذب پزشکی دارند، بدن آنها تولید آنزیم را متوقف کرده است. اگر مشکوک به عوارض جدی دستگاه گوارش خود هستید، همیشه عاقلانه است که قبل از مصرف هر نوع مکملی، به ویژه مکملهایی که حاوی آنزیمهای گوارشی هستند، با پزشک مراقبتهای اولیه یا متخصص گوارش خود مشورت کنید.
هنگامی که به دنبال بهترین مکمل آنزیم گوارشی برای خود هستید، به دنبال مارکی باشید که طیف گسترده ای از آنزیم های گوارشی را برای بهبود تجزیه غذا و جذب مواد مغذی ارائه می دهد. در حالت ایده آل، آنزیم های گوارشی باید به شکل ژل-کپسول باشند تا بدن شما بتواند آن را سریعتر حل کند. برای اینکه آنزیم های گوارشی بیشترین تاثیر را داشته باشند، باید قبل از غذا مصرف شوند تا مکمل زمان کافی برای حل شدن داشته باشد.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.humnutrition.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !