• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    علت احساس بد بعد خوردن + راه حل درمان

    علت احساس بد بعد خوردن

    همه ما پس از مصرف بیش از حد غذای مورد علاقه خود کمی احساس ناراحتی کرده ایم. اما اگر بعد از غذا خوردن همیشه حالت تهوع دارید، ممکن است چیز دیگری در جریان باشد. کارشناسان 10 دلیل را بیان می کنند که چرا ممکن است پس از خوردن غذا احساس ناراحتی کنید.

    غذا خوردن نباید یک تجربه دردناک باشد. البته، همه ما گهگاهی بعد از غذا احساس نفخ می کنیم، و این معمولاً طبیعی است . شاید شما در رستوران کمی زیاده روی کرده اید یا ناخواسته مصرف فیبر خود را افزایش دادید. در این موارد درد نسبتا زودگذر است و علت مشخصی دارد.

    اما همیشه احساس حالت تهوع بو نفخ عد از غذا خوردن می تواند علامت قرمزی برای یک بیماری زمینه ای باشد یا اینکه شما باید عادات خود را تنظیم کنید. حتی اگر فکر می کنید خوب غذا می خورید، عوامل مختلفی می تواند شما را برای درد بعد از غذا آماده کند.

    با متخصصان در مورد دلایل بالقوه احساس تهوع بعد از غذا خوردن و کارهایی که می توانید در مورد آنها انجام دهید صحبت کردیم.

    10 علت احساس بد بعد خوردن غذا

    اگر معده شما بعد از غذا خوردن درد می کند، ممکن است چند دلیل وجود داشته باشد. چه بعد از غذا نفخ کنید در اینجا 10 علت بالقوه وجود دارد.

    علت احساس بد بعد خوردن : به اندازه کافی جویدن ندارید

    با توجه به همه حواس‌پرتی‌های مدرن، جای تعجب نیست که ما غذا را در دو یا سه لقمه روسری بریزیم. (آخرین باری که واقعاً ناهار را بدون پیمایش اینستاگرام یا چک کردن ایمیل خود خوردید چه زمانی بوده است؟) اما قورت دادن غذا بدون جویدن کافی می تواند معده شما را غرق کند و به طور بالقوه شما را برای گاز، نفخ و حالت تهوع آماده کند. یک متخصص تغذیه طب عملکردی با تمرکز بر سلامت روده می گوید: «اگر به اندازه کافی نجوید، کل فرآیند گوارش کند می شود، مختل می شود و احتمالاً بی اثر می شود.

    به این دلیل که جویدن اولین گام مهم در فرآیند گوارش است. وقتی به طور کامل جویده می‌شود، غذای شما برای مدت طولانی‌تری در معرض بزاق قرار می‌گیرد و آنزیم‌های [هضم کننده] در بزاق به تجزیه غذا قبل از قورت دادن کمک می‌کنند. جویدن بیشتر فشار کمتری به بقیه فرآیند گوارش وارد می‌کند و حتی ممکن است به جذب مواد مغذی بیشتر از غذاهایی که می‌خورید کمک کند.

    هر لقمه غذا را حداقل 15 تا 25 بار بجوید. هنگامی که جویدن در اولویت باشد، احتمالاً فواید سلامتی بسیاری مانند احساس کمتر نفخ و سوء هاضمه بعد از غذا، تنظیم اشتها، احساس واقعی سیری و میکروبیوم سالم‌تر روده به دلیل تولید فاکتور رشد اپیتلیال (EGF) را متوجه خواهید شد. (EGF پروتئینی است که در بزاق ترشح می شود و رشد و ترمیم بافت اپیتلیال از جمله اپیتلیوم روده را تحریک می کند.)

    علت احساس بد بعد خوردن : استرس دارید

    مدام از خود می‌پرسید: «چرا بعد از غذا خوردن احساس تهوع دارم؟» سطح استرس شما ممکن است مقصر باشد. استرس مدیریت نشده می‌تواند مجموعه‌ای از فرآیندها را آغاز کند که سیستم گوارشی را خراب می‌کند و باعث می‌شود بعد از غذا احساس بیماری کنید.

    روده و مغز شما در واقع از طریق محور روده-مغز به عقب و جلو ارتباط برقرار می کنند. بنابراین هنگامی که استرس دارید و بدن شما وارد حالت جنگ یا گریز می شود . (با ترشح هورمون هایی مانند کورتیزول و نوراپی نفرین که قرار است شما را برای عمل آماده کنند)، هضم شما نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.

    این منجر به تغییر در تحرک دستگاه گوارش یا سرعت حرکت غذا در دستگاه گوارش می شود که می تواند منجر به یبوست یا اسهال شود. استرس مزمن همچنین می تواند بر ترکیب میکروبیوم روده تأثیر بگذارد. تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد وقتی این مواد شیمیایی استرس‌زا در روده آزاد می‌شوند، می‌توانند به بیماری‌زا شدن باکتری‌های غیر بیماری‌زا کمک کنند. بنابراین اساساً، باکتری‌هایی که ممکن است برای شما مشکلی ایجاد نکنند، اکنون می‌توانند تغییر کنند و در نتیجه این همه استرس برای شما مشکل‌سازتر شوند.»

    قرار گرفتن در معرض استرس مزمن به طور مستقیم منجر به تغییراتی در تعاملات مغز و روده می شود که منجر به ایجاد اختلالات گوارشی از جمله بیماری التهابی روده (IBD)، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و نفوذپذیری روده یا نشتی می شود.

    به‌کارگیری تکنیک‌های مؤثر مدیریت استرس ضروری است . با تعیین حد و مرز شروع کنید – محدودیت های خود را یاد بگیرید و چه زمانی “نه” بگویید. تنفس عمیق (زمانی که استرس دارید )، حمام‌های عصرانه، و تمرین یوگا نیز راه‌های عالی برای کاهش تنش در بدن و تمرکز مجدد ذهن هستند.

    علت احساس بد بعد خوردن : میکروبیوم روده شما از تعادل خارج شده است

    میکروبیوم روده شما خانه تریلیون ها باکتری و سایر میکروارگانیسم ها است که به طرق مهمی بر سلامت شما تأثیر می گذارند. وقتی نسبت این میکروب‌ها از بین می‌رود یا باکتری‌ها در جایی که نباید رشد می‌کنند . (مانند مورد SIBO) – که می‌تواند به دلیل همه چیز باشد، از استرس گرفته تا انتخاب نامناسب غذایی، دارو و بیماری‌های زمینه‌ای – شما می‌توانید طیف وسیعی از علائم مشکل ساز بعد از غذا را تجربه کنید.

    شما ممکن است حالت تهوع، نفخ، گاز، آروغ، اتساع شکم، و یبوست یا اسهال را تجربه کنید – یا کمی از هر دو. عدم تعادل باکتریایی در میکروبیوم روده شما همچنین می‌تواند شما را برای نشت‌کردن روده آماده کند . زمانی که پوشش روده آسیب دیده و شل می‌شود و به موادی که باید در روده باقی بمانند اجازه می‌دهد به جریان خون نشت کنند و باعث عفونت‌های روده، حساسیت‌های غذایی و کمبود مواد مغذی شود .

    روده نشتی، به نوبه خود، می تواند التهاب را تحریک کند که بیشتر به روده نامتعادل کمک می کند و باعث ایجاد یک چرخه معیوب می شود. این باعث می‌شود که سیستم گوارشی به‌طور مزمن ناراضی باشد، بنابراین هر بار که غذا می‌خورید نفخ مزمن می‌شود.

    هیچ راهی برای بهبود یا متعادل کردن روده وجود ندارد. از یک پزشک یکپارچه یا عملکردی کمک بگیرید که می تواند عدم تعادل منحصر به فرد و شرایط بالقوه زمینه ای شما را شناسایی کند و یک پروتکل درمانی سفارشی ارائه دهد. مصرف یک رژیم غذایی غنی از فیبر با انواع غذاهای گیاهی، انجام فعالیت بدنی منظم و مصرف مکمل های پروبیوتیک با چندین گونه مختلف باکتری مفید اقدامات پیشگیرانه خوبی برای کمک به حفظ تعادل روده شما قبل از رشد مشکل است.

    علت احساس بد بعد خوردن : مبتلا به GERD یا رفلاکس اسید هستید

    اگر احساس سوزش دردناکی در وسط قفسه سینه خود دارید که پس از خوردن غذا بدتر می شود، همراه با حالت تهوع، آروغ زدن و طعم ترش در دهان، ممکن است رفلاکس اسید (معروف به سوزش سر دل) باشد. ریفلاکس اسید زمانی اتفاق می افتد که محتویات معده شما که توسط اسید معده تجزیه نشده اند، به مری برگردانده می شوند و اسیدیته محتویات، پوشش مری را می سوزاند.

    سوزش سر دل و رفلاکس اسید بعد از غذا خوردن در واقع اغلب به دلیل کاهش اسید معده به جای زیاده روی می‌شوند. وقتی سطح اسید معده خیلی کم باشد، معده و دستگاه گوارش قادر به هضم صحیح غذا نیستند. برخی غذاها و نوشیدنی‌ها (از جمله الکل)، و همچنین پرخوری نیز ممکن است به رفلاکس اسید کمک کنند.

    و هنگامی که رفلاکس اسید به طور مکرر اتفاق می افتد، به GERD (بیماری ریفلاکس معده به مری یا ریفلاکس مزمن اسید) تبدیل می شود. بعد از دفعات زیاد رفلاکس اسید، به مری شما آسیب می رساند. این امر باعث اختلال در عملکرد دریچه تحتانی مری می شود که مری و معده را جدا می کند. هنگامی که دریچه آسیب می بیند، غذا و اسید [از معده شما] می توانند به صورت مزمن به مری شما برسند.

    سعی کنید یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب (ACV) را با آب رقیق کنید و آن را قبل از غذا بنوشید. رفلاکس اسید با اسید معده کم همراه است، اما ACV ممکن است به افزایش سطح اسید معده پایین و کاهش علائم کمک کند. برای جلوگیری از ایجاد فشار اضافی روی دریچه تحتانی مری، اندازه وعده‌های خود را کوچک کنید یا تا زمانی که 80 درصد سیر شوید، غذا بخورید.

    علت احساس بد بعد خوردن : حساسیت غذایی دارید

    اگر گهگاه بعد از غذا خوردن احساس تهوع می کنید اما چند روز احساس می کنید خوب نیستید، ممکن است به مواد غذایی حساسیت داشته باشید. حساسیت های رایج غذایی شامل گلوتن، لبنیات، سویا، آجیل، صدف، تخم مرغ، ذرت و همچنین برخی از افزودنی ها مانند رنگ های غذایی و شیرین کننده های مصنوعی است.

    وقتی حساسیت غذایی وجود دارد، سیستم ایمنی به پروتئین‌هایی واکنش نشان می‌دهد که باعث آزاد شدن مواد شیمیایی به نام واسطه‌ها – مانند هیستامین، پروستاگلاندین، سیتوکین‌ها – از گلبول‌های سفید خون در بدن می‌شوند. این انتشار واسطه باعث التهاب می شود که می تواند منجر به نفخ مزمن شود. برخلاف آلرژی، علائم حساسیت غذایی می‌تواند واکنش‌های تاخیری داشته باشد و از ۴۵ دقیقه تا سه روز طول بکشد تا علائمی مانند نفخ ایجاد کند.

    ابتدا سعی کنید به زمانی که علائم شما ظاهر می شوند توجه ویژه ای داشته باشید و محرک های احتمالی را یادداشت کنید. به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که بعد از خوردن شکر دائماً حالت تهوع دارید. اگر مشکوک شدید، می توانید یک رژیم غذایی حذف هدفمند انجام دهید که در آن چند محرک احتمالی را حذف کرده و سپس آنها را یک به یک پس از مدتی دوباره معرفی کنید و توجه داشته باشید که آیا این باعث افزایش علائم می شود یا خیر. سینگ یلتون می گوید، همچنین، کار با یک پزشک یکپارچه یا کاربردی را در نظر بگیرید که می تواند آزمایش حساسیت غذایی را انجام دهد. این آزمایش‌ها کامل نیستند، اما در حال بهبود هستند و می‌توانند شما را در مسیر درست راهنمایی کنند و ممکن است هرگونه شک به حساسیت غذایی را تأیید کنند.

    علت احساس بد بعد خوردن : وعده های غذایی خود را به درستی تنظیم نمی کنید

    وقتی غذا می خورید تقریباً به اندازه چیزی که می خورید اهمیت دارد . زمان بندی وعده های غذایی تان خیلی نزدیک به هم یا خیلی دور از هم می تواند باعث شود بعد از غذا خوردن احساس تهوع داشته باشید. تکرار غذا خوردن به سیستم گوارش شما زمان کافی برای استراحت نمی دهد و باعث سستی و نفخ می شود.

    دلیل آن این است که خوردن مداوم میان وعده می تواند با چیزی به نام مجموعه حرکتی مهاجرت (MMC) تداخل داشته باشد، که یک حرکت چرخه ای و تکرار شونده در معده و روده کوچک است که به حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش تحتانی کمک می کند. هنگامی که معده شما خالی است، هر 90 تا 180 دقیقه یکبار عود می کند . اما خوردن میان وعده مزمن می تواند MMC را مهار کند، حرکت معده را کند کند و به طور بالقوه به یبوست و گرفتگی کمک کند.

    از سوی دیگر، انتظار بیش از چهار ساعت می‌تواند باعث افت قند خون شود. بنابراین همه چیز در مورد تعادل است.

    به یک موجود عادت تبدیل شوید و با خوردن غذا سازگار باشید. برای تنظیم قند خون و حمایت از متابولیسم سالم، هر سه تا چهار ساعت یکبار وعده‌های غذایی با اندازه منظم با تعادل پروتئین، چربی و کربوهیدرات بخورید. این به سیستم گوارش شما اجازه می دهد بین وعده های غذایی استراحت کند و باعث استراحت و بهبود بافت ها می شود.

    علت احساس بد بعد خوردن

    اندازه کافی فیبر نمی خورید

    عدم مصرف فیبر کافی برای چند وعده غذایی، یا حتی چند روز، احتمالاً هیچ مشکل اساسی ایجاد نخواهد کرد. اما اگر به طور منظم از مصرف فیبر اجتناب کنید، همه چیز از هضم کند گرفته تا دیس‌بیوز روده ممکن است رخ دهد . که هر دو می‌توانند بعد از غذا احساس بسیار بدی در شما ایجاد کنند.

    فیبر که در اکثر غذاهای گیاهی کامل و کم فرآوری شده وجود دارد، کلیدی برای هضم سالم و عادات روده است. آب را جذب می‌کند، حجم مدفوع شما را افزایش می‌دهد و حرکت از طریق روده را تسریع می‌کند. فیبر بسیار کم می تواند منجر به یبوست شود، که به سموم اجازه می دهد دوباره در جریان خون شما جذب شوند و باعث التهاب، خستگی، حالت تهوع، گرفتگی عضلات و سلامت روده شوند. علاوه بر این، فیبر منبع غذایی برای باکتری های دوست در روده شما است. هنگامی که این حشرات خوب روده فیبر را متابولیزه می کنند، ترکیباتی به نام اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) آزاد می کنند. این ترکیبات اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی چشمگیری دارند که از سلامت روده و سلامت کلی حمایت می کند.

    انواع فیبر انواع مختلفی از باکتری‌ها را تغذیه می‌کند . بنابراین مهم است که انواع غذاهای فیبری مانند سبزیجات برگ‌دار، سبزیجات، میوه‌ها، آجیل، دانه‌ها و آووکادو را در رژیم غذایی خود داشته باشید.

    حداقل یک غذای غنی از فیبر از یک گروه غذایی متفاوت را با هر وعده غذایی در طول روز بگنجانید. این چگونه به نظر میرسد؟ می‌توانید توت‌فرنگی را در اسموتی صبحگاهی خود قرار دهید. یک سبزی سبز برگ مانند اسفناج را به ناهار خود اضافه کنید . غلات کامل یا سیب‌زمینی شیرین را با پوست همراه شام ​​خود اضافه کنید و از پودینگ دانه چیا برای دسر لذت ببرید.

    شما به بیماری تیروئید مبتلا هستید

    این ممکن است آخرین چیزی باشد که به آن مشکوک هستید . اما تیروئید شما می تواند چیزی باشد که بعد از غذا خوردن احساس تهوع در شما ایجاد می کند. کم کاری تیروئید (یا تیروئید کم کار) اغلب منجر به تحرک ضعیف، هضم کند و یبوست می شود. اما یبوست، گرفتگی و نفخ بعد از غذا برای نشان دادن اختلال تیروئید کافی نیست. به همین دلیل، مهم است که به علائم دیگر خود نیز توجه کنید.

    اگر کسی بیاید و بگوید من یبوست دارم و پوستم واقعا خشک است، موهایم بیشتر از حد معمول می‌ریزد، واقعاً کم انرژی و خسته هستم، اولین سوالی که می‌پرسم این است که آیا کسی شما را چک کرده است. TSH (هورمون محرک تیروئید) یا عملکرد تیروئید ؟ شما می خواهید مشکل اصلی هورمونی را برطرف کنید و سپس سایر علائم خود به خود برطرف می شوند. در این بین، می‌توانید کارهایی برای حمایت از حرکت انجام دهید.

    اگر اختلال تیروئیدی تشخیص داده شده ندارید اما بر اساس علائم به آن مشکوک هستید، در اسرع وقت با پزشک قرار ملاقات رزرو کنید. در این بین، اگر هضم کندی دارید، ورزش منظم، پیاده روی بعد از غذا، وعده های غذایی با اندازه مناسب، نوشیدن آب فراوان و دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی خود را برای حمایت از هضم و تحرک توصیه می شود.

    وعده های غذایی شما خیلی بزرگ است

    این یکی ممکن است واضح باشد. وعده‌های غذایی واقعاً بزرگ می‌توانند باعث ایجاد احساس بیماری در شما شوند، به‌ویژه اگر آن‌ها را نزدیک زمان خواب می‌خورید. با محبوبیت فزاینده رژیم‌های روزه‌دار متناوب، بی‌معقول نیست که فکر کنید ممکن است ساعت‌ها و ساعت‌ها بدون خوردن غذا بگذرانید، فقط برای اینکه در طول پنجره غذا خوردن خود نسبت به اندازه وعده‌های غذایی اشتیاق داشته باشید.

    اما این می تواند باعث افزایش فشار در دریچه تحتانی مری شود که مری و معده را جدا می کند و به اسید معده و غذا اجازه می دهد تا به مری برگردند و باعث رفلاکس اسید و حالت تهوع شود. و وقتی این کار را قبل از خواب انجام می دهید، به بدن خود فرصتی برای هضم مناسب نمی دهید. شما بار زیادی را به شکم خود می ریزید و سپس با خوابیدن نیروگاه را خاموش می کنید. اگر صبح از خواب بیدار شدید و در نهایت شام خود را آروغ زدید، تعجب نکنید.

    آهسته غذا بخورید تا بدن شما زمان داشته باشد تا میزان سیری واقعی خود را ثبت کند . یا سعی کنید زمانی که حدود 80 درصد سیر هستید این کار را متوقف کنید تا از پرخوری جلوگیری کنید . حداقل دو تا سه ساعت بین آخرین وعده غذایی و زمان خواب به خود فرصت دهید. ایده دیگری؟ یک آنزیم گوارشی را قبل از وعده های غذایی بزرگتر یا سنگین تر مصرف کنید تا سیستم شما از حمایت بیشتری برخوردار باشد.

    مشکلات کیسه صفرا دارید

    اگر بعد از خوردن غذاهای سرخ کردنی یا غذاهای پرچرب (بله، حتی چربی های خوب) شکم خود را گرفته و حالت تهوع دارید، ممکن است کیسه صفرا مقصر باشد. افراد مبتلا به مشکلات کیسه صفرا اغلب با خوردن غذاهای سنگین تر و چرب تر علائم خود را تشدید می کنند. درد در سمت راست بالای شکم، دردی که به پشت یا شانه تابیده می شود و حالت تهوع و استفراغ می تواند رخ دهد.

    کیسه صفرا کیسه ای است که در زیر کبد قرار دارد. صفرا را ذخیره و غلیظ می کند که به هضم چربی کمک می کند. وقتی غذاهای حاوی چربی می خورید، کیسه صفرا صفرا را در قسمت بالایی روده کوچک آزاد می کند. هنگامی که فردی مبتلا به بیماری کیسه صفرا است این عملکردها مختل می شوند و در نتیجه می توانند باعث درد شوند. به عنوان مثال، هنگامی که سنگ‌های صفراوی از طریق مجاری که صفرا را به روده می‌برد، گیر می‌کنند، جریان صفرا را مسدود می‌کنند و این می‌تواند باعث اسپاسم کیسه صفرا شود که منجر به درد بسیار شدید می‌شود.

    جالب اینجاست که مشکلات کیسه صفرا در زنان شایع‌تر است و کارشناسان معتقدند که به دلیل افزایش سطح استروژن است.

    اگر علائم شدید هستند، ممکن است به جراحی برداشتن کیسه صفرا نیاز داشته باشید . اما اغلب، کارهایی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از سنگ کیسه صفرا و علائم آن انجام دهید. پرهیز از غذاهای دارای مقادیر بیش از حد چربی، مانند غذاهای سرخ شده، معقول نگه داشتن اندازه وعده های غذایی و مصرف آنزیم گوارشی حاوی لیپاز (که چربی را تجزیه می کند) قبل از غذا ممکن است کمک کننده باشد. تحقیقات همچنین نشان داده است که زنانی که فیبر بیشتری می خورند و چندین وعده آجیل در هفته مصرف می کنند، کمتر به جراحی کیسه صفرا نیاز دارند.

    علت احساس بد بعد خوردن

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.humnutrition.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author