فواید مصرف هندوانه
اعتقاد بر این است که هندوانه برای اولین بار بیش از 4000 سال پیش در شمال شرقی آفریقا اهلی شده است .
شیرین و آبدار است و آن را به بهترین گزینه برای رفع تشنگی در طول گرمای تابستان تبدیل می کند.
این میوه گرد بزرگ دارای پوست سبز و گوشت قرمز روشن است. همچنین سرشار از مواد مغذی از جمله آنتی اکسیدان ها و ویتامین های A و C است.
فواید مصرف هندوانه : هیدراته بمانید
هیدراته ماندن برای عملکرد صحیح بدن مهم است.
تنظیم دمای بدن، عملکرد طبیعی اندام ها، تحویل مواد مغذی به سلول ها و هوشیاری تنها برخی از فرآیندهای بدن هستند که به هیدراتاسیون کافی متکی هستند.
خوردن غذاهایی با محتوای آب بالا ممکن است به بدن شما کمک کند تا آب مورد نیاز برای عملکرد صحیح را تامین کند.
هندوانه از 92 درصد آب تشکیل شده است که آن را به گزینه ای عالی برای مصرف روزانه آب تبدیل می کند .
علاوه بر این، به دلیل محتوای بالای آب، این خربزه دارای چگالی کالری پایینی است – به عبارت دیگر، کالری بسیار کمی برای وزن کل خود دارد.
خوردن غذاهای با چگالی کالری کم، مانند هندوانه، ممکن است به مدیریت وزن کمک کند و شما را برای مدت طولانیتری احساس سیری کند .
فواید مصرف هندوانه : مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید
هندوانه حاوی انواع مواد مغذی، از جمله پتاسیم، منیزیم، و ویتامینهای A و C است. همچنین کالری نسبتاً کمی دارد و تنها حاوی 46 کالری در هر فنجان (152 گرم) است .
در اینجا مواد مغذی موجود در 1 فنجان (152 گرم) هندوانه خام و مکعبی آورده شده است:
- کالری: 46
- کربوهیدرات: 11.5 گرم
- فیبر: 0.6 گرم
- شکر: 9.4 گرم
- پروتئین: 0.9 گرم
- چربی: 0.2 گرم
- ویتامین A: 5٪ از ارزش روزانه
- ویتامین C: 14 درصد از ارزش روزانه
- پتاسیم: 4 درصد از ارزش روزانه
- منیزیم: 4 درصد از ارزش روزانه
هندوانه همچنین منبعی غنی از سیترولین است، اسید آمینه ای که ممکن است عملکرد ورزش را بهبود بخشد .
بعلاوه، دارای آنتی اکسیدان هایی از جمله ویتامین C، کاروتنوئیدها، لیکوپن و کوکوربیتاسین E است.
این ترکیبات به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکنند، که مولکولهای ناپایداری هستند که در صورت تجمع در بدن ممکن است به سلولهای شما آسیب برسانند. با گذشت زمان، این آسیب ممکن است به شرایطی مانند دیابت، بیماری قلبی و سرطان منجر شود .
فواید مصرف هندوانه : اثرات ضد سرطانی
چندین ترکیب گیاهی موجود در هندوانه، از جمله لیکوپن و کوکوربیتاسین E، اثرات ضد سرطانی احتمالی دارند.
در حالی که نتایج مطالعه متفاوت است، مصرف لیکوپن ممکن است با خطر کمتر برخی از انواع سرطان مانند سرطان پروستات و روده بزرگ همراه باشد.
اعتقاد بر این است که لیکوپن با کاهش سطوح خونی فاکتور رشد شبه انسولین (IGF)، هورمونی که تقسیم سلولی را تقویت می کند، عمل می کند. قابل ذکر است، سرطان زمانی شکل می گیرد که تقسیم سلولی غیرقابل کنترل شود.
علاوه بر این، کوکوربیتاسین E ممکن است رشد تومور را با ترویج اتوفاژی سلولهای سرطانی مهار کند. اتوفاژی فرآیندی است که در آن بدن شما سلول های آسیب دیده را حذف می کند .
با این حال، تحقیقات بیشتر انسانی ضروری است.
فواید مصرف هندوانه : بهبود سلامت قلب
چندین ماده مغذی موجود در هندوانه ممکن است از سلامت قلب حمایت کند.
بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. شایان ذکر است که عوامل سبک زندگی مانند رژیم غذایی ممکن است خطر حمله قلبی و سکته مغزی را با کاهش فشار خون و سطح کلسترول شما کاهش دهد .
مطالعات نشان می دهد که لیکوپن ممکن است به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند. همچنین ممکن است به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو ناشی از سطوح بالای کلسترول کمک کند .
هندوانه همچنین حاوی سیترولین است، اسید آمینه ای که ممکن است سطح اکسید نیتریک را در بدن شما افزایش دهد. اکسید نیتریک به انبساط عروق خونی شما کمک می کند که فشار خون را کاهش می دهد .
سایر ویتامینها و مواد معدنی موجود در هندوانه برای سلامت قلب شامل منیزیم، پتاسیم و ویتامینهای A، B6 و C هستند .
کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو
التهاب عامل اصلی بسیاری از بیماری های مزمن است.
ترکیبی از آنتی اکسیدان ها، لیکوپن و ویتامین C موجود در هندوانه ممکن است به کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو کمک کند .
در یک مطالعه، موشهایی که پودر هندوانه را برای مکمل رژیم غذایی ناسالم تغذیه کردند، نسبت به گروه کنترل، استرس اکسیداتیو کمتر و سطوح پایینتری از پروتئین واکنشگر C نشانگر التهابی داشتند .
علاوه بر این، یک مطالعه 8 هفته ای به 31 فرد مبتلا به چاقی و نشانگرهای التهابی بالا 500 میلی گرم ویتامین C دو بار در روز داد. آنها کاهش قابل توجهی در نشانگرهای التهابی در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند .
لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان، ممکن است شروع و پیشرفت بیماری آلزایمر را نیز به تاخیر بیندازد. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است .
کمک به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا
لیکوپن ترکیب هندوانه ممکن است فوایدی برای چشمان شما داشته باشد.
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) یک مشکل شایع چشمی است که می تواند باعث نابینایی در افراد مسن شود.
نقش لیکوپن به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ممکن است به پیشگیری و مهار AMD کمک کند، اگرچه تحقیقات محدود است.
یک مطالعه لوله آزمایشی که سلول های چشم را با لیکوپن درمان کرد، نشان داد که این لیکوپن ظرفیت نشانگرهای التهابی را برای آسیب رساندن به سلول ها کاهش می دهد .
به خاطر داشته باشید که تحقیقات انسانی ضروری است.
تسکین درد عضلانی
سیترولین، یک اسید آمینه موجود در هندوانه، ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد و درد عضلانی را کاهش دهد.
به عنوان مکمل نیز موجود است.
یک بررسی نشان داد که مصرف منظم سیترولین به مدت حداقل 7 روز، عملکرد هوازی را با افزایش تولید اکسید نیتریک در بدن بهبود می بخشد .
این ترکیب به انبساط رگهای خونی کمک میکند تا قلب شما برای پمپاژ خون در بدن شما به سختی کار کند (27).
علاوه بر این، برخی شواهد نشان می دهد که خود هندوانه – نه فقط سیترولین – ممکن است به بدن شما بعد از ورزش کمک کند.
یک مطالعه قدیمی به ورزشکاران آب هندوانه ساده، آب هندوانه مخلوط با سیترولین یا یک نوشیدنی کنترلی داد. هر دو نوشیدنی هندوانه نسبت به نوشیدنی شاهد منجر به درد کمتر عضلانی و بهبود سریعتر ضربان قلب شدند.
با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
سلامت پوست
ویتامین های A و C که در هندوانه یافت می شوند برای سلامت پوست بسیار مهم هستند.
ویتامین C – چه زمانی که خورده می شود یا به صورت موضعی استفاده می شود – به بدن شما کمک می کند کلاژن بسازد، پروتئینی که پوست شما را انعطاف پذیر و موهای شما را قوی نگه می دارد.
یک بررسی نشان داد که مصرف بیشتر ویتامین C از غذا و/یا مکملها ممکن است شانس شما را برای ایجاد چین و چروک و خشکی پوست کاهش دهد.
ویتامین A همچنین برای پوست سالم مهم است زیرا به ایجاد و ترمیم سلول های پوست کمک می کند .
در یک بررسی، حیواناتی که کمبود ویتامین A داشتند نسبت به حیواناتی که از یک رژیم غذایی کامل تغذیه میشدند زخمهایشان ضعیفتر بود .
به خاطر داشته باشید که مطالعات انسانی بیشتر در مورد هندوانه مورد نیاز است.
بهبود هضم
هندوانه حاوی مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است که هر دو برای هضم سالم ضروری هستند.
فیبر به منظم نگه داشتن روده های شما کمک می کند، در حالی که آب مواد زائد را از طریق دستگاه گوارش شما به طور موثرتر منتقل می کند .
یک نظرسنجی در 4561 بزرگسال نشان داد که افرادی که مصرف مایعات و فیبر کم دارند بیشتر در معرض یبوست هستند. با این وجود، عوامل دیگری ممکن است نقش داشته باشند .
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !