• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    فواید مصرف خرمالو – تاثیرات مصرف خرمالو بر سلامتی

    فواید مصرف خرمالو

    درختان خرمالو که اصالتاً چینی هستند، هزاران سال است که به دلیل میوه های خوشمزه و چوب زیبای خود رشد می کنند.

    میوه های نارنجی رنگ آنها به نام خرمالو به دلیل طعم شیرین و عسل مانند خود شناخته شده است.

    در حالی که صدها نوع وجود دارد، انواع هاچیا و فویو از محبوب ترین آنها هستند.

    خرمالو هاچیا به شکل قلب قابض هستند، به این معنی که دارای مواد شیمیایی گیاهی به نام تانن هستند که طعم خشک و تلخی به میوه نارس می دهد.

    این نوع خرمالو قبل از مصرف باید کاملا رسیده باشد.

    خرمالو فویو همچنین حاوی تانن است، اما غیر قابض در نظر گرفته می شود. برخلاف خرمالو هاچیا، نوع ترد و گوجه‌فرنگی شکل فویو را می‌توان حتی زمانی که کاملاً نرسیده است، لذت برد.

    خرمالو را می توان به صورت تازه، خشک یا پخته مصرف کرد و معمولاً در سرتاسر دنیا در تهیه ژله، نوشیدنی، پای، کاری و پودینگ استفاده می شود.

    خرمالو نه تنها خوشمزه است، بلکه مملو از مواد مغذی است که می تواند از چندین جهت برای سلامتی شما مفید باشد.

    فواید مصرف خرمالو : سرشار از مواد مغذی

    خرمالو اگرچه اندازه کوچکی دارد، اما سرشار از مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی است.

    در واقع، یک خرمالو (168 گرم) حاوی :

    • کالری: 118
    • کربوهیدرات: 31 گرم
    • پروتئین: 1 گرم
    • چربی: 0.3 گرم
    • فیبر: 6 گرم
    • ویتامین A: پنجاه و پنج درصد از ارزش روزانه
    • ویتامین C: بیست و دو درصد از ارزش روزانه
    • ویتامین E: شش درصد از ارزش روزانه
    • ویتامین k : پنج درصد از ارزش روزانه
    • ویتامین B6 (پیریدوکسین): 8 درصد از ارزش روزانه
    • پتاسیم: 8 درصد از ارزش روزانه
    • مس: 9 درصد از ارزش روزانه
    • منگنز: 30 درصد از ارزش روزانه

    خرمالو همچنین منبع خوبی از تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، فولات، منیزیم و فسفر است.

    این میوه های رنگارنگ کالری کمی دارند و سرشار از فیبر هستند و آنها را به غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل می کند.

    فقط یک خرمالو حاوی بیش از نیمی از میزان توصیه شده ویتامین A است که یک ویتامین محلول در چربی برای عملکرد سیستم ایمنی، بینایی و رشد جنین حیاتی است .

    به غیر از ویتامین ها و مواد معدنی، خرمالو حاوی طیف گسترده ای از ترکیبات گیاهی از جمله تانن ها، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها است که می تواند بر سلامت شما تأثیر مثبت بگذارد .

    برگ‌های میوه خرمالو همچنین سرشار از ویتامین C، تانن و فیبر و همچنین یک عنصر رایج در چای‌های درمانی است.

    فواید مصرف خرمالو : منبع عالی آنتی اکسیدان های قوی

    خرمالو حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است.

    آنتی‌اکسیدان‌ها با مقابله با استرس اکسیداتیو، فرآیندی که توسط مولکول‌های ناپایدار به نام رادیکال‌های آزاد آغاز می‌شود، از آسیب سلولی جلوگیری کرده یا آن را کند می‌کنند.

    استرس اکسیداتیو با برخی بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری قلبی، دیابت، سرطان و بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر مرتبط است .

    خوشبختانه، مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند خرمالو می تواند به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند و ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن را کاهش دهد.

    رژیم‌های غذایی سرشار از فلاونوئیدها، که آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی هستند که در غلظت‌های بالا در پوست و گوشت خرمالو یافت می‌شوند، با نرخ پایین‌تر بیماری‌های قلبی، زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن و سرطان ریه مرتبط هستند .

    خرمالو همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن است، رنگدانه ای که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن یافت می شود.

    مطالعات رژیم غذایی سرشار از بتاکاروتن را با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و بیماری های متابولیک مرتبط دانسته اند .

    علاوه بر این، مطالعه ای روی بیش از 37000 نفر نشان داد که افرادی که رژیم غذایی بالایی از بتاکاروتن دریافت می کنند، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهند.

    فواید مصرف خرمالو : سلامت قلب

    بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است و بر زندگی میلیون ها نفر تأثیر منفی می گذارد .

    خوشبختانه، بسیاری از انواع بیماری های قلبی را می توان با کاهش عوامل خطر، مانند رژیم غذایی ناسالم، پیشگیری کرد.

    ترکیب قدرتمند مواد مغذی موجود در خرمالو آن را به انتخابی عالی برای تقویت سلامت قلب تبدیل می کند.

    خرمالو حاوی آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی از جمله کورستین و کامفرول است.

    در چندین مطالعه مصرف رژیم غذایی سرشار از فلاونوئید با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

    به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی بیش از 98000 نفر نشان داد افرادی که بیشترین مصرف فلاونوئیدها را داشتند، 18 درصد کمتر به دلیل مشکلات مربوط به قلب، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دریافت می کردند، داشتند .

    رژیم های غذایی سرشار از غذاهای غنی از فلاونوئید می توانند با کاهش فشار خون، کاهش کلسترول بد LDL و کاهش التهاب از سلامت قلب حمایت کنند .

    علاوه بر این، تانن هایی که به خرمالوی نارس تلخی دهان می دهند ممکن است فشار خون را کاهش دهند.

    بسیاری از مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که اسید تانیک و اسید گالیک، هر دو در خرمالو یافت می‌شوند، در کاهش فشار خون بالا که یک عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی است، موثر هستند .

    فواید مصرف خرمالو : کمک به کاهش التهاب

    شرایطی مانند بیماری قلبی، آرتریت، دیابت، سرطان و چاقی همگی با التهاب مزمن مرتبط هستند.

    خوشبختانه، انتخاب غذاهایی که دارای ترکیبات ضد التهابی بالایی هستند می تواند به کاهش التهاب و کاهش خطر بیماری کمک کند.

    خرمالو یک منبع عالی از آنتی اکسیدان قوی ویتامین C است. در واقع، یک خرمالو حاوی 20 درصد از مصرف روزانه توصیه شده است.

    ویتامین C به محافظت از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند و با التهاب در بدن مبارزه می کند.

    ویتامین C با اهدای الکترون به این مولکول‌های ناپایدار آسیب رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد، در نتیجه آنها را خنثی می‌کند و از ایجاد آسیب بیشتر جلوگیری می‌کند.

    پروتئین واکنشی C و اینترلوکین 6 موادی هستند که بدن در واکنش به التهاب تولید می کند.

    یک مطالعه هشت هفته ای روی 64 فرد چاق نشان داد که مصرف مکمل با 500 میلی گرم ویتامین C دو بار در روز به طور قابل توجهی باعث کاهش سطح پروتئین واکنشی C و اینترلوکین 6 می شود .

    به‌علاوه، مطالعات بزرگ، مصرف بیشتر ویتامین C در رژیم غذایی را با کاهش خطر بیماری‌های التهابی مانند بیماری‌های قلبی، سرطان پروستات و دیابت مرتبط دانسته‌اند.

    خرمالو همچنین حاوی کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها و ویتامین E است که همگی آنتی اکسیدان های قوی هستند که با التهاب در بدن مبارزه می کنند .

    فواید مصرف خرمالو : سرشار از فیبر

    داشتن کلسترول بیش از حد، به ویژه کلسترول بد LDL، می تواند خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش دهد.

    غذاهای سرشار از فیبر محلول، مانند میوه ها و سبزیجات، می توانند با کمک به بدن در دفع مقادیر اضافی کلسترول، به کاهش سطح کلسترول بالا کمک کنند.

    خرمالو میوه ای با فیبر بالا است که نشان داده است سطح کلسترول LDL را کاهش می دهد.

    یک مطالعه نشان داد که بزرگسالانی که سه بار در روز به مدت 12 هفته، کلسترول LDL مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که میله‌های حاوی فیبر خرمالو مصرف می‌کردند، کاهش قابل توجهی در کلسترول LDL داشتند .

    فیبر همچنین برای حرکات منظم روده مهم است و می تواند به کاهش سطح بالای قند خون کمک کند.

    غذاهای غنی از فیبر محلول مانند خرمالو هضم کربوهیدرات و جذب قند را کند می کنند که به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می کند.

    مطالعه ای روی 117 فرد مبتلا به دیابت نشان داد که افزایش مصرف فیبر غذایی محلول منجر به بهبود قابل توجهی در سطح قند خون می شود .

    به علاوه، فیبر به سوخت باکتری‌های «خوب» در روده‌ها کمک می‌کند، که می‌تواند تأثیر مثبتی بر گوارش و سلامت کلی شما بگذارد .

    فواید مصرف خرمالو

    تقویت دید

    خرمالو حاوی مقدار زیادی ویتامین A و آنتی اکسیدان هایی است که برای سلامت چشم بسیار حیاتی هستند.

    در واقع، یک خرمالو 55 درصد از مصرف توصیه شده ویتامین A را تامین می کند.

    ویتامین A از عملکرد غشاهای ملتحمه و قرنیه حمایت می کند. علاوه بر این، یک جزء ضروری رودوپسین است، پروتئینی که برای بینایی طبیعی لازم است .

    خرمالو همچنین حاوی لوتئین و زآگزانتین است که آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی هستند که بینایی سالم را تقویت می کنند.

    این مواد در سطوح بالایی در شبکیه، لایه ای از بافت حساس به نور در پشت چشم، یافت می شوند.

    رژیم‌های غذایی غنی از لوتئین و زآگزانتین ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری‌های چشمی، از جمله دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را کاهش دهند، بیماری که بر شبکیه چشم تأثیر می‌گذارد و می‌تواند باعث کاهش بینایی شود.

    در واقع، یک مطالعه روی بیش از 100000 نفر نشان داد که افرادی که بیشترین مقدار لوتئین و زآگزانتین را مصرف می‌کنند، 40 درصد کمتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف می‌کنند، در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن قرار دارند .

    خوشمزه و آسان برای اضافه کردن به رژیم غذایی

    خرمالو را می‌توان به انواع غذاها اضافه کرد تا تغذیه بیشتری را فراهم کند.

    این میوه ها را می توان به صورت تازه به عنوان یک میان وعده ساده میل کرد یا در دستور العمل های خوشمزه استفاده کرد. در واقع، آنها به خوبی با غذاهای شیرین و شور ترکیب می شوند.

    در اینجا چند راه برای اضافه کردن خرمالو به رژیم غذایی شما وجود دارد:

    • خرمالو را به سالاد اضافه کنید تا طعمی خوش طعم داشته باشد.
    • ماست صبحگاهی یا بلغور جو دوسر خود را با خرمالوی تازه یا پخته شده مخلوط کنید تا طعمی طبیعی و شیرین داشته باشید.
    • خرمالو را در فر تفت دهید و با عسل بپاشید تا یک دسر خوشمزه و سالم تهیه شود.
    • خرمالو خشک یا تازه را با مافین، نان یا مخلوط کیک مخلوط کنید.
    • برای یک سالاد میوه خوشمزه با انواع توت ها و مرکبات ترکیب کنید.
    • خرمالو را آبپز کنید و با بری پخته شده برای یک پیش غذای خوشمزه سرو کنید.
    • خرمالو را با مرغ یا گوشت بپزید تا طعمی بی نظیر داشته باشید.
    • برای داشتن مواد مغذی اضافی، خرمالوهای یخ زده را در دستور اسموتی مورد علاقه خود بریزید.
    • خرمالو را برش داده و در فر خشک کنید تا نوارهای میوه طبیعی درست شود.

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author