فواید مصرف نارگیل
نارگیل میوه نخل نارگیل است که معمولاً برای آب، شیر، روغن و گوشت خوش طعم آن استفاده می شود.
درختان نارگیل به طور طبیعی گسترده ترین درخت میوه در این سیاره در نظر گرفته می شوند و بومی آسیای جنوب شرقی و جزایر بین اقیانوس هند و اقیانوس آرام هستند .
امروزه، نارگیل در سرتاسر جهان کشت می شود و به دلیل طعم، کاربردهای آشپزی و بسیاری از فواید بالقوه برای سلامتی، به طور فزاینده ای محبوب شده است.
این مقاله به بررسی پنج مزیت بالقوه نارگیل، همراه با چند راه ساده برای افزودن آن به رژیم غذایی میپردازد.
انواع محصولات نارگیل
به گوشت سفید خام داخل نارگیل، مغز گفته می شود. دارای بافت سفت و طعم لذیذ و کمی شیرین است .
اگر نارگیل کامل دارید، می توانید گوشت خام را از پوسته آن خارج کرده و بخورید. در شکل فرآوری شده آن، معمولاً آن را برش داده، تراشیده یا رنده شده خواهید یافت.
شیر نارگیل و خامه با فشار دادن گوشت خام و رنده شده ساخته می شوند.
گوشت نارگیل خشک را معمولاً رنده میکنند یا میتراشند و در آشپزی یا پخت استفاده میکنند. می توان آن را بیشتر پردازش کرد و به آرد تبدیل کرد.
روغن نارگیل نیز از گوشت استخراج می شود و می توان از آن برای پخت و پز به جای روغن های گیاهی دیگر استفاده کرد .
فواید مصرف نارگیل : بسیار مغذی
برخلاف بسیاری از میوههای دیگر که سرشار از کربوهیدرات هستند، نارگیل عمدتاً چربی را تامین میکند.
آنها همچنین حاوی پروتئین، چندین ماده معدنی مهم و مقادیر کمی ویتامین B هستند. با این حال، آنها منبع قابل توجهی برای اکثر ویتامین های دیگر نیستند.
مواد معدنی موجود در نارگیل در بسیاری از عملکردهای بدن شما نقش دارد. نارگیل به خصوص سرشار از منگنز است که برای سلامت استخوان ها و متابولیسم کربوهیدرات ها، پروتئین ها و کلسترول ضروری است .
آنها همچنین سرشار از مس و آهن هستند که به تشکیل گلبول های قرمز خون کمک می کنند، و همچنین سلنیوم، یک آنتی اکسیدان مهم که از سلول های شما محافظت می کند .
بیشتر چربی موجود در نارگیل به شکل تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCTs) است .
بدن شما MCT ها را متفاوت از سایر انواع چربی ها متابولیزه می کند، آنها را مستقیماً از روده کوچک شما جذب می کند و به سرعت از آنها برای انرژی استفاده می کند .
یک بررسی در مورد مزایای MCT در افراد چاق نشان داد که این چربیها وقتی به جای چربیهای اشباع با زنجیره بلند از غذاهای حیوانی مصرف شوند، ممکن است باعث کاهش چربی بدن شوند.
با این حال، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا مزایای بالقوه مرتبط با MCT ها در مورد روغن نارگیل نیز اعمال می شود، مورد نیاز است.
فواید مصرف نارگیل : اثرات ضد باکتریایی
اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است، برخی از مطالعات نشان دادهاند که روغن نارگیل میتواند به جلوگیری از رشد باکتریهای خاص کمک کند.
به عنوان مثال، یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که روغن نارگیل بکر قادر است از رشد استافیلوکوکوس اورئوس، نوعی باکتری که باعث عفونت استاف میشود، جلوگیری کند.
مطالعه دیگری که شامل 50 کودک بود نشان داد که روغن نارگیل بعد از مسواک زدن به اندازه کلرهگزیدین، یک ضدعفونی کننده رایج، در کاهش رشد استرپتوکوک موتانس موثر است .
علاوه بر این، یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که امولسیون حاوی روغن نارگیل و آب بر علیه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و اشریشیا کلی، دو سویه از باکتریهای مرتبط با بیماریهای منتقله از غذا مؤثر است .
فواید مصرف نارگیل : کنترل قند خون
نارگیل دارای کربوهیدرات کم و فیبر و چربی بالایی است که ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد.
روغن نارگیل ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند، که ممکن است به دلیل خواص ضد التهابی و محتوای آنتی اکسیدانی آن باشد.
مطالعه دیگری نشان داد که جایگزینی سایر چربیها در رژیم غذایی با روغن نارگیل بکر باعث بهبود سطح تری گلیسیرید و کاهش قند خون ناشتا پس از 4 هفته در مقایسه با گروه کنترل شد.
محتوای فیبر بالای گوشت نارگیل همچنین می تواند به کند شدن هضم کمک کند . همچنین ممکن است به طور بالقوه مقاومت به انسولین را بهبود بخشد، که می تواند به تنظیم سطح قند خون نیز کمک کند.
از سوی دیگر، یک بررسی اخیر به این نتیجه رسید که افزودن چربی نارگیل به وعده های غذایی در واقع می تواند مقاومت به انسولین را در دراز مدت افزایش دهد، که می تواند کنترل قند خون را بدتر کند. بنابراین، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اثر نارگیل بر تنظیم قند خون مورد نیاز است.
حاوی آنتی اکسیدان های قوی است
گوشت نارگیل حاوی ترکیبات فنلی است که آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند به محافظت از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کنند. ترکیبات فنلی اصلی شناسایی شده عبارتند از :
- گالیک اسید
- اسید کافئیک
- اسید سالیسیلیک
- اسید p-کوماریک
آزمایشهای آزمایشگاهی روی گوشت نارگیل نشان داده است که میتواند ترکیبات مضری به نام رادیکالهای آزاد را که به بیماریهای مزمن کمک میکنند خنثی کند .
بر اساس مطالعه دیگری برخی از آنتی اکسیدان های موجود در نارگیل حتی می توانند به محافظت در برابر آسیب DNA کمک کنند .
علاوه بر این، برخی مطالعات نشان دادهاند که آنتیاکسیدانهای موجود در روغن نارگیل ممکن است به محافظت از سلولها در برابر آسیب و مرگ ناشی از استرس اکسیداتیو و شیمیدرمانی کمک کند.
راحت برای افزودن به رژیم غذایی
نارگیل پوسته پوسته یا تراشیده شده، طعم خوبی به غذاهای خوش طعم می دهد. بافت و طعم گوشتی آن در کاری، خورش ماهی، غذاهای برنجی یا حتی روی میگوهای نان دار به خوبی کار می کند.
توجه داشته باشید که برخی از مارک ها حاوی شکر اضافه شده هستند که ممکن است برای غذاهای شور نخواهید. بنابراین حتما برچسب مواد را به دقت بررسی کنید.
نارگیل رنده شده برای پخت عالی است و شیرینی و رطوبت طبیعی را به کوکی ها، کلوچه ها و نان های سریع اضافه می کند.
پاشیدن نارگیل خام به بلغور جو دوسر بافت و طعمی گرمسیری می بخشد. آن را با پودینگ یا ماست مخلوط کنید، همچنین برای افرادی که می خواهند وزن اضافه کنند، یک تقویت کننده کالری خوشمزه است.
آرد نارگیل در پخت و پز به عنوان جایگزینی برای آرد گندم استفاده می شود. این بدون گلوتن، بدون آجیل است و یک گزینه محبوب برای هر کسی که کربوهیدرات را میشمرد.
از آنجایی که آرد بدون غلات است، برای کسانی که از رژیم سرخپوشان استفاده می کنند نیز خوب است، زیرا محصولات غلات مانند آرد گندم معمولی را مجاز نمی داند.
با این حال، آرد نارگیل بهتر است در دستور العمل های آزمایش شده استفاده شود، زیرا مانند آرد گندم بالا نمی آید و مایع بیشتری را نسبت به سایر انواع آرد جذب می کند.
علاوه بر این، روغن نارگیل یک چربی خوشمزه پایدار در برابر حرارت است که می تواند به جای روغن های دیگر برای پخت، سرخ کردن یا برشته کردن استفاده شود.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !