• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    فواید مصرف پرتقال – تاثیرت مصرف پرتقال بر سلامت بدن

    فواید مصرف پرتقال

    اگر از طرفداران مرکبات هستید، احتمالاً از سهم خود از پرتقال لذت برده اید.

    مرکبات سیننسیس، یا پرتقال شیرین، نوعی است که مردم معمولاً به صورت تازه و به شکل آبمیوه از آن لذت می برند.

    درختان پرتقال شیرین هزاران سال پیش در چین به وجود آمدند و اکنون در بسیاری از مناطق در سراسر جهان از جمله ایالات متحده، مکزیک و اسپانیا رشد می کنند .

    پرتقال گنجینه ای از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی محافظ از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم پرتقال ممکن است از چندین جهت برای سلامتی مفید باشد.

    فواید مصرف پرتقال : مواد مغذی

    در اینجا تقسیم بندی تغذیه ای برای 1 پرتقال (140 گرم) آمده است :

    • کالری: 66
    • آب: 86 درصد وزنی
    • پروتئین: 1.3 گرم
    • کربوهیدرات: 14.8 گرم
    • شکر: 12 گرم
    • فیبر: 2.8 گرم
    • چربی: 0.2 گرم
    • ویتامین C: 92 درصد از ارزش روزانه
    • فولات: 9 درصد از ارزش روزانه
    • کلسیم: 5 درصد از ارزش روزانه
    • پتاسیم: 5٪ از ارزش روزانه

    مانند بیشتر میوه ها، پرتقال عمدتاً حاوی کربوهیدرات و آب است، حاوی پروتئین و چربی بسیار کمی است و کالری نسبتاً کمی دارد.

    پرتقال منبع خوبی از فیبر است. یک پرتقال (140 گرم) حدود 10٪ از ارزش روزانه را بسته بندی می کند.

    دریافت فیبر کافی به صورت روزانه برای سلامت کلی ضروری است و با حمایت از منظم بودن و تامین انرژی باکتری های مفید روده به سالم نگه داشتن سیستم گوارشی شما کمک می کند.

    به علاوه، رژیم های غذایی غنی از فیبر با تعدادی از فواید، از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان روده بزرگ و چاقی همراه است.

    پرتقال همچنین سرشار از مواد مغذی خاص، به ویژه ویتامین C و فولات است.

    یک پرتقال 140 گرمی 92 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را پوشش می دهد. این ماده مغذی محلول در آب برای سلامتی شما ضروری است. بدن شما از آن برای عملکرد سیستم ایمنی، سنتز کلاژن، جذب آهن و موارد دیگر استفاده می کند .

    فولات یک ویتامین B است که در متابولیسم، رشد جنین و جفت و بسیاری از فرآیندهای مهم دیگر نقش دارد .

    علاوه بر ویتامین C و فولات، پرتقال مقادیر کمتری از سایر مواد مغذی از جمله کلسیم، پتاسیم و تیامین (ویتامین B1) را فراهم می کند.

    فواید مصرف پرتقال : سرشار از ترکیبات گیاهی مفید

    پرتقال منبع عالی از ترکیبات مختلف گیاهی فعال زیستی است که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد. اینها شامل فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین C هستند.

    فلاونوئیدها

    پرتقال مملو از ترکیبات فنلی است – به ویژه فلاونوئیدها که به بیشتر خواص آنتی اکسیدانی آنها کمک می کند.

    • هسپریدین. فلاونوئید مرکبات که یکی از آنتی اکسیدان های اصلی پرتقال است، هسپریدین ممکن است اثرات کاهش دهنده فشار خون، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در بدن داشته باشد .
    • نارینگنین. Naringenin یکی دیگر از فلاونوئیدهای مرکبات است که با فواید سلامتی مرتبط است. نوشیدن آب پرتقال غنی از نارینژنین ممکن است به بهبود عملکرد عروق خونی و تقویت دفاع آنتی اکسیدانی در بدن کمک کند .

    کاروتنوئیدها

    همه مرکبات سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی هستند که مسئول رنگ های غنی نارنجی، قرمز و زرد آنها هستند.

    یک مطالعه نشان داد که نوشیدن آب پرتقال تازه به افزایش سطح کاروتنوئید پوست کمک می کند، که شاخص خوبی از وضعیت آنتی اکسیدانی کل بدن است .

    • بتا کریپتوکسانتین. این ترکیب به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند و از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. علاوه بر این، بدن شما می تواند بتا کریپتوکسانتین را به شکل فعال ویتامین A تبدیل کند .
    • لیکوپن. لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که به مقدار زیاد در پرتقال های ناف گوشت قرمز (پرتقال کارا کارا) یافت می شود. این فواید سلامتی مختلفی دارد و دریافت کافی در رژیم غذایی ممکن است به محافظت از شما در برابر بیماری قلبی کمک کند .

    فواید مصرف پرتقال : ویتامین سی

    ویتامین C یکی از شناخته شده ترین و مورد تحقیق ترین آنتی اکسیدان هاست.

    حفظ مصرف بهینه غذاها و نوشیدنی های غنی از ویتامین C مانند پرتقال ضروری است. مصرف بیشتر رژیم غذایی و غلظت خونی ویتامین C با کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان و مرگ به هر دلیلی مرتبط است .

    فواید مصرف پرتقال : ارتقای سلامت قلب

    بیماری قلبی در حال حاضر شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان است.

    تعدادی از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی موجود در پرتقال، از جمله ویتامین C، فلاونوئیدها، و کاروتنوئیدها، ممکن است به ارتقای سلامت قلب و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند، اگر آنها را در سطوح بهینه مصرف کنید .

    به علاوه، مصرف منظم پرتقال و آب پرتقال ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی کمک کند.

    یک بررسی از 10 مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که مصرف آب پرتقال چندین عامل خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد، از جمله سطوح :

    • قند خون
    • کلسترول LDL (بد).
    • نشانگر التهابی پروتئین واکنشی C (CRP)
    فواید مصرف پرتقال

    رژیم های غذایی سرشار از مرکبات ممکن است از بیماری های مزمن محافظت کنند

    علاوه بر محافظت از سلامت قلب، مصرف منظم پرتقال و سایر مرکبات ممکن است به کاهش خطر سایر بیماری ها از جمله انواع خاصی از سرطان و دیابت کمک کند.

    مطالعات نشان می دهد که رژیم های غذایی سرشار از مرکبات ممکن است به کاهش خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان کمک کند، از جمله :

    • سرطان ریه
    • سرطان دهان
    • سرطان معده
    • سرطان سر و گردن

    علاوه بر این، رژیم های غذایی سرشار از میوه ها، از جمله مرکبات، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند .

    یک مطالعه شامل بیش از 7000 بزرگسال استرالیایی نشان داد که افرادی که کل میوه مصرف می‌کنند شامل پرتقال و سایر مرکبات، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف میوه را داشتند، 36 درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت در 5 سالگی بودند.

    به خاطر داشته باشید که این مطالعه فوایدی را در رابطه با خوردن میوه ها به طور کلی پیدا کرد و به طور خاص فواید خوردن پرتقال کامل را جدا نکرد. علاوه بر این، در افرادی که آب میوه می‌نوشیدند، اثرات مفید مشابهی نداشت.

    این احتمالاً به این دلیل است که آب میوه فیبر بسیار کمتری دارد و در مقایسه با میوه‌های کامل تأثیر بیشتری بر قند خون دارد.

    اگرچه مرکبات در صورت مصرف منظم ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها کمک کنند، اما به یاد داشته باشید که رژیم غذایی و سبک زندگی شما در کل بسیار مهم‌تر از هر ماده غذایی است.

    فواید مصرف پرتقال : پیشگیری از کم خونی

    مصرف غذاهای غنی از ویتامین C ممکن است به پیشگیری از کم خونی کمک کند، وضعیتی که زمانی رخ می دهد که بدن شما مقادیر کافی آهن معدنی را نداشته باشد.

    اگرچه پرتقال منبع خوبی از آهن نیست، اما منبع عالی ویتامین C است که توانایی بدن شما را برای جذب آهن افزایش می دهد .

    یک مطالعه نشان داد که افزودن 120 گرم پرتقال به وعده‌های غذایی متشکل از برنج یا نان مسطح با عدس یا یک غذای سبزی به نام ساگ، فراهمی زیستی آهن را تا 10.7 درصد افزایش می‌دهد .

    سعی کنید مقداری آب پرتقال به غذاهای عدس و لوبیا اضافه کنید، یا تکه های پرتقال را به سالاد اسفناج اضافه کنید تا به جذب آهن کمک کند.

    حمایت از سلامت ایمنی

    مصرف منظم میوه‌ها که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند، می‌تواند به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند.

    پرتقال و سایر مرکبات منابع عالی ویتامین C هستند.

    این ماده مغذی برای عملکرد سلول های ایمنی مانند سلول های کشنده طبیعی حیاتی است. به همین ترتیب برای فرآیندی به نام آپوپتوز، که در آن سلول‌های قدیمی و آسیب‌دیده می‌میرند، سپس پاک شده و با سلول‌های سالم جدید جایگزین می‌شوند، ضروری است

    ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است و به محافظت در برابر فرآیند آسیب اکسیداتیو کمک می کند، که در غیر این صورت می تواند بر سلامت سیستم ایمنی تأثیر منفی بگذارد و خطر بیماری را افزایش دهد .

    بسیاری دیگر از ترکیبات موجود در پرتقال، از جمله هسپریدین و نارینژنین، دارای فعالیت های ضد التهابی هستند.

    التهاب مزمن می تواند بر پاسخ ایمنی تأثیر منفی بگذارد، بنابراین خوردن منظم غذاهای غنی از مواد ضد التهابی ممکن است به حمایت از عملکرد سیستم ایمنی کمک کند .

    فیبر یکی دیگر از مواد مغذی ارائه شده توسط پرتقال است که می تواند به تقویت سلامت سیستم ایمنی کمک کند. بدن شما برای حفظ تعادل سالم باکتری های روده، که بر رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد، به فیبر نیاز دارد .

    پرتقال کامل در مقابل آب پرتقال

    آب پرتقال یکی از پرمصرف ترین آب میوه ها است .

    شیرین، با طراوت است و تعدادی از مواد مغذی مهم و ترکیبات گیاهی مفید را فراهم می کند.

    حتی اگر هم آب پرتقال و هم پرتقال کامل مغذی هستند، تفاوت‌های زیادی بین این دو وجود دارد.

    محتوای فیبر

    یکی از تفاوت های اصلی بین آب پرتقال خالص و پرتقال کامل این است که آب آن فیبر بسیار کمتری دارد.

    یک فنجان (248 میلی لیتر) آب پرتقال خالص تقریباً دو برابر کالری یک پرتقال کامل است و تقریباً دو برابر بیشتر قند دارد. به علاوه، آب پرتقال حاوی فیبر بسیار کمتری نسبت به پرتقال کامل است، بنابراین سیر کننده بسیار کمتری است.

    در نتیجه مصرف بیش از حد آب میوه بسیار راحت تر از پرتقال کامل است. نوشیدن بیش از حد آب میوه برای سلامت کلی شما خوب نیست زیرا می تواند به مصرف بیش از حد کالری کمک کند.

    شکر اضافه شده

    بعلاوه، برخی از آب پرتقال حاوی قندهای افزودنی هستند که برای سلامتی مطلوب باید آنها را به حداقل برسانید.

    اگرچه آب پرتقال با کیفیت می تواند انتخاب سالمی باشد، اما انتخاب میوه های کامل در بیشتر مواقع انتخاب هوشمندانه ای است.

    اثرات نامطلوب

    پرتقال اثرات نامطلوب شناخته شده زیادی ندارد.

    اگرچه نادر است، اما آلرژی به پرتقال وجود دارد. اگر به پرتقال حساسیت دارید، باید از خوردن پرتقال یا نوشیدن آب پرتقال خودداری کنید .

    برای افرادی که سوزش سر دل را تجربه می کنند، خوردن پرتقال می تواند علائم را بدتر کند. این به این دلیل است که پرتقال حاوی اسیدهای آلی، عمدتا اسید سیتریک و اسید اسکوربیک (ویتامین C) است .

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author