طرز-تهیه-اسپاناکوپیتا :
طرز تهیه اسپاناکوپیتا :
اسپاناکوپیتا یک غذای اصالتا گیاهی یونانی به معنای نان اسفناجیست که گاه به صورت مثلثهای طلایی در فر و در روش ساده تر مانند کوکو در تابه یا قالب بزرگتر روی گاز یا درون فر تهیه میشود.
مواد لازم:
- پنیر خامهای یا فتا ۱۰۰ گرم
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
- اسفناج خرد شده ۷۰۰ گرم
- سیر ۱ حبه
- تخم مرغ ۱ عدد
- دانه کاج یا خلال بادام یا گردو خرد شده ۲۰ گرم
- جعفری ریز خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
- شوید خشک ۱ قاشق سوپخوری
- آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- خمیر فیلو یا نان لواش نازک به مقدار لازم
- کره ذوب شده یا روغن مایع به مقدار لازم
- شیر (در صورت تمایل) حدود ۴ قاشق سوپخوری
طرز تهیه اسپاناکوپیتا :
در تابهای گرم شده مقداری روغن یا کره بریزید و پیاز را تفت دهید تا نرم شود. شعله را زیاد کنید ، سپس اسفناج و سیر را اضافه کنید و مرتب زیر و رو کنید تا آب اسفناج کشیده شود.
پنیر، آویشن و مقداری فلفل را به آن اضافه کنید و از تابه خارج کنید و بگذارید خنک شود. سپس تخم مرغ، جعفری، شوید و دانه کاج را اضافه و مخلوط کنید.
شیر را با مقدار مساوی روغن یا کره ترکیب کنید و روی برگههای خمیر فیلو را با آن برس کشی کنید.
کف تابه مقداری روغن بریزید. لایهها خمیر فیلو را با قلمو روغن بمالید و ۵ تا ۶ ورق از آن را کف تابه قرار دهید. داخل خمیر را با مخلوط اسفناج پرکنید و لبههای خمیر را به سمت داخل تا بزنید و روی لایه اسفناج را نیز با چند ردیف خمیر فیلوی چرب شده بپوشانید و درب تابه را بگذارید و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا طلایی شود. وقتی لبههای خمیر رنگ گرفت یک بشقاب روی دهانه تابه قرار دهید و اسپاناکوپیتا را پشت و رو کنید و از سمت دیگر مجددا در تابه قرار دهید تا از طرف دیگر هم طلایی شود.
نکات :
***به جای خمیر فیلو میتوان از نانهای لواش نازک قزوین استفاده کرد ولی تعداد لایهها باید به ۲ لایه کاهش پیدا کند تا خیلی سفت و ضخیم نشود.
***اسپاناکوپیتا را به شکل سمبوسه نیز میپیچند و با مقداری کره یا روغن رومال میکنند و در فر داغ با حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد حدود نیم ساعت میپزند تا ترد و طلایی شود.
***دلیل استفاده از ترکیب شیر و روغن در بین لایههای نان کاهش میزان مصرف روغن و چربیست و از طرفی پروتئین موجود در شیر به طلایی تر شدن خمیر کمک میکند.
نوش جان!
یاسمین ببری