• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه اسپاناکوپیتا غذای اصالتا گیاهی یونانی

    طرز-تهیه-اسپاناکوپیتا :

    طرز تهیه اسپاناکوپیتا

    طرز تهیه اسپاناکوپیتا :

    اسپاناکوپیتا یک غذای اصالتا گیاهی یونانی به معنای نان اسفناجی‌ست که گاه به صورت مثلث‌های طلایی در فر و در روش ساده تر مانند کوکو در تابه یا قالب بزرگتر روی گاز یا درون فر تهیه می‌شود.

    مواد لازم:

    • پنیر خامه‌ای یا فتا  ۱۰۰ گرم
    • پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
    • اسفناج خرد شده  ۷۰۰ گرم
    • سیر ۱ حبه
    • تخم مرغ ۱ عدد
    • دانه کاج یا خلال بادام یا گردو خرد شده  ۲۰ گرم
    • جعفری ریز خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
    • شوید خشک ۱ قاشق سوپخوری 
    • آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
    • نمک و فلفل به مقدار لازم
    • خمیر فیلو یا نان لواش نازک به مقدار لازم
    • کره ذوب شده یا روغن مایع به مقدار لازم
    • شیر (در صورت تمایل) حدود ۴ قاشق سوپخوری

    طرز تهیه اسپاناکوپیتا :

    در تابه‌ای گرم شده مقداری روغن یا کره  بریزید و پیاز را تفت دهید تا نرم شود. شعله را زیاد کنید ، سپس اسفناج و سیر را اضافه کنید و مرتب زیر و رو کنید تا آب اسفناج کشیده شود.

    پنیر، آویشن و مقداری فلفل را به آن اضافه کنید و از تابه خارج کنید و بگذارید خنک شود. سپس تخم مرغ، جعفری،  شوید و دانه کاج را اضافه و مخلوط کنید.

    شیر را با مقدار مساوی روغن یا کره ترکیب کنید و روی برگه‌های خمیر فیلو را با آن برس کشی کنید.

    کف تابه مقداری روغن بریزید. لایه‌ها خمیر فیلو را با قلمو روغن بمالید و ۵ تا ۶ ورق از آن را کف تابه قرار دهید. داخل خمیر را با مخلوط اسفناج پرکنید و لبه‌های خمیر را به سمت داخل تا بزنید و روی لایه اسفناج را نیز با چند ردیف خمیر فیلوی چرب شده بپوشانید و درب تابه را بگذارید  و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا طلایی شود. وقتی لبه‌های خمیر رنگ گرفت یک بشقاب روی دهانه تابه قرار دهید و اسپاناکوپیتا را پشت و رو کنید و از سمت دیگر مجددا در تابه قرار دهید تا از طرف دیگر هم طلایی شود.

    نکات :

    ***به جای خمیر فیلو میتوان از نانهای لواش نازک قزوین استفاده کرد ولی تعداد لایه‌ها باید به ۲ لایه کاهش پیدا کند تا خیلی سفت و ضخیم نشود.

    ***اسپاناکوپیتا را به شکل سمبوسه نیز میپیچند و با مقداری کره یا روغن رومال میکنند و در فر داغ با حرارت ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد حدود نیم ساعت میپزند تا ترد و طلایی شود.

    ***دلیل استفاده از ترکیب شیر و روغن در بین لایه‌های نان کاهش میزان مصرف روغن و چربی‌ست و از طرفی  پروتئین موجود در شیر به طلایی تر شدن خمیر کمک میکند.

    نوش جان!
    یاسمین ببری

    About The Author