فطایر اسفناج و پنیر :
طرز تهیه فطایر اسفناج و پنیر:
فطایر یه جور پیراشکی لبنانیه که برای پخت درون فر قرار داده میشه و نیازی به سرخ کردن نیست!
با توجه به اینکه فصل، فصلِ اسفناجه، بد نیست یه غذای لبنانی معروف بپزیم!
به جای پنیر فتا از میتونین از هر پنیر خوش طعمی که در دسترس دارین استفاده کنین!
در ضمن از خمیر فطایر میتونین برای پخت انواع پیراشکی استفاده کنید!
مواد لازم:
- پیاز ریز خرد شده ۱ عدد
- اسفناج خرد شده ۵۰۰ گرم
- خلال بادام یا دانه کاج تفت داده ۲۰ گرم (به دلخواه)
- پنیر فتا ۱۰۰ گرم
- فلفل به مقدار لازم
- روغن (ترجیحا روغن زیتون) ۲ قاشق سوپخوری
- دانه کنجد به دلخواه
- مخلوط یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق شیر برای رومال
- خمیر فطایر طبق دستور داده شده
طرز تهیه فطایر اسفناج و پنیر:
ابتدا خمیر را آماده کنید.
پیاز را در تابهای به همراه روغن تفت دهید تا طلایی شود. اسفناج را اضافه و خوب تفت دهید تا آب آن کشیده شود. بادام و پنیر را مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید.
خمیر را روی سطح آرد پاشی شده باز کنید. و با کاتر گرد برش بزنید. وسط خمیرهای برش خورده مقداری از مخلوط اسفناج قرار دهید و از سه طرف لبههای خمیر را به سمت مرکز بکشید و به هم بچسبانید.فطایرهای آماده را داخل سینی فر بچینید.
زرده تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کنید و روی فطایرها بمالید و روی آن دانه کنجد بپاشید و داخل فر گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه بپزید تا طلایی شوند.
خمیر:
۲ قاشق چایخوری شکر، ۲ قاشق چایخوری مایه خمیر، ۱ قاشق چایخوری نمک، ۱ پیمانه شیر ولرم، ۱/۲ پیمانه روغن مایع را در ظرفی با هم مخلوط کنید و حدود ۳ پیمانه آرد را به تدریج اضافه کنید و مرتب ورز دهید تا خمیر نرمی تهیه شود. روی خمیر را با پارچه تمیز مرطوب بپوشانید و حدود ۱ ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
نوش جان