بادمجان شکم پر مراکشی:
طرز تهیه بادمجان شکم پر مراکشی بدون گوشت:
خوب اون دونههای انار روش که قشنگ نقش لباس مجلسی شب یلداست!
این بادمجونا با ترکیب عدس، هویج و قارچ پر میشن و با سس ارده سرو میشن. اگه ارده دوست ندارین میتونین ماست یا خامه رو جایگزین کنین در ترکیبات سس!
مواد لازم:
- بادمجان ۴ عدد
- عدس ۱/۲ ۱ پیمانه
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
- سیر ریز شده ۴ حبه
- قارچ ریز خرد شده ۲۰۰ گرم (به دلخواه)
- هویج رنده شده ۳ عدد
- دانه رازیانه پودر شده ۱/۴ قاشق چایخوری(به دلخواه)
- زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
- دانه گشنیز پودر شده ۱/۲ قاشق چایخوری
- زیره پودر شده ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- گشنیز یا جعفری خرد شده ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری
- گردوی ریز خرد شده مقداری برای سرو (به دلخواه)
- دانه انار مقداری برای سرو
سس ارده:
- ارده ۱/۲ پیمانه
- آب ۱/۲ پیمانه
- آب لیموترش ۲ قاشق سوپخوری
- آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودرسیر ۱/۴ قاشق چایخوری یا یکی دو حبه سیر پوره شده
- نمک و پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه بادمجان شکم پر مراکشی:
عدس را ۴ ساعت بخیسانید سپس با مقداری آب بپزید و در اواخر پخت مقداری نمک به آن اضافه کنید و صبر کنید تا حد ممکن آب عدس کشیده شود.
بادمجانها را از وسط به دونیم کنید و وسط انها را خالی کنید و در مخلوط آب و نمک بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس در تابه سرخ کنید تا نرم شوند.
در تابه مقداری روغن بریزید. پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. قارچ و هویج را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود و آب قارچ کشیده شود. ادویهجات را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویهجات بلند شود سپس عدس و سبزیجات خرد شده را اضافه و با مقداری نمک و فلفل مزهدار کنید.داخل بادمجانها را با این مخلوط پر کنید و داخل سینی فر یا ظرف نسوز بچینید و به مدت نیم ساعت در فر داغ شده با حرارت ۱۸۰ بپزید.
برای تهیه سس تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سس، دانههای انار و گردو را به هنگام سرو روی بادمجانها بریزید.