طرز تهیه پیروگی:
طرز تهیه پیروگی:
پیروگی بیشتر تو کشورهای اروپای شرقی درست میشه، لهستان و اوکراین و…
یه جورایی خیلی شبیه راویولی ایتالیایی هاست اما با خمیری متفاوت و یه جورایی مثل پیراشکیه ظاهرش اما سرخ شدنی نیست!
پیروگی آبپز رو گاهی تو تابه کمی سرخ میکنن تا طلایی بشه، شبیه دامپلینگهای چینی و گیوزای ژاپنی، گاهی هم فقط مثل راویولی تو آب و نمک یا استاک و عصاره گوشت و مرغ میپزن.
خوب بریم مدل سیبزمینی و پنیرش رو یاد بگیریم.
تا یادم نرفته بهتون بگم،خودشون از یه نوع پنیر کم نمک شبیه شیر دلمه شده استفاده میکنن که بهش میگن کوآرک! یه پنیر حاصل انفعالات طبیعی مخمرهایی که باعث ترش شدن و بریدن شیر میشه. اما ما میتونیم از هر پنیر کم نمکی که دوست داشتیم استفاده کنیم. پنیر فتا، لبنه، خامهای و…
مواد میانی:
- پیاز نگینی خرد شده ۲ عدد
- سیب زمینی پخته ۴ تا ۵ عدد
- پنیر ۲۰۰ گرم
- کره به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- سیر یک حبه برای سرو
- جعفری برای سرو
مواد خمیر:
- آرد به مقدار لازم
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره یا روغن ۴ قاشق سوپخوری
- آب ۱/۲ ۱ پیمانه
طرز تهیه پیروگی:
برای تهیه مواد میانی، پیاز خرد شده را با کمی کره روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و کاراملی شوند. نیمی از این پیاز را برای سرو کنار بگذارید و بقیه را به همراه پنیر به سیب زمینی پخته و پوره شده اضافه کنید. مخلوط را با مقداری نمک و فلفل به خوبی مزهدار کنید.
برای تهیه خمیر، آب و کره را روی حرارت بگذارید تا به جوش آمده و کره ذوب شود.
دو پیمانه آرد را در کاسه با نمک مخلوط کنید سپس مخلوط آب و کره را اضافه و با قاشق چوبی هم بزنید تا مخلوط شود. در صورتیکه خمیر شل بود به تدریج آرد اضافه کنید تا خمیری نرم که به دست نچسبد تهیه شود. خمیر را کمی ورز دهید تا صاف و یکدست شود و یک ساعت درون کیسه نایلونی استراحت دهید.
خمیر را روی سطح آردپاشی شده با وردنه به صورت نازک باز کنید و با کاتر گرد یا دهانه لیوان قالب بزنید.
داخل هر قطعه خمیر مقداری از مواد میانی قرار دهید و لبههای خمیر را به هم بچسبانید.
پیروگیهای آماده شده را داخل قابلمهای حاوی آب در حال جوش و نمک بریزید. وقتی پیروگیها روی سطح آب شناور میشوند آماده هستند میتوانید به همراه کمی ماست، خامه و کره ذوب شده سرو کنید.
یا اینکه در صورت تمایل، در تابهای کمی کره بریزید و پیروگیهای آبکش شده را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. پیاز طلایی کنار گذاشته شده و یک حبه سیر ریز شده، جعفری و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه و سپس سرو کنید.