• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه نان بولانی غذای سنتی افغان با ۳ روش پخت

    طرز تهیه نان بولانی :

    طرز تهیه نان بولانی

    طرز تهیه نان بولانی :

    بولانی یه غذای خوشمزه سنتی افغان هست. ترکیباتی مثل سیب‌زمینی و گشنیز ، تره و فلفل‌سبز و… در میان لایه‌ای از خمیر درون تابه سرخ می‌شود.

    طرز تهیه‌اش آسونه و نیازی به خمیر مایه و … نداره!
    در اینجا سه نوعش رو درست میکنیم

    مواد لازم برای خمیر:

    • آرد ۱/۲ ۳ پیمانه
    • نمک ۱ قاشق چایخوری
    • روغن مایع (آفتاب‌گردان، زیتون یا…) ۲ قاشق سوپخوری
    • آب ۱/۴ ۱ پیمانه

    برای تهیه خمیر، سه پیمانه از آرد، نمک را در ظرفی با هم مخلوط کنید. وسط مخلوط را گود کنید و آب و روغن را درون گودی بریزید و به تدریج آب و آرد را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا خمیر لطیفی تهیه شود. در صورت نیاز بقیه آرد را به تدریج اضافه کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و سه ساعت در دمای محیط استراحت دهید.

    مواد میانی با سیب زمینی ( بولانی کچالو )

    • سیب زمینی پخته و خرد شده ۴ تا ۵ عدد
    • پیازچه خرد شده ۱۵۰ گرم (۲ پیمانه )
    • گشنیز خرد شده ۷۰ گرم (۲ پیمانه)
    • فلفل سبز تند خرد شده ۳ تا ۴ عدد
    • نمک و فلفل به مقدار لازم

    تمام مواد را با هم مخلوط و با نمک و فلفل به خوبی مزه‌دار کنید.

    مواد میانی با تره ( بولانی گندنه )

    • تره خرد شده ۵۰۰ گرم
    • فلفل سبز تند ریز خرد شده ۴ تا ۵ عدد
    • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

    تمام مواد را با هم مخلوط کنید.

    مواد میانی با اسفناج ( بولانی پالک )

    • اسفناج پخته و خرد شده ۳ پیمانه
    • پیازچه ریز خرد شده ۱ پیمانه
    • گشنیز خرد شده ۱ پیمانه
    • فلفل سبز ریز خرد شده ۵ عدد
    • نمک و فلفل به مقدار لازم

    تمام مواد را با هم مخلوط کنید.

    طرز تهیه نان بولانی :

    خمیر را به چانه‌های ۵۰ تا ۶۰ گرمی تقسیم‌کنید. روی سطح آردپاشی شده خمیر را به صورت گرد و تا حد ممکن نازک باز کنید. مواد میانی انتخابی را روی نیمی از خمیر به صورت لایه‌ای نازک پخش کنید و نیمه دیگر خمیر را روی آن تا بزنید و لبه‌های خمیر را به هم بچسبانید.

    در تابه‌ای روی حرارت ملایم مقدار کمی روغن بریزید. صبر کنید تا روغن گرم شود و بولانی‌های آماده شده را در تابه از هر طرف سرخ کنید تا طلایی شود.

    نوش جان

    About The Author