طرز تهیه نان بولانی :
طرز تهیه نان بولانی :
بولانی یه غذای خوشمزه سنتی افغان هست. ترکیباتی مثل سیبزمینی و گشنیز ، تره و فلفلسبز و… در میان لایهای از خمیر درون تابه سرخ میشود.
طرز تهیهاش آسونه و نیازی به خمیر مایه و … نداره!
در اینجا سه نوعش رو درست میکنیم
مواد لازم برای خمیر:
- آرد ۱/۲ ۳ پیمانه
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع (آفتابگردان، زیتون یا…) ۲ قاشق سوپخوری
- آب ۱/۴ ۱ پیمانه
برای تهیه خمیر، سه پیمانه از آرد، نمک را در ظرفی با هم مخلوط کنید. وسط مخلوط را گود کنید و آب و روغن را درون گودی بریزید و به تدریج آب و آرد را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا خمیر لطیفی تهیه شود. در صورت نیاز بقیه آرد را به تدریج اضافه کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و سه ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
مواد میانی با سیب زمینی ( بولانی کچالو )
- سیب زمینی پخته و خرد شده ۴ تا ۵ عدد
- پیازچه خرد شده ۱۵۰ گرم (۲ پیمانه )
- گشنیز خرد شده ۷۰ گرم (۲ پیمانه)
- فلفل سبز تند خرد شده ۳ تا ۴ عدد
- نمک و فلفل به مقدار لازم
تمام مواد را با هم مخلوط و با نمک و فلفل به خوبی مزهدار کنید.
مواد میانی با تره ( بولانی گندنه )
- تره خرد شده ۵۰۰ گرم
- فلفل سبز تند ریز خرد شده ۴ تا ۵ عدد
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
مواد میانی با اسفناج ( بولانی پالک )
- اسفناج پخته و خرد شده ۳ پیمانه
- پیازچه ریز خرد شده ۱ پیمانه
- گشنیز خرد شده ۱ پیمانه
- فلفل سبز ریز خرد شده ۵ عدد
- نمک و فلفل به مقدار لازم
تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
طرز تهیه نان بولانی :
خمیر را به چانههای ۵۰ تا ۶۰ گرمی تقسیمکنید. روی سطح آردپاشی شده خمیر را به صورت گرد و تا حد ممکن نازک باز کنید. مواد میانی انتخابی را روی نیمی از خمیر به صورت لایهای نازک پخش کنید و نیمه دیگر خمیر را روی آن تا بزنید و لبههای خمیر را به هم بچسبانید.
در تابهای روی حرارت ملایم مقدار کمی روغن بریزید. صبر کنید تا روغن گرم شود و بولانیهای آماده شده را در تابه از هر طرف سرخ کنید تا طلایی شود.
نوش جان