طرز تهیه شکربورا:
طرز تهیه شکربورا:
شکر بورا یه قطاب به سبک کشور آذربایجانه که در ایام عید نوروز طبخ میشه. خمیر شکربورا با قطاب ایرانی کمی متفاوته و به خوبی میتونه طرح و نقشهای روی خمیر رو هنگام پخت حفظ کنه و موندگاری بیشتری از قطاب ایرانی داره و دیرتر بیات میشه.
اصل خمیر شکربورا با مایه خمیر آماده میشه اما میتوانید از بیکینگ پودر هم استفاده کنید و نیازی به گرم کردن شیر ندارید.
مواد لازم برای تهیه خمیر:
- آرد نول ۶۰۰ گرم
- شیر ولرم ۶۰ میلی لیتر( ۱/۴ پیمانه)
- شکر ۲ قاشق چایخوری
- مایه خمیر ترش ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره سرد خرد شده ۲۴۰ گرم
- زرده تخممرغ ۳ عدد
- نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- ماست خامهای ۱۵۰ گرم
نکته: به جای مایه خمیر ترش میتوانید از ۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر در خمیر استفاده کنید و نیازی به حل کردن آن در شیر نیست. کافیست آن را با آرد مخلوط کنید.
مواد میانی:
- بادام یا گردوی پودر شده ۱۵۰ گرم
- پودر قند ۱۵۰ گرم
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- گلاب یا عرق بهارنارنج ۱ قاشق سوپخوری
ابتدا خمیر را آماده کنید. در ظرفی، شیر ولرم، شکر و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید ۱۰ دقیقه بماند تا مخمر فعال شود.
در ظرفی بزرگتر، کره سرد و آرد را با سر انگشتان یا چنگال مخلوط کنید تا به صورت خرد نان درآید. برای سهولت کار میتوانید از غذاساز استفاده کنید. نمک، زرده تخممرغ، وانیل و ماست و مایه خمیر را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدستی تهیه شود. خمیر را نیم ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
مواد میانی را با هم مخلوط کنید. خمیر را روی سطح آردپاشی شده به قطر ۲ میلیمتر باز کنید و با کاتر گرد یا دهانه لیوان برش بزنيد.
مقدار از مخلوط میانی وسط خمیر بگذارید و لبههای خمیر را به هم بچسبانید و مانند قطاب بپیچانید و به دلخواه می توانید روی شکربوراها را نقش بیاندازید.
شکربوراهای آماده شده را در سینی فر بچینید و در فر داغ با حرارت ۱۸۰ درجه حدود ۱۵ تا ۲۰ بپزید تا لبههای آن طلایی شوند.
بعد از ۱۵ دقیقه خنک شدن در محیط می توانید روی آنها را پودر قند بپاشید.