ماربل کیک بدون تخم مرغ :
طرز تهیه ماربل کیک بدون تخم مرغ:
ماربل کیک یا کیک مرمری، یه کیک عصرونه نرم و جذابه کنار چای و قهوه!
توی این دستور دوتا قسمت وانیلی و کاکائویی جداگانه تهیه و داخل قالب ریخته میشن. اگه میخواین فقط کاکائویی یا فقط وانیلی درست کنین مقدار مواد همون قسمت رو دو برابر کنین!
راستی این کیک نیازی به همزن برقی نداره و با یه چنگال هم میشه همش زد!
برای قسمت وانیلی :
- ماست ۱۳۵ گرم (۱/۲ پیمانه)
- شکر ۱۲۰ گرم (۱/۲ پیمانه)
- روغن مایع ۴ قاشق سوپخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- آب ۲ قاشق سوپخوری
- آرد ۱۶۵ گرم (۱ پیمانه)
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
- جوش شیرین ۱/۸ قاشق چایخوری
- نمک ۱ پینچ
برای قسمت کاکائویی:
- ماست ۱۳۵ گرم (۱/۲ پیمانه)
- شکر ۱۲۰ گرم (۱/۲ پیمانه)
- روغن مایع ۴ قاشق سوپخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- آب ۲ قاشق سوپخوری
- آرد ۱۳۰ گرم (۳/۴ پیمانه)
- پودر کاکائو ۲۰ گرم (۱/۴ پیمانه)
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
- جوش شیرین ۱/۸ قاشق چایخوری
- نمک ۱ پینچ
برای قسمت وانیلی، ماست، شکر، روغن ، وانیل و آب را با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا شکر حل شود.
آرد ، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم الک و به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یکدست شود.
برای قسمت شکلاتی، ماست، شکر، روغن ، وانیل و آب را با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا شکر حل شود.
آرد ، بیکینگ پودر، کاکائو، جوش شیرین و نمک را با هم الک و به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یکدست شود.
کف و دیوارههای قالب ۱۵×۲۰ لوف، یا قالب گرد به قطر ۲۳ سانتیمتر را با کاغذ مومی بپوشانید.
از مخلوط مایه وانیلی حدود دو تا سه قاشق سوپخوری کف قالب بریزید و دقیقا وسط آن همین مقدار مایه شکلاتی؛ به همین ترتیب ادامه دهید تا تمام مایه به صورت حلقههایی یکی در میان از وانیل و شکلات قالب را پر کنند.
قالب را چند بار به سطح کار بکوبید تا حباب اضافی خارج شود و مایه کیک به طور یکنواخت داخل قالب پخش شود.
قالب کیک را حدود ۵۰ دقیقه در فر داغ شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و آن را تا زمانی که وقتی با سیخ چوبی تست میکنید چیزی به آن نچسبد، بپزید.