قطاب کدو تنبل آذری:
طرز تهیه قطاب کدو تنبل آذری:
اگه ترکهای ترکیه بهش میگن گُزلمه و افغانها بولانی صداش میزنن… آذریهای آذربایجان بهش میگن قطاب!
اما فصل پاییزه… وقت کدو تنبل و یه عصرونه جذاب اهل باکو که گاهی با انار و گردو همنشینی میکنه و گاهی خودش به تنهایی میاد وسط میدون!
خمیر قطاب:
- آرد۳ پیمانه
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- آب ولرم به مقدار لازم
مواد لازم میانی:
- کدو تنبل یا حلوایی پوست گرفته و رنده شده ۵۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- دانه انار یک کاسه کوچک (به دلخواه)
- گردوی خرد شده ۳ قاشق سوپخوری(به دلخواه)
- دارچین حدود ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- کره یا روغن به مقدار لازم
آرد و نمک را با هم مخلوط کنید، آب را به تدریج اضافه کنید تا خمیر لطیفی تهیه شود. روی خمیر را با دستمال تمیز مرطوب بپوشانید و یکساعت استراحت دهید.
در تابه کمی روغن یا کره بریزید، پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود، کدو تنبل پوست گرفته و رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا کدو نرم شود. مخلوط را با مقداری نمک و فلفل مرهدار کنید و از روی حرارت بردارید.
از خمیر گلولههای کوچکی برارید و روی سطح آردپاشی شده خیلی نازک پهن کنید.
روی نیمی از خمیر مخلوط کدو را به صورت یکنواخت پخش کنید و روی آن مقداری دارچین و در صورت تمایل دانه انار و گردو بپاشید و نیمه دیگر خمیر را روی آن تا بزنید و لبههای خمیر را به هم بچسبانید.
تابه را روی حرارت ملایم گرم کنید. قطابهای آماده را در تابه داغ بدون روغن قرار دهید تا وقتی که از یک سمت طلایی شود و حباب بزند. سپس برگردانید تا از طرف دیگر نیز طلایی شود.
مادامی که قطابها هنوز گرم است رویشان کمی کره بمالید و به صورت گرم سرو کنید.
نوش جان