نان سبوس جو دوسر:
مواد لازم:
- شیر ولرم یک و یک چهارم پیمانه
- پودر سبوس جو دوسر یک پیمانه
- پودر خمیر مایه فوری ۱۰ گرم
- عسل دو قاشق مرباخوری
- تخم مرغ یک عدد
- آرد سمولینا دو پیمانه
- آرد سفید حدود یک تا دو پیمانه
- روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه نان سبوس جو دوسر:
نصف شیر رو با عسل مخلوط کنید و گرم کنید تا جاییکه فقط ولرم بشه و اصلا دست رو نسوزونه چون خمیر مایه تون میمیره اگه خیلی داغ بشه فقط در حد گرم شدن کافیه.
پودر خمیر مایه رو داخلش بریزید و ۵ دقیقه زمان بدید.
آرد سمولینا و سبوس جو و نمک رو مخلوط کنید.
خمیر مایه تون که ور اومد و کف کرد و اصطلاحا عمل اومد بقیه ی شیر و تخم مرغ و روغن رو بهش اضافه کنیدو مواد آردی که با هم مخلوط کردید رو یکباره بریزید و با سر خمیر گیر همزن بزنید در این مرحله خمیر شما جمع نشده و چسبناکه.
حالا با کنترل و آروم آروم آرد سفید یا آرد گندم رو بهش اضافه کنید تا خمیر جمع بشه.
اینجا میتونید استراحت بدید حدود یک ساعت و بعد شکل بدید و چونه بگیرید و لگاستراحت دوم رو هم بدید ولی من فقط یکبار استراحت دادم و نتیجه هم مثل همیشه خوب بود.
پس خمیر رو به ۸ تا چونه مساوی تقسیم کردم و با فاصله توی سینی مخصوص فر گذاشتم و روش رو کشیدم و یکساعت توی فر خاموش با درب بسته استراحت دادم بعد رومال شیر زدم و کنجد پاشیدم و فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کردم و تا نان ها کاملا طلایی بشن پختم حدود نیم ساعت طول کشید.
برای نرمتر شدن نون بهتره یک کاسه آب توی فر قرار بدید که رطوبت نان تامین بشه.