• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    دستور پخت آش ترخینه یا دویینه : آش سنتی و خوشمزه + نکات کلیدی

    دستور پخت آش ترخینه

    طرز تهیه و دستور پخت آش ترخینه:

    دستور پخت آش ترخینه:

    آش ترخینه برای مبتلایان سرماخوردگی خیلی مقویه، پروتئین بالایی داره، استخوان ها رو محکم میکنه و جلوی پوکی استخوان هم میگیره.

    مواد لازم:

    • ترخینه ۳۰۰ گرم
    • نخود ۵۰ گرم
    • عدس ۵۰ گرم
    • لوبیا چیتی ۵۰ گرم
    • سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۳۰۰ گرم
    • پیاز ۳-۴ عدد
    • سیر داغ ، نعنا، کشک، نمک و زردچوبه به مقدار لازم

    ترخینه ها رو بشورید تا گرد و خاکشون از بین بره و در مقداری آب خیسشون كنید، حبوبات رو بخیسونید. در قابلمه ای پیاز داغ می كنیم و نخود و لوبیا رو در آن كمی تفت می دهیم و سپس با پنج پیمانه آب با حرارت زیاد میپزیم، زمانی كه جوش آمد حرارت را ملایم می‌كنیم.


    عدس و ترخینه رو آبكش كرده و با مقداری نمك، فلفل و زردچوبه بپزید و بعد از پخت حبوبات آن ها رو به ترخینه و عدس اضافه کنید.
    سپس مقداری از پیازهای سرخ کرده را به آن اضافه کنید تا با هم بجوشند و بعد از گذشت زمانی اندک سبزی را هم به آش ترخینه اضافه كنید و بگذارید تا آش جا بیفتد.در آخر کشک را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید کمی بجوشد تا آش شما سرد نشود. زمانی كه آش آماده شد بکشید و با پیاز، نعنا و سیر داغو کشک تزیین کنید.

    نکاتی برای تهیه آش ترخینه

    • حتما حبوبات را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آنها را دو بار بجوشانید و آب آن را خالی كنید تا نفخ آنها گرفته شود.

    • می توانید از قارا یا دوغ به جای کشک درون آش استفاده کنید. اگر دوست نداشتید می توانید هر دو را حذف کنید و از ترشی دیگر مانند آبغوره استفاده کنید.

    دستور پخت آش ترخینه

    About The Author