آموزش درست کردن شله زرد قالبی بدون ژلاتین:
شله زرد اگه خوب پخته بشه و آبش كشيده بشه، به راحتى قالب ميخوره فقط بعد اینکه شله زردتون پخت و دم اومد و از حرارت افتاد تو قالب بریزید و برای چند ساعت بزارید تو یخچال بعد تو ظرف مورد نظر برگردونید.
مواد مورد نیاز:
- برنج نيم دانه ايرانى: سه پيمانه
- شكر سفيد: شش پيمانه
- آب: دوازده پيمانه
- گلاب :نصف پيمانه
- كره:پنجاه گرم
- زعفران غليظ: به مقدار لازم
- خلال بادام درختى: نصف تا يك پيمانه
- هل سفيد يا عرق هل: يك ق چ
- خلال پسته و پرک بادام: براى تزيين
- نشاسته گل: یک قاشق غذاخوری
- من یه پنس نمک هم به برنج در حال جوش خوردن همیشه اضافه میکنم
طرز تهیه شله زرد قالبی بدون ژلاتین:
- برنج را حتماً با مخلوط آب و گلاب و کمی زعفران براى دوازده ساعت خيس مى کنیم تا خوب نرم بشه * خلال بادام را هم در گلاب براى دوساعت خيس مى کنیم.
* براى شروع پخت، برنج را با آب روى حرارت كم ميزاريم تا برنج حدود يك ساعت و نيم آهسته آهسته بپزد و خوب نرم و له بشه
*بعد از پخت كامل برنج،شكر و خلال بادامها رو اضافه میکنیم كه دوباره كمى آب مى اندازه و ده دقیقه اى زمان مى دهيم تا شكر داخل برنج داغ حل بشه
- زعفران را حتماً قبل از كره يا روغن به مخلوط شكر و برنج اضافه مى كنيم تا خوب رنگ بدهد.
نشاسته را با کمی آب سرد حل میکنیم و بعد به شله زرد اضافه میکنیم.
* بعد از زعفران، كره يا روغن را به همراه گلاب و هل اضافه مى كنيم.
* بعداز پخت، يك شعله پخش كن زير قابلمه مى گذاريم و با دمى درب قابلمه را گذاشته تا شله زرد براى بيست دقيقه دم بكشه و تمام آب اضافى اش بخار بشه، بعد از اینکه کمی خنک شد در قالب مورد نظر بریزید، من تو قالب پلاستیکی ژله ریختم به راحتی جدا شد