اموزش اشپزی و طرز تهیه چکدرمه غذای ترکمنی خوشمزه و آسون در خانه :
ترکمن های عزیز یه غذای_محلی خیلی خوشمزه دارند به اسم چکدرمه که تو مراسم های عروسی و عزا داخل دیگ های چدنی به اسم قازان درست میکنند ( قازان در زبان محلی یعنی دیگ)
این غذا خیلی زیاد شبیه استانبولی خودمون هست که روش تیکه های گوشت گذاشته و سرو میشه، بریم رسپی رو با هم ببینیم
مواد مورد نیاز :
- پیاز دو عدد متوسط
- گوشت گوسفندی ( ترجیحا ماهیچه با گردن) سیصد گرم
- برنج سه پیمانه
- رب گوجه فرنگی سه ق غ پر
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به میزان لازم
دستور پخت و طرز تهیه چکدرمه :
اول پیاز رو با زردچوبه تفت میدیم طلایی که شد بهش گوشت رو اضافه می کنیم و خوب سرخ میکنیم. حالا نوبت اضافه کردن رب گوجه هست، رب که رنگ باز کرد داخلش آب جوش می ریزیم و اجازه میدیم گوشت به مدت سه ساعت بپزه. وقتی که گوشت پخت بهش نمک و فلفل و در صورت تمایل دارچین اضافه کنید و زیر حرارت رو خاموش کنید. ( آب گوشت نباید خیلی کشیده بشه چون ما برای پختن برنج به آب گوشت نیاز داریم)
حالا برنج رو که از چند ساعت قبل خیس کردیم آبش رو خالی میکنیم و از آب گوشت داخلش میریزیم ، دقت کنید به اندازه آب گوشت بریزید ،کلا یه بند انگشت روی برنج رو بگیره کافیه در غیر این صورت برنج شما شفته میشه، حالا اجازه بدید آب برنج کشیده بشه و برنج دم بکشه و بعد از دم کشیدن برنج رو داخل ظرف مورد نظر کشیده و تیکه های گوشت رو روش گذاشته و تمام
پ.ن: رسپی اصلی دارچین نداره برای همین میتونید حذف کنید، اگه دوست داشتید میتونید گوشت رو داخل برنج دم بذارید ولی به نظرم این مدلی خوشمزه تره مخصوصا اینکه مقداری از آب گوشت رو هم همراه باهاش در آخر بریزی روی برنج