اموزش اشپزی و دستور پخت مرغ بریونی خوشمزه مثل رستوران :
مواد مورد نیاز :
- مرغ متوسط 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- فلفل دلمه ای 1عدد
- آبلیمو 4 تا 5 ق غ
- پوره گوجه فرنگی .نصف لیوان
- پودر سیر 2 ق م
- کره به میزان کافی
- زعفران دم کرده به مقدار کافی
- سیب زمینی به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه مرغ بریونی بدون فر :
ابتدا مرغ را کاملا تمیز کنید و بشوید ولی پوست آن را جدا نکنید. پس از خشک کردن مرغ تمام سطح مرغ را چه از داخل و چه از بیرون حسابی با کره چرب کنید. بعد مقداری از زعفران دم کرده ، آبلیمو، نمک ، فلفل سیاه ، پودر سیر و پوره گوجه فرنگی را با هم مخلوط میکنیم و با قلمو روی تمام قسمت های بدن مرغ میمالیم تا خوب مزه دار شود.
پیاز و فلفل دلمه ا ی خرد شده را هم در داخل شکم مرغ میریزیم.
مرغ را داخل یک ظرف در بسته قرار میدهیم تا به مدت 10 ساعت در داخل یخچال استراحت کند و کاملا مزه دار شود.
بعد از اینکه مرغ را از یخچال خارج کردیم تا بپزیم مواد داخل شکمش را خالی میکنیم و پاهای مرغ را با نخ میبندیم و داخل یک فویل که کفش را با نمک زیاد پوشاندیم قرار میدهیم. در کنار مرغ چند عدد سیب زمینی شسته شده با پوست هم قرار میدهیم و فویل را دور مرغ کاملا میپیچیم. فویل پیچیده شده را داخل قابلمه ای قرار میدهیم و روی در قابلمه دم کنی میگذاریم و اجازه میدهیم ابتدا 15 دقیقه با حرارت بالا و بعد به مدت یک و نیم تا 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد.
بعد از اینکه زمان پخت مرغ به پایان رسید در فویل را باز میکنیم و روی مرغ را با مقداری از مخلوط کره آب شده ، آبلیمو و زعفران دم کرده می مالیم و بعد از 15 تا 20 دقیقه از روی حرارت بر میداریم.
در این فاصله میتوانید پیاز و فلفل خرد شده را که از داخل شکم مرغ بیرون کشیدید با مقداری کره ، آبلیمو ، زعفران و پوره گوجه فرنگی مخلوط کنید و به عنوان سس مرغ سرخ کنید.