اموزش اشپزی و دستور پخت خورشت قورمه سبزی خونگی :
مواد مورد نیاز :
- گوشت گوساله یا گوسفندی ۵۰۰گرم
- لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز یک ونیم لیوان
- پیاز دو عدد خرد شده نگینی سبزی قورمه یک کیلو شامل (تره ، شنبلیله ، گشنیز ؛ جعفری، شوید)
- لیمو عمانی دو تا سه عدد پرک یا لیمو عمانی سه قاشق غذا خوری
- ادویجات شامل زرد چوبه ،فلفل
- روغن
طرز تهیه قورمه سبزی خونگی :
توصیه می شه برای این که پس از مصرف خورش قورمه سبزی دچار نفخ معده نشین بهتره لوبیا های قرمز را از شب قبل در آب بخیسونید و در صورت امکان ۲ الی ۳ بار، آب آن را عوض کنین.
ابتدا سبزیهای خورشتی را به خوبی میشورین و سپس بر روی تخته به صورت ریز خرد میکنین . بعد از خرد شدن سبزی ها، درون ماهیتابه ای مقداری روغن ریخته و سبزیهای خرد شده رو به ماهیتابه اضافه می کنین و تفت میدین .هر چه بیشتر سبزیها را تفت بدین تا تیره تر بشن در نهایت خورش قرمه سبزی شما جا افتاده تر شده و روغن میندازه . اما این کار را نباید بیش از اندازه انجام داد چون باعث میشه تمام ویتامینهای سبزی از بین بره بعد از تفتدادن سبزی ها اونا رو از روی شعله برداشته و کنار میزارین.
پخت گوشت:
پیاز ها را پوست بکنید و بشورید و به صورت نگینی خرد میکنین ، و درون ماهیتابه مقداری روغن میریزین و بر روی شعله قرار میدین. پیازهای خرد شده را به ماهیتابه افزوده و تفت میدین اجازه میدین تا رنگ پیازها اندکی طلایی و نرم بشه سپس زردچوبه به میزان لازم رو به اون اضافه میکنین و دوباره تفت میدین . گوشت خورشی روبه قطعات کوچک تقسیم میکنین و اونو میشورین به پیازها اضافه میکنین و اونو ها تفت میدین تا رنگ گوشت اندکی تیره بشه . در این مرحله نباید به گوشت نمک اضافه کنین چون باعث دیرپز شدن آن میشه.
در این مرحله لوبیا های قرمز رو به گوشت اضافه کنید و تفت بدید سپس چند لیوان آب جوش رو به قابلمه اضافه کنید و اجازه میدین تا لوبیا با گوشت با حرارت ملایم بپزد . بعد از این که گوشت و لوبیا مقداری با هم پختن حالا سبزی های سرخ شده رو به قابلمه اضافه کنین و نمک و فلفل را نیز به اون اضافه میکنین ،در آخر لیمو عمانیها را شسته و با چنگال اونا ها رو سوراخ کنین و از قبل در آب بخیسونین تا تلخی اون گرفته بشه و بعد داخل خورشت میندازین . زیر خورش رو کم کنین و اجازه بدین تا به آرومی جا بیفته. هر چقدر خورش بیشتر روی حرارت ملایم باشه بهتر جا میافته.