• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه لوبیا پلو : دستور پخت غذای خوشمزه و آسان خانگی

    طرز تهیه لوبیا پلو

    اموزش اشپزی و طرز تهیه لوبیا پلو غذای سنتی ایرانی :

    مواد مورد نیاز :

    • گوشت راسته گوساله ۴۰۰ گرم
    • لوبیا سبز ۳۰۰ گرم
    • برنج ۴ پیمانه
    • زرد چوبه، فلفل سیاه ،
    • دارچین ، زنجبیل پودر و نمک به مقدار لازم
    • روغن به میزان کافی
    • پیاز یک عدد
    • رب گوجه‌ فرنگی ۵ قاشق غذاخوری
    • زعفران دم کرده غلیظ به میزان دلخواه
    • سیب زمینی برای ته‌ دیگ یک یا دو عدد

    دستور پخت و طرز تهیه لوبیا پلو :

    برنج رو دو ساعت قبل از پخت در آب و نمک بخیسونید. گوشت گوسفند رو به قطعات کوچیک تقسیم کنید و خوب بشورین و اجازه بدین خشک بشه. یادتون باشه اگر می‌خواین لوبیا پلو کمی مجلسی‌تر به نظر بیاد می‌تونید تکه‌های گوشت رو بزرگتر خرد کنین، اما واقعا لازم نیست . اگر می‌خواین لوبیا پلو با گوشت قیمه ریزه درست کنین اندازه تکه‌های گوشت باید کوچک باشه.


    پیاز رو ریز و ساطوری خرد کنین و کنار بزارین . گوشت‌های ریز و قیمه شده رو در مقداری روغن به تدریج سرخ کنین. منظور از به تدریج این است که تمام گوشت رو یک مرتبه در ماهیتابه نریزین. گوشت‌ها رو کم‌ کم به ماهیتابه اضافه کنین تا آب نندازه و سفت نشه.


    مدت زمان مورد نیاز برای تفت دادن گوشت نهایتا ۳ دقیقه هست ، پیاز های ساطوری خرد شده رو تفت بدین . صبر کنین تا پیاز ها سبک و رنگ‌شون کاراملی و سرخ بشه. پیاز داغ آماده شده رو به گوشت تفت داده شده اضافه کنین . خوب با هم هم بزنین.
    در مرحله بعد ادویجات رو به گوشت اضافه کنین. رب‌ گوجه‌فرنگی رو در مقداری روغن تفت بدین تا مزه خامی رب گرفته بشه . رب تفت داده شده رو به مواد گوشت اضافه کنین . حدود یک دقیقه با هم روی شعله ملایم گاز بزارین.

    پخت لوبیا سبز:


    لوبیا سبز خرد شده را در کره تفت بدین. برای بلانچ کردن لوبیا سبز ۱ دقیقه زمان کافی است . لوبیا سبز تفت داده شده رو به مایه گوشت اضافه کنین. یک ملاقه آب جوش به مایه گوشت و لوبیا اضافه کنین . اجازه بدین حدود ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز حرارت ببینه. در یک قابلمه دیگر آب رو جوش بیارین . برنج رو در آن بپزین. وقتی که دانه‌ های برنج از وسط کمی حالت ترک خورده پیدا کرد، برنج رو آبکش کنین. برای این‌که لوبیا پلو شفته نشه برنج رو کمی به اصطلاح «دون» کف قابلمه روغن بریزین. وقتی که روغن داغ شد سیب‌ زمینی‌ های حلقه شده رو کف اون  بچینین. حالا روی سیب‌ زمینی‌ ها لایه لایه برنج و مایه گوشت و لوبیا را بریزین. لایه آخر باید برنج باشه. ۲۵ تا ۳۰ دقیقه برای دم کشیدن لوبیا پلو روی شعله ملایم گاز کافیه.


    در آخر لوبیا پلو رو با سالاد شیرازی ، ترشی و یا ماست میل کنین.

    طرز تهیه لوبیا پلو

    About The Author