آموزش و طرز تهیه ماهی شکم پر خوشمزه و آسون خونگی:
دستور پخت ماهی شکم پر :
ماهي رو از شب تا صبح توي اين مواد در يخچال ميذاريم
.
ابتدا روي شكم ماهي سه تا برش ميزنيم تا مغز ماهي هم طعم بگيره و هم موقع پخت ، مغز پخت بشه
پياز و سير رنده شده، آبليمو ، فلفل سياه، جوزهندي، زنجبيل، نمك به ميزان لازم توي يك ظرف مخلوط ميكنيم ظرفي كه به اندازه ماهي باشه و ماهي رو توي اين مواد قرار بديم و در آخر، موقعي كه ميخواهيم ماهي رو توي فر بذاريم ، براي اينكه رنگ ماهي رو از خامي در بياريم كمي با برس آشپزي زير و روي ماهي رو كمي زعفرون ميزنيم تا خوشرنگ بشه
مواد توي شكم ماهي
ابتدا بطور مجزا سبزي گشنيز و شنبليله ( مقدار شنبليله خيلي كمتر از گشنيز باشه چون باعث تلخي سبزي ميشه ) رو سرخ ميكنيم و كنار ميذاريم ( همون سبزي قليه ماهي ست)
بعد در يك قابلمه كوچيك پياز رنده شده و سير رنده شده رو تفت ميديم تا طلايي بشه
بعد سبزي آماده شده رو اضافه ميكنيم به همراه ادويه كاري ، فلفل سياه، همه رو با هم تفت ميديم و آب تمر هندي ، زماني كه آب تمر هندي بخار شد ظرف رو كنار ميذاريم اين مواد رو در شكم ماهي ميگذاريم و ظرف مخصوص فر رو كمي چرب ميكنيم و ماهي رو در ظرف ميذاريم و روي اون رو با آلومينيوم ميپوشانيم و با چنگال چند تا سوراخ ميزنيم توي فر از قبل گرم شده ميذاريم با در جه حرارت ١٨٠ و به مدت ٥٠ دقيقه تا ماهي پخته بشه ( شعله پايين) من چون ماهي درشت و ضخيم بود اين مدت گذاشتم اما ممكن ماهي كوچكتر زودتر پخته بشه. پس بنابراين با ديد چشم مراقب باشيد
بعد روكش آلومينيوم رو برداشتم
تا زير ماهي برشته بشه و آب توي ظرف بخار بشه. زماني كه آب توي ظرف بخار شد شعله گريل ( شعله بالاي فر ) رو روشن كردم تا روي ماهي گريل كنم . بازهم زمان بستگي به سايز و درشتي ماهي و شعله و حرارت فر داره كه با ديد چشم مراقب باشيد تا ماهي شما با رنگ دلخواهتون گريل بشه