دستور پخت و طرز تهیه آش ماست غذای سنتی و خوشمزه و آسان خانگی:
مواد مورد نیاز:
- نخود نیم پز : نصف پیمانه
- عدس : 1 پیمانه
- برنج نیم دانه ایرانی: 1 پیمانه
- سبزی آش ( نعنا، جعفری، تره و گشنیز ) : ۱ کیلو
- تیکه های مرغ گردن یا بال ( آب قلم یا آب مرغ هم میشه)
- پیاز :۳ عدد
- ماست :4 لیوان
- نمک، فلفل تند، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
- نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری ( برای نعنا داغ )
آموزش و طرز تهیه آش ماست :
یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده، سرخ می کنیم و گوشت را به آن اضافه می کنیم.
گوشت و پیاز را با هم خوب سرخ می کنیم. روغن زیاد نباشد فقط در حدی که پیاز سرخ شود. وقتی پیاز داغ و گوشت سرخ شد به مقدار کافی آب می ریزیم عدس را نیز بدون آب اضافه کنید. اگر آب عدس به مواد اضافه شود، رنگ آش کدر می شود اجازه میدیم تا نیم پز شوند و در این فاصله نخود نیم پز، برنج و سبزی آش را اضافه میکنیم
حالا فلفل سیاه، فلفل تند، ادویه و نمک را به اندازه کافی اضافه می کنیم و به مقدار کم زردچوبه به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا همه مواد کامل مخلوط شوند.
آش را روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملا جا بیفته.
آش نباید زیاد آبکی یا سفت باشد. حالا ماست را با یک عدد تخم مرغ در یک ظرف خوب هم می زنیم، طوری که صاف و یکدست بشه ماست را کم کم اضافه کنید و در حین اضافه کردن آن را هم بزنید تا آش نبرد. با مقداری پیاز داغ و نعنا روی آش تزیین کنید.