آموزش و طرز تهیه دسر کارامل شیری به روش آسان و خوشمزه در خانه :
مواد لازم:
- 1- شیر، 2 و ½ پیمانه
- 2- نمک، یک پنسه
- 3- شکر، ¼ پیمانه
- 4- نشاسته ذرت، 3 قاشق غذاخوری
- 5- زرده تخم مرغ، 2 عدد
- 6- وانیل، یک هشتم قاشق چایخوری
- 7- کره، یک قاشق سوپخوری
- 8- خمیر خرد شده باقلوا، 1 پیمانه
- 9- کره اضافی، 1 قاشق غذاخوری
- 10- پودر یا خلال پسته و گردوی نگینی،برای تزئین
مواد لازم سس کاراملی:
- 1- شکر، 50 گرم
- 2- خامه، 50 گرم
- 3- آب، 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه و آموزش دسر کارامل شیری به روش آسان :
دو پیمانه از شیر را با نمک و شکر مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. در کاسه کوچکی، نصف پیمانه شیر، نشاسته ذرت و زرده تخم مرغ را با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شود و به آرامی و در حال همزدن به مواد قبلی اضافه کنید (باید مرتب هم بزنید تا نبرد). مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شود، سپس از روی حرارت برداشته و کره و وانیل را اضافه و مخلوط کنید. دسر شیری را بین ظروف مورد نظر تقسیم کنید (سرو این دسر به صورت تک نفره مناسب تر است). اجازه دهید دسر کمی خنک شود، سپس به یخچال انتقال دهید تا خودش را گرفته و رویه ببندد.
در این فاصله سس کارامل را آماده کنید: شکر را داخل ماهیتابه ریخته روی حرارت متوسط بگذارید تا شکر ذوب شده و طلایی شود. بلافاصله خامه و آب را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا سس کارامل که ابتدا سفت می شود، به سسی نرم و یکدست تبدیل شود. سس را از روی حرارت برداشته اجازه دهید خنک شود.
خرده های خمیر باقلوا را با یک قاشق غذاخوری کره چرب کرده و کف سینی فر به صورت یک لایه نازک پخش کنید و در طبقه بالای فر داغ با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا طلایی خوشرنگ شوند. در صورت نیاز می توان گریل را روشن کرد. خمیرهای اماده را کنار بگذارید.
سس کارامل خنک شده را بین ظروف دسر تقسیم کرده و روی آن مقداری خمیر باقلوای برشته بریزید و با خلال پسته و گردوی نگینی تزیین کنید.