رسپی مربای به خونگی :
مواد لازم:
- 1- به، یک کیلو
- 2- شکر، یک کیلو
- 3- آب لیمو، 2 تا 3 قاشق غذاخوری یا جوهر لیمو، یک دوم قاشق چایخوری
- 4- دانه هل نکوبیده، 1 ق چ
طرز تهیه مربای به در خانه :
به را می شوئیم و چهارقاچ می کنیم و تخم و قسمت سفت وسط آن را جدا می کنیم و پوست آن را میکنیم ( من خودم با پوست خرد میکنم). شکر را روی به خرد شده بریزید و به مدت 24 ساعت بگذارید در محل خنکی بماند تا آب پس بدهد. سپس یک پیمانهی برنج آب (۲۰۰ میلی لیتر) اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا کمی پخته شود ( حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت) سپس شعله را بسیار ملایم کرده و روی قابلمه دمکنی بگذارید. (بهتر است برای پختن این مربا از ظرف مسی استفاده کنید و همینطور برای یکنواخت شدن درجه حرارت از شعله پخشکن استفاده کنید)
حدود دو نیم تا 3 ساعت بگذارید مربا روی حرارت باشد تا خوشرنگ شود اواسط پخت دانه های هل را اضافه کنید. و در پایان کار آبلیمو یا جوهر لیمو که در آب کمی حل کردید اضافه کنید و بگذارید برای چند دقیقه بجوشد.
بهتر است مربا به مدت چند ساعت در همان قابلمه بماند تا خنک شود. اینطوری خوشرنگ تر میشود.