طرز تهیه جغور بغور غذای زنجانی:
از جمله غذاهای محلی شهر زنجان جغور بغور است. جَغور بَغور، غذایی است که از دل و جگر و قلوه گوسفند یا گاو تهیه میشود.
در زبان ترکی به آن جیغیر بیغیر میگویند که در زبان فارسی به جغور بغور تغییر یافتهاست. در برخی شهرهای دیگر هم به سبک متفاوتی این غذا پخته میشود. مثلا در خوزستان این خوراک با نام حمیسه و در گیلان با نام واویشکا شناخته میشود. همچنین در اسکاتلند غذای مشابهی به نام هگیس وجود دارد که خوراک ملی اسکاتلند بهشمار می آید.
مواد لازم برای 2 نفر:
- مخلوط دل و جگر و قلوه گوسفند یا گاو، 450 گرم
- پیاز متوسط، 2 عدد
- گوجه فرنگی متوسط،3 عدد
- فلفل سبز تند، 2 عدد (در صورت تمایل)
- غوره، 4 ق غ
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- آب، 1 لیوان سرخالی
طرز تهیه جغور بغور:
پیاز ها را خلالی خرد کنید و با زردچوبه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. جگر سیاه و دل و قلوه خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا بپزد. گوجه فرنگی خرد شده، فلفل سبز و غوره را اضافه کنید کمی دیگر تفت دهید. حالا نمک و فلفل را به مقدار دلخواهتان اضافه کنید و همینطور آب را اضافه کنید و اجازه دهید تا آبش کشیده شود و سس غذا غلیظ تر شود . غذا را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با فلفل سبز تازه و چند برگ ریحان معطر این غذای محلی را نوش جان کنید.
نکته: در برخی دستورها از جگر سفید هم در تهیه این خوراک استفاده میشود که قبلا از اضافه شدن بایستی قبلا آبپز شود. و یا در پایان به این خوراک سیبزمینی سرخ شده نگینی اضافه میشود.