طرز تهیه سس کچاپ :
مواد لازم:
- میخک کامل 4 عدد
- برگ بو 1 عدد
- چوب دارچین 1 عدد
- تخم کرفس، ¼ قاشق چایخوری
- پوسته فلفل چیلی، ¼ قاشق چایخوری
- آل اسپایس (فلفل فرنگی شیرین)، ¼ قاشق چایخوری (پودر فلفل دلمه ای هم میتوان استفاده کرد)
- گوجه فرنگی 900 گرم (خرد شده)
- نمک دریا، 1 و ½ قاشق چایخوری
- سرکه سیب، ½ پیمانه
- شکر قهوه ای روشن، 5 قاشق غذاخوری
- پیاز زرد 1 عدد (پوست کنده و ریز خرد شده)
- فلفل چیلی آناهایم (فلفل سبز درشت)، 1 عدد (هسته گرفته و ریز خرد شده)
- سیر، 1 حبه ریز خرد شده
- پارچه تنظیف
- نخ آشپزخانه
طرز تهیه سس کچاپ:
1- یک پارچه تنظیف را مربعی کوچک بریده و آماده کنید که برای بستن ادویه ها استفاده می شود
2- میخک، برگ بو، چوب دارچین، تخم کرفس، پوست فلفل خشک و فلفل فرنگی شیرین را داخل پارچه تنظیف بگذارید و به وسیله نخ آشپزخانه ببندید.
3- گوجه فرنگی ها را به همراه نمک، سرکه، شکر، پیاز، فلفل چیلی، سیر و بسته ادویها داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و با حرارت متوسط بپزید. تا زمانی که گوجه ها و فلفل چیلی نرم شوند و پیاز ها نرم و شفاف شوند (در حدود 30 دقیقه)
4- بسته ادویه ها را از آن خارج کرده و کنار بگذارید و گوجه ها را به وسیله مخلوط کن یا غذاساز یا گوشکوب برقی پوره کنید.
5- سس گوجه را از صافی با سوراخهای ریز رد کنید و دوباره به قابلمه برگردانید. نکته: این مرحله دانه های گوجه فرنگی ها را جدا میکند)
6- سس را به مدت 20تا 30 دقیقه دیگر روی حرارت متوسط رو به پایین بپزید تا زمانی که به غلظت مطلوبتان برسد.
7- این سس در ظرف شیشه ای با درب محکم تا 3 هفته در یخچال قابل نگهداری است.