طرز تهیه دسر عربی عیش الثرایا:
مواد لازم برای 5-6 نفر:
برای شربت:
- شکر 1 پیمانه
- عرق بهارنارنج، 1 قاشق غذاخوری
- گلاب، 1 قاشق غذاخوری
- آب لیمو، 1 قاشق غذاخوری
- آب، 1 پیمانه
برای کرم کاستارد:
- شیر، 500 میلی لیتر (2 پیمانه)
- شیرعسلی، 400 گرم (یک قوطی)
- خامه ، 300 گرم
- گلاب، 1 تا2 قاشق چایخوری
- عرق بهار نارنج، 1 تا 2 قاشق چایخوری
- نشاسته ذرت، 5 قاشق غذاخوری
- نان تست ( تست شده )، حدود 30 ورقه برای کف دسر استفاده میشود)
- پسته خرد شده برای تزیین
دستور پخت دسر عربی عیش الثرایا:
1- نان های تست را کف یک ظرف مربع یا مستطیلی بچینید.
2- برای شربت: شکر، آب و آب لیمو را درون قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید . پس از اینکه شکر ذوب شد، گلاب و عرق بهار نارنج را اضافه کنید. از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید کمی خنک شود.
3-شربت را روی لایه نان تست بریزید و بگذارید خیس بخورند. سپس یک لایه دیگر از نان های تست روی لایه قبلی بچینید و دوباره روی آن شربت بریزید و بگذارید کاملا در شربت خیس بخورند.
برای کرم کاستارد:
1- نشاسته ذرت و نصف پیمانه از شیر سرد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید.
2- شیر، خامه، شیر عسلی و نشاسته ذرت مخلوط با شیر را در یک قابلمه با کف ضخیم بریزید و روی شعله با حرارت متوسط بگذارید. به طور مداوم هم بزنید تا نرم و غلیظ شود. وقتی که غلیظ شد، گلاب و عرق بهار نارنج را اضافه کنید.
3- همزدن را ادامه دهید تا یک پودینگ غلیظ شبیه قوام پوره داشته باشید.
4- کرم را روی نان ها بریزید. پسته خرد شده را روی آن بپاشد.
5-برای 5 تا 6 ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید.