طرز تهیه کروسان خانگی:
مواد مورد نیاز:
- دو لیوان شیر ولرم
- دو لیوان آب ولرم
- 7 تا حبه قند
- نصف قاشق مرباخوری نمک
- نصف پاکت خمیر مایه خیس 21 گرم(یا یک قاق غذاخوری خمیر مایه خشک فوری 10 گرم)
- 25 گرم کره نرم شده
- آرد به مقدار لازم
- برای وسط خمیر:
- 250 گرم کره
- برای رومال:
- یک عدد زرده
- یک قاشق شیر
طرز تهیه کروسان خانگی
ابتدا 250 گرم کره را وسط کاغذ روغنی صاف می کنیم و داخل یخچال می گذاریم.
داخل کاسهای شیر آب حبه قند خمیر مایه و نمک را مخلوط می کنیم آرد را کمکم اضافه می کنیم و ورز می دهیم 25 کره کره را هم اضافه کرده و دوباره ورز می دهیم تا خمیر نرمی که به دست نمی چسبد تهیه شود. روی خمیر را پوشانده و نیم ساعت استراحت می دهیم. خمیر عمل آمده را دوباره ورز داده و روی سطح آرد پاشی شده باز می کنیم.
کره را از یخچال در آورده و یک طرف خمیر قرار می دهیم و طرف دیگر خمیر را روی کره بر می گردانیم و با وردنه آرام با ضربه زدن خمیر را باز می کنیم و دوباره سه لا تا می زنیم و وسط کاغذ روغنی گذاشته و نیم ساعت خمیر را داخل یخچال می گذاریم دوباره خمیر را از یخچال در آورده با وردنه باز می کنیم و تا زده و دوباره 30 دقیقه داخل یخچال می گذاریم.
خمیر را از یخچال در آورده به شکل مستطیل باز می کنیم و به شکل مثلث برش می زنیم قسمت پهن خمیر را یک برش کوچک می زنیم و رول می کنیم و در سینی فری که کاغذ روغنی انداخته ایم طوری که قسمت آخر خمیر در زیر قرار بگیرد می چینیم روی خمیرها را پوشانده و 30 دقیقه استراحت می دهیم زرده را با یک قاشق شیر مخلوط می کنیم و رومال می زنیم و در فری که روی 200 درجه گرم شده ابتدا 7 دقیقه می پزیم و سپس روی 180 درجه تا طلایی شدن روی کروسان ها می پزیم.
نوش جان