• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه باستخ ( لوزانک ) باسلوق یا راحت الحقلوم آذری

    طرز تهیه باستخ:

    طرز تهیه باستخ

    طرز تهیه باستخ :

    باستخ یا لوزانک ، نوعی باسلوق یا راحت‌الحلقوم به سبک آذری‌هاست که با شیره انگور تهیه و در پذیرایی‌ها از آن استفاده می‌شود. تهیه باستخ کمی صبر و حوصله  و زور بازو می‌طلبد اما نتیجه آن بسیار لذت بخش و عالی خواهد بود!

    مواد لازم:

    • نشاسته گل یا نشاسته گندم ۱۵۰ گرم
    • شیرہ انگور ۱ پیمانه 
    • هل (پودر شده) ۱ قاشق چای خوری 
    • گلاب ۶۰ میلی لیتر
    • روغن مایع ۱ قاشق سوپخوری
    • مغز گردو (خردشده)  مقداری برای تزیین
    • گلبرگ گل محمدی (به دلخواه) مقداری برای تزیین 

    طرز تهیه باستخ :

    ( اگر جنس نشاسته‌ای که خریداری نموده‌اید خیلی سفت است و به راحتی در آب حل نمی‌شود، ابتدا  آن را در ظرفی ریخته و روی آن آب سرد بریزید . بگذارید یک ساعت بماند. در این مدت یکی دوبار آب آن را عوض کنید تا چنانچه طعم ترشی دارد از بین برود.) سپس آب روی آن را خالی کنید و ۵۰۰ میلی لیتر آب را به تدریج به نشاسته اضافه کرده و با پشت قاشق نشاسته را باز کنید تا گلوله نشود سپس آن را از صافی رد کنید.
    داخل سینی ۳۰×۲۰ سانتی متری را به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کمی روغن مایع آغشته کنید.

    مخلوط نشاسته را در قابلمه ای بریزید .سپس شیره انگور را به آن بیافزایید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. در این مدت مایه به سرعت غلیظ خواهد شد اما هنوز رنگ آن حالت شیری دارد که به این معناست که نشاسته هنوز خام است.

    هل و گلاب را به مایه اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا غلظت مخلوط کاملا سفت و غلیظ بشود و رنگ باستخ حالت شیشه‌ای و نسبتا شفاف پیدا کند.  رسیدن به این مرحله چیزی حدود ۶۰ دقیقه طول خواهد کشید و در طی این مدت به هیچ وجه نباید از هم زدن آن غافل شد.  سپس روغن مایع و در صورت تمایل ژلاتین (به نکات پایانی دستور مراجعه کنید.) را به مایه باستخ اضافه و ۵ دقیقه دیگر هم بزنید تا کاملا در مایه پخش شوند و قابلمه را از روی حرارت بردارید و آن را روی سینی فر بریزید و سطح آن را با پالت یا پشت قاشق صاف کنید.

    مغز گردو (و گلبرگ گل محمدی) را روی باستخ بپاشید سپس روی آن را کمی فشار دهید تا به آن بچسبند . بگذارید در دمای محیط بماند تا کاملا خنک شود .سپس به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود. پس از این مدت، باستخ را از یخچال خارج کنید. با چاقویی تیز و چرب شده به قطعات یک اندازه برش بزنید. باستخ را در ظرف مورد نظر بچینید.

    About The Author