• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    نخود هویج پلو آسیایی طرز تهیه با روش آسان و مواد ارزان

    نخود هویج پلو :

    طرز تهیه نخود هویج پلو

    طرز تهیه نخود هویج پلو آسیایی :

    این پلوی ادویه‌دار خوشمزه در نقاط مختلف آسیا به روش تقریبا مشابهی درست میشه از ترکیه و لبنان و عراق و سوریه تا هندوستان همه دستی در نخودپلو دارن.

    نخود سرشار از پروتئین و مواد مغذیه که گاهی حتی با گوشت مقایسه میشه!

    این پلو در اصل در دسته پیلاف‌ها قرار میگیره، یعنی برنج شسته و آبکش شده با سایر مواد درون کره یا روغن کمی تفت داده میشه و بعد عصاره سبزیجات یا گوشت یا آب معمولی بهش اضافه میشه و به صورت دمی و کته می‌پزه!

    اگه دوست داشتین می‌تونین روی پلو موقع سرو بادام ، کشمش ، قیسی یا خرمای تفت داده هم اضافه کنید.

    مواد لازم برای 4-5 نفر :

    • نخود آبگوشتی ۱/۲ ۱ پیمانه
    • برنج شسته شده ۳ پیمانه
    • هویج خلالی خرد شده ۴ تا ۵ عدد
    • پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
    • چوب دارچین یک تکه
    • برگ بو ۲ عدد
    • هل ۲ عدد
    • پودر زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
    • زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
    • نمک و فلفل به مقدار لازم
    • آب مرغ یا استاک سبزیجات یا آب جوش ۴ پیمانه
    • زعفران دم کشیده مقداری (به دلخواه)
    • کره یا روغن به مقدار لازم

    طرز تهیه نخود هویج پلو :

    از روز قبل نخود را با مقداری آب بخیسانید و هر چند ساعت آب آن را تعویض کنید. سپس به همراه مقداری آب بپزید و بعد از نرم شدن آبکش کنید.

    برنج را بشویید و حدود نیم ساعت در آب سرد و نمک بخیسانید سپس آبکش کنید.

    در قابلمه مناسب مقداری کره یا روغن بریزید و روی حرارت ملایم پیاز را تفت دهید تا نرم شود. ادویه‌جات شامل زرچوبه، چوب دارچین، برگ بو، هل، زیره و فلفل را اضافه کنید و وقتی عطر ادویه آزاد شد، هویج را اضافه و کمی دیگر تفت دهید تا نرم شوند.

    در نهایت برنج شسته و نخود پخته و آبکش شده را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر روی حرارت تفت دهید تا طعم مواد به خورد هم روند.

    استاک یا آب گرم را به قابلمه اضافه و صبر کنید آب بجوش بیاید و مقداری نمک و درصورت تمایل زعفران را اضافه کنید و درب آن را بگذارید و روی حراارت ملایم اجازه دهید تا برنج به آرامی بپزد و دم بکشد.

    به هنگام کشیدن در ظرف سرو، کپسولهای درسته هل، چوب دارچین و برگ‌بو را خارج کنید.

    نوش جان

    About The Author