خیارشور سریع خانگی:
طرز تهیه خیارشور سریع خانگی:
خوب این روزا قیمت خیار شور واقعا عجیب غریب شده! برای همین خودمم دست به کار شدم تا به روش کارخونهای خیارشور ترد نمکی سرکهای درست کنم! این خیار شور بعد از خنک شدن قابل استفاده است، اما اگه یک روز بمونه خیلی بهتر میشه!
مقادیر خیار شور توی شیشههای سایز متوسط (نیم کیلویی) درست میشه، از شیشههای خالی درب فلزی که از خرید باقی میمونن میتونین به راحتی مجددا استفاده کنید. برای شیشههای بزرگتر مقدار نمک رو دو برابر کنید.
مقادیر رو بر حسب سایز متوسط و معمول شیشههای تو بازار میگم.
مواد مورد نیاز:
- خیار قلمی
- نمک (ترجیحا بدون ید)
- سرکه
- سیر
- شوید با ساقه
- ترخون با ساقه
- فلفل تازه تند
- آب جوش
تو هر شیشه سایز متوسط یک و نیم قاشق غذا خوری سر صاف نمک بریزید، تا ارتفاع یک تا یکو نیم سانتیمتر هم سرکه ، تو هر شیشه دو سه حبه سیر درسته، یک تا دو عدد فلفل سبز تند، یک ساقه شوید و یک ساقه ترخون بریزید.
داخل شیشه خیارها را به صورت کاملا فشرده بچینید. این فشردگی مهم است چون از شناور شدن خیارها روی سطح آب جلوگیری میکند.
داخل شیشهها را با آب جوش پر کنید. تا حدی که روی خیارها کاملا پوشیده شود.
درب شیشهها را ببندید و به صورت سر و ته (سمت درب شیشه پایین باشد) در قابلمه بچینید و تا نیمه ارتفاع شيشه ها را با آب جوش پر کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشد . سپس شیشه ها را برگردانید و ۵ دقیقه دیگر از سمت ته آنها را روی حرارت ملایم قرار دهید تا رنگ خیارها تغییر کند. سپس از آب خارج و اجازه دهید در دمای محیط خنک شود.
خیارشور بعد از خنک شدن، و در شرایط بهتر یک روز بعد آماده مصرف میباشند، ترد و خوشمزه!