طرز تهیه و دستور پخت کباب ترش:
مواد لازم:
- گوشت گوسفند یا گوساله نیم کیلو
- پیاز 1 عدد
- رب انار 3 قاشق سوپخوری
- گردوی آسیاب شده 100 گرم
- سبزی (جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه، چوچاق) 2 قاشق سوپ خوری
- سیر 2 حبه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور پخت کباب ترش :
ابتدا گوشت را به قطعات مناسب کبابی خرد کنید و تمیز بشویید و کنار بگذارید، سپس یک پیاز را پوست کنده و بشویید و با رنده ریز رنده کنید. گردوها را با غذاساز آسیاب کنید یا آنها را با هاون بکوبید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید. رب انار را نیز به مخلوط اضافه کنید.
سبزی ها را بشویید و به قطعات ریز خرد کنید و آنها را به مخلوط پیاز و گردو و رب انار بیفزایید. در صورتی که تمایل داشتید میتوانید مقداری آب انار هم به مخلوط اضافه کنید تا سس رقیق تری داشته باشید. سبزی های شمالی مخصوص این غذا هستند و اگر از سبزیهای محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه در کباب ترش استفاده کنید طعم دلپذیری را تجربه خواهید کرد.
مقداری سیر هم در سس تهیه شده رنده کنید و در آخر فلفل را اضافه کنید.
توجه داشته باشید که نمک را به هیچ عنوان در این زمان اضافه نکنید چون باعث سفت شدن گوشت میشود.
تکه های گوشت را در سس بخوابانید و در ظرف را بپوشانید و حداقل به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. هر چه گوشت مدت زمان بیشتری در سس بماند طعم دارتر میشود.
میتوانید یک کیوی هم در مخلوط رنده کنید تا گوشت شما ترد تر شود.
بعد از در آوردن گوشت ها از یخچال، آنها را به سیخ بکشید و در منقل روی زغال کباب کنید. دائم سیخ ها را جا به جا کنید تا کباب نسوزد و به طور یکنواخت بپزد.
چند عدد گوجه فرنگی را هم بشویید و سر سیخ بزنید و آنها را هم کباب کنید.
غذای شما آماده است. کباب ترش را میتوانید با نان یا همراه با برنج نوش جان.