دستور پخت و طرز تهیه نان اسفناج :
مواد لازم برای خمیر:
- شیر ولرم ۱ پیمانه(۲۵۰ گرم)
- آب ولرم ۱/۲ پیمانه ( ۱۱۸ گرم)
- روغن مایه ۱/۲ پیمانه (۱۱۸ گرم)
- شکر ۱ ق غذاخوری ( ۱۲ گرم)
- تخم مرغ ۱ عدد
- خمیر مایه ۱۰ گرم (۱ و نیم ق چ)
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- آرد ۳ تا ۴ پیمانه ( ۵۰۰ گرم)
طرز تهیه نان اسفناج:
ابتدا خمیر مایه و شکر و با مقداری از شیرمان ( که ولرم است) مخلوط میکنیم و یک ربع زمان میدیم تا فعال شود، تخم مرغ، روغن مایع، مابقی شیر و آب ولرم مان و نمک را مخلوط کرده، خمیر مایه ی فعال شده را میافزاییم بعلاوه ی ۳ پیمانه آرد، همزن را روشن کرده و با سری مخصوص نان (قلاب یا هوک) شروع میکنیم به ورز دادن، حدود یک پیمانه ی دیگر آرد داریم که آهسته آهسته به خمیر اضافه میکنیم، خمیرمان به دلیل داشتن مایعات زیاد، چسبنده ست، پس نگران نباشین و بیش از حد آرد اضافه نکنین، همینکه خمیر به دست تمیز شما نچسبد کافیست، من تمام پیمانه ی چهارم را استفاده نکردم، حدود ۳/۴ را ریختم، بعد از ۵ دقیقه ورز دادن، سطح خمیر را با کمی روغن زیتون چرب کرده،روی آنرا پوشانده و یکساعت استراحت بدین.
میزان خمیرمان نسبتا زیاد است، علاوه بر نان، یک نان کوچک دیگه هم به من داد، شما میتونین اون قسمت میانی را حذف کنین و فقط با نصف مواد اولیه، قسمت بافت بزرگ را تهیه کنین. که در اون صورت باید یک عدد تخم مرغ را با چنگال مخلوط کنین و تنها از نیمی از آن استفاده کنین.
زمان باز کردن نان، سطح کار را خوب آرد پاشی کنین.
مواد میانی:
- اسفناج پخته ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
- پنیر خامه ای ۱۲۰ گرم
- پنیر موزارلا ۱۰۰ گرم
- نمک و فلفل
- سیر چند حبه
برای مواد میانی، اسفناج تازه را خرد کرده، بدون اضافه کردن آب، روی حرارت قرار بدین، نمک و فلفل و چهار حبه سیر هم به آن اضافه کنین و اجازه بدین آب آن کاملا کشیده شود، خنک که شد، پنیر خامه ای و پنیر موزارلا را به آن اضافه کنین(میتونین پنیر فتا، پنیر پیتزا یا پنیر چدار را جایگزین موزارلا کنین) .
این نان را میتونین علاوه بر عصرونه و اسنک، بعنوان یک شام سبک و لذیذ هم برای عزیزانتون سرو کنین نوش جان